Σιγή ασυρμάτου για τη διερεύνηση του θανάτου αλλοδαπού στη Λεμεσό-Περιμένει στοιχεία η Λοττίδου

Σιγή ασυρμάτου για τις έρευνες αναφορικά με τον τραγικό θάνατο του 24χρονου αλλοδαπού, ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια έρευνα της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, όταν στην προσπάθεια του να γλυτώσει, έπεσε στο κενό από το παράθυρο του πέμπτου ορόφου, ενώ στο πλαίσιο της ίδια έρευνας τραυματίστηκε σοβαρά ακόμη ένα πρόσωπο.

Μια και πλέον εβδομάδα μετά το τραγικό περιστατικό, ακόμη δεν υπάρχει ουσιαστική πρόοδος στη διερεύνηση των συνθηκών που οδήγησαν στην τραγωδία. Όπως, αναφέρθηκε και σε προηγούμενο δημοσίευμα του REPORTER, η Επίτροπός Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μαρία Στυλιανού – Λοττίδη, ξεκίνησε αυτεπάγγελτη έρευνα για να διαπιστωθούν όλα όσα έγιναν το μοιραίο πρωινό της 10ης Απριλίου, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την ενέργεια του θύματος, ως πράξη απελπισίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το γραφείο της Επιτρόπου, απέστειλε σχετική επιστολή προς την Αστυνομία, με την οποία ζητά όπως της παραδοθούν στοιχεία για την επιχείρηση, ενώ θέτει σειρά ερωτημάτων προς την Αστυνομία για τον τρόπο που λειτούργησαν τα μέλη της. Παράλληλα, ζητά να τις παραδοθούν οι καταθέσεις που λήφθηκαν από τους διαμένοντες στην πολυκατοικία, ωστόσο, για την ώρα, δεν υπήρξε απάντηση στην επιστολή της Επιτρόπου.

Επιπρόσθετα, αφού αποσταλούν τα στοιχεία από πλευράς Αστυνομίας, δεν αποκλείεται να κληθούν ενώπιον της ερευνητικής ομάδας της Επιτρόπου και αλλοδαποί που διέμεναν στην εν λόγο πολυκατοικία, ούτως ώστε να δώσουν οι ίδιοι μαρτυρία για το τι ακριβώς έγινε, ανεξαρτήτως εάν έδωσαν κατάθεση στην Αστυνομία, αφού ενδεχομένως να έδωσαν διαφορετική εκδοχή υπό το καθεστώς φόβου.

Παράλληλα με την έρευνα της Επιτρόπου, η οποία για την ώρα αναμένει τα στοιχεία, διεξάγεται και έρευνα από πλευράς της ηγεσίας της Αστυνομίας, στο πλαίσιο της οποίας θα κληθούν τα μέλη της Δύναμης που συμμετείχαν στην έρευνα προκειμένου να δώσουν την δική τους εκδοχή για τα όσα διαδραματίστηκαν.

Πάντως από την πρώτη στιγμή η Αστυνομία, υπεραμύνθηκε τους χειρισμούς των μελών της Υπηρεσίας, λέγοντας ότι ακολουθήθηκε η διαδικασία απογραφής, εξού και δεν ήταν απαραίτητο το ένταλμα, ενώ υποστήριξε ότι οι αστυνομικοί κτύπησαν την πόρτα και αφού τους άνοιξαν, μπήκαν μέσα, απορρίπτοντας τα περί εφόδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ερωτήματα για τις συνθήκες που εκτυλίχθηκε η τραγωδία στη Λεμεσό-Συγκρουόμενες θέσεις για την ανάγκη εντάλματος

Το θέμα συζητήθηκε και στην Ανεξάρτητη Αρχή Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας, η οποία απέστειλε σχετική επιστολή στον Γενικό Εισαγγελέα μέσα από την οποία ερωτούν κατά πόσο θα προβεί ο ίδιος σε έρευνα ή αν επιθυμεί ο Γενικός Εισαγγελέας να προβεί η ΑΑΔΙΠΑ σε σχετική διερεύνηση, χωρίς, ωστόσο για την ώρα να προκύπτουν εξελίξεις.

Υπενθυμίζεται, ότι το περιστατικό σημειώθηκε, γύρω στις 6:20 το πρωί της Τετάρτης 10 Απριλίου, όταν σύμφωνα με την Αστυνομία, λήφθηκε πληροφορία ότι σε συγκεκριμένο διαμέρισμα στον πέμπτο όροφο πολυκατοικίας στο κέντρο της πόλης, διέμεναν παράνομοι αλλοδαποί. Στο σημείο έσπευσαν μέλη της Αστυνομίας για εξετάσεις. Στη θέα των αστυνομικών, δύο αλλοδαποί προσπάθησαν να διαφύγουν και ο ένας πήδηξε από παράθυρο και κατέληξε σε μπαλκόνι άλλου διαμερίσματος, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα. Ο δεύτερος πήδηξε από το μπαλκόνι του διαμερίσματος και έπεσε σε μπαλκόνι άλλου διαμερίσματος, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Πεδίο μάχης το UCLA-Προσαγωγές και λαστιχένιες σφαίρες κατά των διαδηλωτών
Υπερδιπλάσιες οι τιμές οπωροκηπευτικών στη λιανική σε σχέση με τιμές παραγωγών δείχνει το e-κοφίνι
Υπ. Οικονομικών: Συνεχίζονται οι προσπάθειες κατά παράνομης χρηματοδότησης
Ψάχνουν λύσεις για τα πυροτεχνήματα-Εξετάζεται αυστηρότερο πλαίσιο για τη χρήση τους
Βανδάλισαν το Δημοτικό Σχολείο Σταυρού-«Απουσία φρούρησης, ζημιές χιλιάδων ευρώ» (pic)
Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή η Μητρόπολη Ταμασού-«Στόχος η αποκάλυψη της αλήθειας»
Απόρριψη έφεσης ΑΤΗΚ από Εφετείο για πρόστιμο από ΕΠΑ
Οι δυνατότητες που έχουν τα σκυλιά Κ-9 παρουσιάστηκαν στις Κεντρικές Φυλακές
Ικανοποίηση Λευκωσίας για τις αναφορές της Moneyval-Καταγράφει συμμόρφωση της ΚΔ με συστάσεις για ξέπλυμα
Moneyval: Πρόοδος από Κύπρο στην καταπολέμηση ξεπλύματος και χρηματοδότησης τρομοκρατίας