Δεν γνωστοποιεί την απόφαση για Κατσουνωτό ο Εισαγγελέας-Παραπέμπει στην Αρχή κατά της Διαφοράς για ενημέρωση

Κλειστά κρατά τα χαρτιά της η Εισαγγελία, σε σχέση με την απόφαση της ως προς την εισήγηση της Αρχής κατά της Διαφθοράς για ποινική δίωξη του Μιχάλη Κατσουνωτού, λόγω της άρνησης του να συνεργαστεί με τους ερευνητές που εξέταζαν τις καταγγελίες κατά του τέως Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, αναφορικά με αναστολές ποινών προσώπων.

Όπως είχε αναφέρει σε ανακοίνωση της η Αρχή κατά της Διαφθοράς, «με βάση την Έκθεση των Λειτουργών Επιθεώρησης σε μία από τις 3 υποθέσεις που ερευνήθηκαν, η Αρχή θεωρεί ότι, ο εν λόγω Αξιωματικός της Αστυνομίας, ενδεχομένως να έχει διαπράξει αδίκημα κατά παράβαση του Άρθρου 8(β), του Ν.19(Ι)/2022, με την άρνησή του να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις που του είχαν υποβληθεί. Ως εκ τούτου, η Αρχή δυνάμει του Άρθρου 9(3), του ίδιου Νόμου, έχει προωθήσει όλα τα σχετικά έγγραφα προς τον Γενικό Εισαγγελέα, με σχετική εισήγηση».

Ωστόσο, από τις 29 Δεκεμβρίου 2023 οπότε γνωστοποιήθηκε η σχετική απόφαση της Αρχής, δεν έχει γνωστοποιηθεί η οποιαδήποτε απόφαση από πλευράς Νομικής Υπηρεσίας, εάν αυτή έχει παρθεί, με τον Γενικό Εισαγγελέα, Γιώργο Σαββίδη, να παραπέμπει στην Αρχή κατά της Διαφθοράς, ανεξαρτήτως εάν η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο της Εισαγγελίας.

Κληθείς να τοποθετηθεί εάν η Νομική Υπηρεσία έχει λάβει οποιαδήποτε απόφαση, ο Γιώργος Σαββίδης ανέφερε «δεν θέλω να τοποθετηθώ δημόσια για το θέμα αυτό, υπάρχει επικοινωνία του γραφείου μου με την Ανεξάρτητη Αρχή και δεν θέλω να αποκαλύψω το οτιδήποτε για το θέμα της επικοινωνίας αυτής».

Ερωτηθείς εάν δεν θα γνωστοποιηθεί η απόφαση της Εισαγγελίας, ο κ. Σαββίδης απάντησε «αυτή τη στιγμή είμαστε σε επικοινωνία με την Αρχή κατά της Διαφθοράς. Εάν θέλει εκείνη να σας πει οτιδήποτε, μπορεί να σας το πει, εγώ δεν επιθυμώ να κάνω οποιαδήποτε δήλωση για το θέμα».

Κληθείς να απαντήσει στο ερώτημα «το γεγονός ότι δεν υπάρχει ενημέρωση, δεν επιβεβαιώνονται αυτούς που λένε για συσκότιση γύρω από κάποιες αποφάσεις της Νομικής Υπηρεσίας;», ο Γενικός Εισαγγελέας απάντησε «είναι απλό το θέμα. Είμαι βέβαιος ότι κάποια στιγμή η απόφασή μας θα γίνει γνωστή και δημόσια. Αν δείτε όλες τις αποφάσεις μας, παρά το γεγονός ότι πολλοί μας κατηγορούν ότι περιοριζόμαστε στο να λέμε τις αποφάσεις χωρίς να τις επεξηγούμε, θεωρώ ότι στις πλείστες υποθέσεις που έχουν απασχολήσει την κοινή γνώμη έχουμε εκδώσει πολυσέλιδες και πολύ επεξηγηματικές αποφάσεις και εάν χρειαστεί θα το πράξουμε και εδώ και σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση που έχει δημόσιο ενδιαφέρον».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Αναστάτωση σε σχολεία ανά το Παγκύπριο-Απειλητικά email για βόμβες
Καταχωρείται η ένσταση Γενικού Ελεγκτή στο αίτημα για παύση του-Πολυσέλιδη έκθεση των δικηγόρων
Κουκουλοφόροι τα έκαναν γυαλιά καρφιά στα κλειστά γήπεδα Απόλλωνα και ΑΕΛ
Αναστάτωση σε σχολεία της Λεμεσού-Στάλθηκαν απειλητικά email
Στο Νοσοκομείο πέντε πρόσωπα έπειτα από τροχαίο στην Πάφο
Νεαρός εντοπίστηκε να οδηγεί υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών στην Πάφο
Χειροπέδες σε 46χρονη για κλοπή των εισπράξεων από αρτοποιείο
Πυρκαγιές σε ισόγειο οικίας και διαμέρισμα στη Λάρνακα έθεσε σε κινητοποίηση την Πυροσβεστική
Χειροπέδες σε 19χρονο για κλοπές από οχήματα στη Λάρνακα
Ασήκωτες οι ευθύνες και της ΕΦ για τον Θανάση-Η ασυδοσία, τα ψεύδη και η προσπάθεια συγκάλυψης