Σύσκεψη εντός ημερών στην Εισαγγελία για την Μονή- Αξιολογείται η πορεία των ερευνών

Ενημερώνεται για την πορεία των ερευνών αναφορικά με το σκάνδαλο στην Ιερά Μονή του Οσίου Αββακούμ, ο Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, ο οποίος εντός των επόμενων ημερών θα παρακαθήσει σε σύσκεψη στη Νομική Υπηρεσία για να αξιολογηθεί η μέχρι τώρα πορεία των ερευνών αλλά και να καθοριστούν τα επόμενα βήματα.

Σε δηλώσεις του, ο Γενικός Εισαγγελέας, σημείωσε ότι «τώρα που είχαν την ευκαιρία τα διάφορα κλιμάκια και οι ποινικοί ανακριτές που διορίσαμε να διεξάγουν κάποιο έργο, εντός των ημερών προτίθεμαι και ήδη τους έχουμε καλέσει όλους τους ερευνητές και ανακριτές να έρθουν σε μια σύσκεψη στη Νομική Υπηρεσία για να μπορέσουμε να αξιολογήσουμε που βρίσκεται μέχρι στιγμής το θέμα αυτό».

Ενώ κληθείς να σχολιάσει κατά πόσο ο φάκελος της υπόθεσης με το βίντεο το οποίο απεικονίζει μοναχό να έχει βίαιη συμπεριφορά κατά γυναίκας, βρίσκεται στη Νομική Υπηρεσία, απάντησε ότι για την ώρα δεν έχει ενημέρωση , ωστόσο, μετά τη σύσκεψη με τους εμπλεκόμενους ερευνητές θα τύχει ενημέρωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μόνο με... θαύμα αλλάζει η διαδικασία της Ανακριτικής Επιτροπής-Πιθανή συνδρομή ΕΛ.ΑΣ για τα ακίνητα

Υπενθυμίζεται, παράλληλα, πως σε εξέλιξη βρίσκονται και οι έρευνες της Αστυνομίας. Από την μια η υποδιεύθυνση καταπολέμησης οικονομικού εγκλήματος διερευνά τις καταγγελίας του Μητροπολίτη Ησαΐα περί οικονομικών ατασθαλιών και σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στο πλαίσιο της διερεύνησης οι διωκτικές αρχές προχώρησαν στο άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, ενώ από την άλλη, έρευνες διεξάγονται και στο κτηματολόγιο για την ακίνητη περιουσία που φέρονται να είχαν στην κατοχή τους οι δύο μοναχοί. Μάλιστα, δεδομένου των αναφορών για ακίνητα και στην Ελλάδα, όπως ανέφεραν πηγές, πολύ πιθανό να ζητηθεί και η συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε να διεξαχθούν οι απαραίτητες εξετάσεις.

Δειτε Επισης

Έριξαν μπάλες με ναρκωτικά και κινητά εντός των Κεντρικών Φυλακών- Εντοπίστηκαν από δεσμοφύλακες
Αναστάτωση σε σχολεία ανά το Παγκύπριο-Απειλητικά email για βόμβες
Καταχωρείται η ένσταση Γενικού Ελεγκτή στο αίτημα για παύση του-Πολυσέλιδη έκθεση των δικηγόρων
Κουκουλοφόροι τα έκαναν γυαλιά καρφιά στα κλειστά γήπεδα Απόλλωνα και ΑΕΛ
Αναστάτωση σε σχολεία της Λεμεσού-Στάλθηκαν απειλητικά email
Στο Νοσοκομείο πέντε πρόσωπα έπειτα από τροχαίο στην Πάφο
Νεαρός εντοπίστηκε να οδηγεί υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών στην Πάφο
Χειροπέδες σε 46χρονη για κλοπή των εισπράξεων από αρτοποιείο
Πυρκαγιές σε ισόγειο οικίας και διαμέρισμα στη Λάρνακα έθεσε σε κινητοποίηση την Πυροσβεστική
Χειροπέδες σε 19χρονο για κλοπές από οχήματα στη Λάρνακα