Στο στάδιο ολοκλήρωσης το «κόκκινο κουμπί» για ηλικιωμένους-Αναμένονται ανακοινώσεις

Στις τελευταίες εξελίξεις ως προς το θεσμό του «κόκκινου κουμπιού», αναφέρθηκε η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας Μαριλένα Ευαγγέλου, κατά την παρουσίαση των πεπραγμένων του Υφυπουργείου κατά τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης Νίκου Χριστοδουλίδη και των δρομολογούμενων δράσεων και πολιτικών για το 2024.

Όπως είπε, αποτελεί ένα σημαντικό και ευαίσθητο μέρος της Εθνικής Στρατηγικής της Κυβέρνησης για την Τρίτη Ηλικία, για το οποίο, όπως σημείωσε, θα πρέπει να είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι θα λειτουργεί και στην πιο απομακρυσμένη περιοχή καθώς σε αυτό θα στηρίζονται ηλικιωμένοι σε κάθε μέρος της Κύπρου όταν θα βρίσκονται σε ανάγκη.

Συμπλήρωσε πως αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη συσκέψεις της υποεπιτροπής του κόκκινου κουμπιού του Φορέα Τρίτης Ηλικίας, με συμμετοχή του προέδρου του Παρατηρητηρίου Τρίτης Ηλικίας, ακαδημαϊκών και λειτουργών του Υφυπουργείου, οι οποίοι έχουν μελετήσει καλές πρακτικές από το Ισραήλ, τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες χώρες, από όπου προέκυψαν και όχι και τόσο καλές πρακτικές, προσθέτοντας πως η διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης και σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις.

Ερωτηθείσα για τυχόν περιστατικά κατάχρησης του συστήματος παροχής του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, η κ. Ευαγγέλου είπε ότι μετά την ενίσχυση της ομάδας ελέγχου τον περασμένο Ιούλιο έγιναν, εκτός από τους αυτοματοποιημένους μηνιαίους ελέγχους, και 543 εξειδικευμένοι στοχευμένοι έλεγχοι σε περιπτώσεις υψηλού ρίσκου, από τους οποίους προέκυψαν 364 τερματισμοί, ύστερα από πλήρη διερεύνηση και αιτιολόγηση για τα ευρήματα, με την ετήσια εξοικονόμηση να ανέρχεται σε περίπου 3,1 εκατ. ευρώ.

Πηγή: ΚYΠΕ

Δειτε Επισης

Οι τρεις ενέργειες της Κυβέρνησης για αντιμετώπιση και πρόληψη του καρκίνου
Μετά την επίθεση, πάνε σε δίωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας
Παρά την ταλαιπωρία, έφτασαν στην Κύπρο 229 Αυστραλοί από τη Βηρυτό
Πολίτης επιτέθηκε σε γιατρό και νοσηλευτές στο ΤΑΕΠ του Νοσοκομείου Λευκωσίας
Επαναπατρίστηκαν 6 από 11 Έλληνες που απομακρύνθηκαν από Βηρυτό μέσω Λάρνακας
Στο Λιμάνι Λεμεσού ξανά το αμερικανικό πολεμικό σκάφος USS–WASP
Επιχείρηση απομάκρυνσης πέραν των 500 Αυστραλών από τον Λίβανο δια μέσου της Κύπρου
Δεν λέει να φθινοπωριάσει-Σταθερά στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Έφτασαν ακόμη 38 Κύπριοι από τη Βυρητό-Καλύφθηκε από τη ΚΔ το κόστος μετάβασης
Στα μαχαίρια και πάλι συντεχνίες και ΟΚΥπΥ-Κρίση χωρίς τέλος η υπογραφή της συλλογικής σύμβασης