Την κατάληψη ρωσικού χωριού κοντά στα σύνορα με Ουκρανία ανακοίνωσαν Ρώσοι που μάχονται για το Κίεβο

Ομάδα Ρώσων εθελοντών που μάχονται για την Ουκρανία ανακοίνωσε σήμερα ότι πήρε τον έλεγχο ρωσικού χωριού κοντά στα ουκρανικά σύνορα, στο πλαίσιο ένοπλης επιδρομής την οποία οι ρωσικές δυνάμεις δήλωσαν ότι απώθησαν.

«Το χωριό Τιοτκίνο, στην περιφέρεια Κουρσκ, ελέγχεται πλήρως από τις ρωσικές απελευθερωτικές δυνάμεις», δήλωσε η ομάδα αυτή που ονομάζεται Λεγεώνα για την Ελευθερία της Ρωσίας, σε ανάρτηση στο Telegram. «Ο στρατός του (Βλαντίμιρ) Πούτιν εγκαταλείπει γρήγορα το χωριό, αφήνοντας πίσω του θέσεις και βαρύ οπλισμό», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, ο Ρώσος αντιπολιτευόμενος Ilya Ponomaryov έγραψε στο Facebook ότι ένα άλλο ρωσικό χωριό, το Λοζόβα Ρούντκα, που βρίσκεται στην περιοχή του Μπέλγκοροντ, βρίσκεται υπό τον έλεγχο των απελευθερωτικών δυνάμεων.

Ουκρανικό drone συνετρίβη στο δημαρχείο του Μπέλγκοροντ - Έκλεισαν τα σχολεία στο Κουρσκ μετά την επίθεση

Στο μεταξύ, ουκρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) συνετρίβη στο δημαρχείο του Μπέλγκοροντ, ρωσικής πόλης κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, προκαλώντας τον τραυματισμό δύο ανθρώπων, ανέφερε ο τοπικός κυβερνήτης Βιτσισλάβ Γκλάντκοφ.

Οι περιοχές στη μεθόριο με την Ουκρανία υφίστανται σειρά επιθέσεων από τα μεσάνυχτα, με τον ρωσικό στρατό να λέει πως απέκρουσε διείσδυση μαχητών από την Ουκρανία.

«Εχθρικό drone συνετρίβη στο κτίριο διοίκησης της πόλης Μπέλγκοροντ», έγραψε στο Telegram, προσθέτοντας πως δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Ο κυβερνήτης δήλωσε πως τα παράθυρα στην πρόσοψη του κτιρίου καταστράφηκαν. Αυτές οι υλικές ζημιές φαίνονται επίσης σε εικόνες που δημοσιοποιήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο δήμαρχος του Μπέλγκοροντ Βαλεντίν Ντεμίντοφ δημοσιοποίησε εικόνες με ανατιναγμένα παράθυρα, λέγοντας πως το drone «συνετρίβη στην είσοδο του κτιρίου».

Στο μεταξύ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS, που επικαλείται τις τοπικές αρχές, τα σχολεία στη ρωσική πόλη Κουρσκ πέρασαν σε διαδικτυακά μαθήματα, έπειτα από μια απόπειρα ουκρανικής εφόδου στην περιφέρεια.

Ένοπλες ομάδες με έδρα την Ουκρανία υποστήριξαν σήμερα ότι διέσχισαν τα σύνορα με τη Ρωσία στις περιφέρειες Κουρσκ και Μπέλγκοροντ, ενώ ο Ρωσία υποστήριξε ότι απέτρεψε αυτές τις εφόδους. Η περιφέρεια Κουρσκ δέχθηκε επίσης επιθέσεις από ουκρανικά drones στη διάρκεια της νύχτας.

Πηγή: protothema.gr

Δειτε Επισης

Αύξηση περιστατικών καρκίνου του παχέος εντέρου σε παιδιά και νέους-Προβληματίζουν τα ευρήματα έρευνας
Αντίδραση Ισραήλ για προειδοποίηση Μπάιτεν -«Είναι απογοητευτική η δήλωση για διακοπή παράδοσης όπλων»
Οι εκτιμήσεις Μπάιτεν- «Ο Τραμπ δεν θα αποδεχθεί το αποτέλεσμα των εκλογών και αυτό είναι επικίνδυνο»
Τρεις αστυνομικοί νεκροί σε επίθεση στο Αφγανιστάν- Ανέλαβε την ευθύνη το ISIS
Οκτώ τραυματίες από ουκρανική επίθεση στην περιφέρεια Μπιέλγκοροντ
Εντοπίζουν σχεδόν καθημερινά πτώματα στο Μεξικό-Βρέθηκαν 18 σε δυο μέρες
ΒΙΝΤΕΟ: Κινητοποιήσεις υποστήριξης στη Γάζα-32 συλλήψεις στα επεισόδια σε πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ
Βομβαρδίζει τη Γάζα το Ισραήλ-Θέτει όρους για παραδόσεις όπλων η Ουάσινγκτον
Σαράντα εννέα πτώματα εκτάφηκαν από ομαδικό τάφο στο νοσοκομείο αλ-Σίφα στη Γάζα
Παράσιτο έφαγε μέρος του εγκεφάλου του Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ