Αναβρασμός στις τάξεις των στρατοπέδων της νύχτας, μυρίζει μπαρούτι η κατάσταση-Πληροφορίες για επικείμενες «μάχες»

Αναβρασμός επικρατεί στις τάξεις της νύχτας μετά και την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της 23ης Απριλίου στην Ανθούπολη σε βάρος του Δημήτρη Ανδρονίκου, γνωστός ως «Δημητρούι», δεδομένου των εξελίξεων που καταγράφονται στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, για την οποία τελούν υπό κράτηση εννέα πρόσωπα, εκ των οποίων κάποια χαρακτηρίζονται κλειδιά.

Μετά την δολοφονία του Αλέξη Μαυρομιχάλη, όπως ήταν αναμενόμενο καταγράφηκαν εξελίξεις, ενώ η απόπειρα φόνου σε βάρος του 34χρονου και οι συλλήψεις που ακολούθησαν, έφεραν νέες αναταραχές σε στρατόπεδα της Λευκωσίας, αφού πλέον μπαίνουν στο κάδρο τα παιχνίδια εξουσίας.

Εξού και οι πληροφορίες τις τελευταίες ημέρες, δίνουν και παίρνουν, σε σχέση με επικείμενες «μάχες» για το ποιοι θα επικρατήσουν στον έλεγχο της νύχτας, δεδομένου πως κάποια πρόσωπα που θεωρούνται κλειδί, βρίσκονται υπό κράτηση.

Οι πληροφορίες μάλιστα, είναι εις γνώση της Αστυνομίας αλλά και ανώτερων στελεχών της, είτε αυτά βρίσκονται στην ηγεσία είτε σε ψηλά δώματα άλλων Τμημάτων, ωστόσο το ζήτημα είναι πώς θα ενεργήσει η Αστυνομία ή εάν θα επιτρέψει καταστάσεις που θα λειτουργήσουν σε βάρος των πολιτών, αφού προκύπτουν σοβαρά ζητήματα ασφάλειας. Και αυτό διότι, από την προ ημερών συμπλοκή στον οδό Στασικράτους, όπου βγήκαν όπλα σε πολυσύχναστο δρόμο, που τα γεγονότα δεν ήταν άσχετα με την κατάσταση που επικρατεί στο οργανωμένο έγκλημα, διαφαίνεται πλέον με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο πως τίθεται σε κίνδυνο η δημόσια ασφάλεια και η Αστυνομία για αυτό το θέμα, ήδη δέχεται αρκετές επικρίσεις.

Εξάλλου και στην περίπτωση της απόπειρας φόνου εναντίον του 34χρονου, σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν ενώπιον Δικαστηρίου, η Αστυνομία γνώριζε για καταστάσεις, γνώριζε για απειλές, είχε μάλιστα προειδοποιήσει για πιθανή εγκληματική ενέργεια, ωστόσο δεν κατάφερε να την αποτρέψει. Ακόμα και την ίδια ημέρα, όπως ανέφερε ο ανακριτής της υπόθεσης, υπήρχαν πληροφορίες από πολίτες που ενημέρωσαν τις Αρχές για ύποπτες κινήσεις, εντούτοις αν και μεσολάβησαν περίπου δυόμιση ώρες, η Αστυνομία δεν έπραξε οτιδήποτε.

Τις τελευταίες ημέρες, οι πληροφορίες γύρω από τον έλεγχο και την κυριαρχία της νύχτας, δεδομένου και των βεντετών που υπάρχουν εδώ και αρκετά χρόνια, εντείνονται όλο και περισσότερο, με την κατάσταση να μυρίζει μπαρούτι, την ώρα μάλιστα που το αίσθημα της ανασφάλειας των πολιτών είναι έντονο.

Ως εκ τούτου, πλέον η ευθύνη βαραίνει την Αστυνομία, όχι μόνο σε ότι αφορά την εξιχνίαση, αλλά και σε ότι αφορά την πρόληψη, αφού δεν αρκεί να δίνονται εκ των υστέρων φωτογραφίες καταζητούμενων προσώπων για επεισόδια που εκτυλίχθηκαν προηγουμένως, τα οποία ενδεχομένως να μπορούσαν να αποτραπούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Με σφαίρα ακόμα στο σώμα του το «Δημητρούι», παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση-Καταθέσεις από κάθε κατεύθυνση

Δειτε Επισης

Απειλητικά emails στάλθηκαν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες-Έρευνες Αστυνομίας για τον αποστολέα
Συνελήφθη 44χρονος για κλοπή πορτοφολιού από υπεραγορά
Επαναρχίζουν οι έρευνες για τον εντοπισμό ανθρώπινου μέλους στην παραλία της Λάρας
Άλλο ένα καλοκαίρι υπό τον φόβο των τετράτροχων στα παραλιακά μέτωπα-Στα συρτάρια τα μέτρα
Έρχονται αυστηρότερες ποινές για ρίψη πυροτεχνημάτων-Επιχειρεί να βάλει τάξη στην ασυδοσία η Κυβέρνηση
Εντοπίστηκε ανθρώπινο μέλος σε παραλία της Πάφου
Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία-Γυναίκα έπεσε από μπαλκόνι μετά από καυγά με τον σύζυγο της
Χειροπέδες σε 20χρονο-Εντόπισαν στο διαμέρισμα του ναρκωτικά και εκρηκτικές ύλες
Χάθηκαν τα ίχνη 30χρονου στη Λάρνακα-Ζητά τη βοήθεια των πολιτών η Αστυνομία
Παγκύπρια εκδήλωση διαμαρτυρίας για τον Θανάση-«Η δικαιοσύνη δεν παζαρεύεται»