Ρίχνει ως εναλλακτική στο τραπέζι τον Τορναρίτη ο ΔΗΣΥ για τον Δήμο Λευκωσίας

Στους Δήμους Λευκωσίας και Λεμεσού φαίνεται να επικεντρώνονται οι προσπάθειες του ΔΗΣΥ και του ΔΗΚΟ για εξεύρεση κοινού εδάφους. Εκεί που φαινόταν ότι και στις δύο αυτές περιπτώσεις το ΔΗΚΟ θα συνεργαζόταν τελικά με το ΑΚΕΛ, αφού δεν εγκρίνει τους υποψήφιους που προτάσσει ο ΔΗΣΥ, ο νέος γύρος διαλόγου ανάμεσα στις ηγεσίες των δύο κομμάτων δείχνει μια αμοιβαία προσπάθεια να βρεθεί κάποια συμβιβαστική λύση.

Στην περίπτωση του Δήμου Λεμεσού, το ΔΗΚΟ εδώ και πολύ καιρό συζητά την υποψηφιότητα του Γιάννη Αρμεύτη, ο οποίος θεωρείται πιο κοντά στην Αριστερά παρά στη Δεξιά. Έτσι η πρόθεση του ΔΗΣΥ ήταν να επαναδιεκδικήσει τη Δημαρχία με τον Νίκο Νικολαΐδη, ώστε να διατηρήσει τις δικές του ισορροπίες, ο οποίος ναι μεν προέρχεται από τις τάξεις της ΕΔΕΚ, αλλά εξελέγη με τις ψήφους του ΔΗΣΥ την προηγούμενη φορά.

Στην περίπτωση της Λευκωσίας, παρόλο που ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ συμφωνούν στην υποστήριξη του Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη ως περιφερειάρχη, το ΔΗΚΟ δεν προκρίνει τον εκλεκτό του ΔΗΣΥ για τη Δημαρχία, Ανδρέα Κωνσταντίνου. Μάλιστα υπάρχει και κάποια σύγχυση σε σχέση με το ποιου είναι πραγματικά υποψήφιος ο κ. Γιωρκάτζης, αφού αρκετοί στο ΔΗΚΟ πιστεύουν ότι είναι Συναγερμικός, ενώ στον ΔΗΣΥ απαντούν ότι είναι αδελφός του προέδρου του ΔΗΚΟ.

Εκεί που δινόταν, πάντως, η εντύπωση πως ο ΔΗΣΥ είχε καταλήξει στις αποφάσεις του, ενόψει του ακυρωθέντος Πολιτικού Γραφείου, φαίνεται πως πλέον στο τραπέζι πέφτουν και άλλα ονόματα, σε μία προσπάθεια να διευρυνθεί η συνεργασία με το ΔΗΚΟ, η οποία δινόταν η εντύπωση ότι τελικά θα ήταν πιο περιορισμένη. Πληροφορίες αναφέρουν πως, ανάμεσα σε αυτά, είναι και αυτό του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του κόμματος, Νίκου Τορναρίτη, για τη Δημαρχία Λευκωσίας. Ο κ. Τορναρίτης παρουσιάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ως εναλλακτική, δεδομένου ότι το ΔΗΚΟ δεν προκρίνει την υποψηφιότητα Ανδρέα Κωνσταντίνου, αφού δεν θεωρεί ότι ο δήμαρχος Αγλαντζιάς έχει το προφιλ που αναζητά το κόμμα για τη Δημαρχία του μητροπολιτικού Δήμου της πρωτεύουσας. Το όνομά του, βεβαίως, έπαιζε το προηγούμενο διάστημα κυρίως για το ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών του ΔΗΣΥ. Φαίνεται, όμως, ότι μπορεί να αποτελέσει μια καλύτερη βάση συζήτησης μεταξύ των δύο κομμάτων.

Σημειώνεται ότι ο κ. Τορναρίτης είναι μέλος της ομάδας που διαβουλεύεται εκ μέρους του ΔΗΣΥ με τα άλλα κόμματα σε ό,τι αφορά τις συνεργασίες, ενώ θεωρείται πως βρίσκεται πολύ κοντά στην πρόεδρο του κόμματος τους τελευταίους μήνες. Ενδεχομένως η δική του υποψηφιότητα να ήταν πιο αποδεκτή και από τα άλλα κόμματα του Κέντρου, λόγω της πολιτικής του εμπειρίας, καθώς θεωρείται ότι ο Δήμος της μοιρασμένης πρωτεύουσας έχει και το μεγαλύτερο πολιτικό βάρος από όλους τους Δήμους της Κύπρου, λόγω των ιδιαιτεροτήτων του.

Δειτε Επισης

Κ. Κόμπος: Ευκαιρία ενίσχυσης διπλωματικού αποτυπώματος τυχόν εκλογή στο ΣΑΔ
Πριν το τέλος του 2025 τα νομοσχέδια για συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση από το Υπ. Εργασίας
Εμπρηστικός ο Τατάρ-«Μακροπρόθεσμος στόχος η κατεδάφιση και ανοικοδόμηση στο Βαρώσι»
Με ευχές, χαμηλές προσδοκίες και μία διαφωνία πάει στη Νέα Υόρκη για τη συνάντηση με Τατάρ ο ΠτΔ
Αναζητούν δέκα άτομα για την επίθεση με ντελιβεράδες-Κουβαλούσαν και ρόπαλο οι δράστες (pics)
Στο κελί μέχρι τη δίκη ο συνεργός του Κομμωτή-Λήφθηκε υπόψη πως αποφυλακίστηκε με parole
Καταδίκασε την επίθεση στο ΤΑΕΠ ο ΠτΔ-«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, απαράδεκτο περιστατικό»
Με το νέο έτος αρχίζει η εκδίκαση της υπόθεσης του Al Jazeera-Νέα αναβολή στη δίκη
Πώς έχει αλλάξει τους Ισραηλινούς η σφαγή της 7η Οκτωβρίου-Μία κοινωνία σε απόλυτο σοκ
Ρίγη συγκίνησης στις εκδηλώσεις μνήμης της 7ης Οκτωβρίου-Τιμήθηκαν τα θύματα της επίθεσης (pics)