Φίλης: Εικόνα διάλυσης στον ΣΥΡΙΖΑ, τον Κασσελάκη τυπικά τον έφερε ο Τσίπρας να απαντήσει γιατί

Δεν έχει τέλος η τρικυμία στο ΣΥΡΙΖΑ με στελέχη του κόμματος να εκφράζουν με έντονο τρόπο τη δυσφορία τους στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη, για την κακή πορεία του κόμματος.

Ο Νίκος Φίλης ξεκαθάρισε πως στο Συνέδριο θα θέσει θέμα ηγεσίας στο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ανέφερε πως με τις κινήσεις Κασσελάκη «ο κόσμος πέφτει από τα σύννεφα με αυτά που ακούει». Μάλιστα έκανε λόγο για εικόνα διάλυσης και εξευτελισμού. Παράλληλα ο πρώην βουλευτής τόνισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνει ΠΑΣΟΚ του 2012». Τόνισε δε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης εξυπηρετεί τη μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα μικρό και συστημικό κόμμα, το οποίο θα εξυπηρετεί το σύστημα, όντας «τσόντα» οποιουδήποτε συστημικού κόμματος θελήσει να κυβερνήσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ο Κούλογλου αποχωρεί από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-«Η κατάσταση στο κόμμα στερείται σοβαρότητας»

Πρόσθεσε μάλιστα πως «όπως εκφράζεται τώρα ο κ.Κασσελάκης, δεν μπορεί να είναι αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.

Πιο νωπή λαϊκή εντολή είναι η απόφαση που έδωσε ο λαός με τις δημοτικές εκλογές, όπου εκεί υποχώρησε περαιτέρω το κύρος και η εκλογική επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ, στο 12,7%. Αυτό δεν οφείλεται προσωπικά στον κ. Κασσελάκη, αλλά δεν το ανέκοψε» είπε ο Νίκος Φίλης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 με τους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου.

Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στο ρόλο του Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως «ο πρώην πρόεδρος έφερε στο κόμμα τον Κασσελάκη και ο ίδιος οφείλει να απαντήσει γιατί». Παράλληλα τόνισε πως «κανείς δεν υπονόμευσε τον Τσίπρα, τον αναδείξαμε αρχηγό και τον στηρίξαμε».

Αναφερόμενος στις απόψεις που έχει γράψει στον Εθνικό Κήρυκα ο Στέφανος Κασσελάκης, ο Νίκος Φίλης είπε ότι συνιστούν ακραία εκδοχή του νεοφιλελευθερισμού. Δεν τολμούσαν να τα πουν στην Ελλάδα οι νεοφιλελεύθεροι. Δεν τα λέει αυτά ο κ. Κασσελάκης το 2015, τα λέει πριν από μερικές ημέρες στο ΣΕΒ, πρόσθεσε.

Τον καταλαβαίνω απόλυτα τον Κούλογλου

Ερωτηθείς για την παραίτηση Κούλογλου, ο κ.Φίλης είπε πως «ο κ.Κούλογλου δεν εξελέγη με το κόμμα Κασσελάκη, αλλά με τον ΣΥΡΙΖΑ» και τόνισε πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να παραδώσει την έδρα του στην Ευρωβουλή.

Πηγή: Iefimerida

Δειτε Επισης

Ανήλικοι στην Αθήνα πουλούσαν κροτίδες μέσω social media-Συνελήφθησαν και ενήλικες για παραμέληση εποπτείας
«Πράξη πολέμου» θεωρεί τον Χάρτη της Ελλάδας η τουρκική αντιπολίτευση-Επικρίνουν τον Ερντογάν
ΒΙΝΤΕΟ: Διαρρήκτης στην Κρήτη μπήκε ημίγυμνος σε εκκλησία και έκλεψε τα τάματα
Η Ελλάδα ανακήρυξε ΑΟΖ στο Ιόνιο μέχρι το Ακρωτήριο Ταίναρο
Κόλαφος η Εισαγγελική πρόταση για τους πολεοδόμους της Ρόδου-Οι παραπλανητικές κινήσεις και οι περιουσίες
Η 25χρονη στη Μαγνησία «εκτοξεύτηκε» από το αυτοκίνητο-Διερχόμενο ασθενοφόρο έσωσε τους γονείς της
Επτά δικογραφίες στην Ελλάδα για τον ρόλο ΜΚΟ σε κυκλώματα δουλεμπόρων
Τραγωδία στη Μαγνησία-Νεκρή 20χρονη σε τροχαίο, στη ΜΕΘ οι γονείς της
Το φορτηγό με τον Ουκρανό ήρθε με ταχύτητα και παρέσυρε τα δύο ΙΧ στα διόδια στην Εγνατία
Οι μαρτυρίες που «καίνε» τον οδηγό του φορτηγού και η δική του εκδοχή για την τραγωδία στην Εγνατία