Mea culpa ισραηλινής υπηρεσίας για τη σφαγή-«Αποτύχαμε να προειδοποιήσουμε τον κόσμο»

Την ευθύνη για τις αποτυχίες που οδήγησαν στις σφαγές Ισραηλινών και ξένων πολιτών από τη Χαμάς, στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας, ανέλαβε ο επικεφαλής της Γενικής Υπηρεσίας Ασφαλείας του Ισραήλ (Σιν Μπετ), Ρόναν Μπαρ, σε επιστολή του προς του υπαλλήλους της Υπηρεσίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Σε αυτήν, ο Μπαρ ανέφερε ότι η απουσία προειδοποίησης για μια επίθεση της Χαμάς είναι ένα θέμα που βαραίνει εκείνον και τη Σιν Μπετ. «Παρά μια σειρά ενεργειών που πραγματοποιήσαμε, δυστυχώς, το Σάββατο δεν μπορέσαμε να δημιουργήσουμε μια επαρκή προειδοποίηση που θα επέτρεπε την αποτροπή της επίθεσης. Ως το πρόσωπο που βρίσκεται στην κεφαλή της οργάνωσης - η ευθύνη γι' αυτό βαραίνει εμένα», ήταν η αρχική του τοποθέτηση.

Στη συνέχεια, τόνισε πως «θα υπάρξει χρόνος για έρευνες. Τώρα αγωνιζόμαστε. Χάσαμε δέκα από τους καλύτερους ανθρώπους μας, πολλοί από εμάς τραυματίστηκαν, οι στρατιώτες έχασαν τους συγγενείς τους. Αμέτρητες οι ιστορίες ηρωισμού». Σύμφωνα με τον ίδιο, «ήδη από την πρώτη ημέρα των μαχών, δημιουργήσαμε έναν ειδικό σχηματισμό, σε συνεργασία με τις IDF, για τον εντοπισμό, την ταυτοποίηση και την ανάκτηση των απαχθέντων και των αγνοουμένων».

Στην επιστολή του, ο Μπαρ πρόσθεσε ότι «όλοι οι υπάλληλοι της οργάνωσης έφτασαν στις μονάδες, άνοιξαν ιδιωτικά γραφεία, δημιουργήθηκαν ειδικές ομάδες. Όλοι όσοι έφεραν όπλο κατέβηκαν για να πολεμήσουν», ενώ τόνισε πως «βρισκόμαστε σε έναν πόλεμο, όχι σε μια απλή μάχη. Ένας πόλεμος τελειώνει με μια απόφαση και μια αλλαγή κατάστασης. Δεν υπάρχει χρονικό όριο. Θα πάμε μέχρι το τέλος».

Πηγή: Πρώτο Θέμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ Το Ισραήλ εκκενώνει χωριά κοντά στον Λίβανο-Φόβοι για γενίκευση της σύγκρουσης

Δειτε Επισης

Διακανονισμό για «Αφροδίτη» και «Αμάλθεια» συζήτησαν Πρόεδρος Χριστοδουλίδης-Νετανιάχου
Εξήρε τις στενές σχέσεις Κύπρου-Ισραήλ στη συνάντηση με ΠτΔ ο Νετανιάχου-Πώς σχολίασε την επίθεση στο αεροδρόμιο
Μένος δείχνουν τα πολλαπλά τραύματα στον Αργυρού, φέρει μαχαιριές και στα γεννητικά όργανα-Εξετάσεις για το κίνητρο
Συνελήφθησαν οι δύο για τη δολοφονία του Αργυρού-Έκαναν προηγουμένως χρήση με το θύμα, μίλησε σε τρίτους ο 52χρονος
Καταγγελία εγκλωβισμένου κατά ΤΟΜ-Δεν του επέτρεψαν να περάσει από το οδόφραγμα λόγω ελαστικών
Σιβυλλική δήλωση Τραμπ για το μεταναστευτικό-«Δεν ξέρω αν πρέπει να τηρήσω το Σύνταγμα»
Υπερασπιστές του Αϊκούτ διαδήλωναν την ώρα της συνάντησης Χριστοδουλίδη-Χέρτζογκ (pics)
Σύλληψη πέντε ανδρών στη Βρετανία με υποψία ότι απεργάζονταν «τρομοκρατική ενέργεια»
Την Τετάρτη συγκαλείται το Κονκλάβιο για την εκλογή νέου Πάπα-Πλούσια η ονοματολογία, φειδωλοί οι καρδινάλιοι
ΒΙΝΤΕΟ: Γροθιά στο πρόσωπο δέχτηκε ο ηγέτης της τουρκικής αντιπολίτευσης Οζγκούρ Οζέλ