Tη σημασία συντονισμού και συνέργειας ανέδειξαν Αννίτα και Κασσελάκης

Tη σημασία του συντονισμού και της συνέργειας προς αντιμετώπιση παραβιάσεων του διεθνούς δικαίου και άλλων σοβαρών προκλήσεων ανέδειξαν η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου και ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς – Προοδευτική Συμμαχία (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ) Στέφανος Κασσελάκης, κατά τη σημερινή της συνάντηση, παρουσία του Πρέσβη της Ελλάδας στην Κύπρο Ιωάννη Παπαμελετίου και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνης Κασιμάτη και Ευάγγελου Αποστολάκη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του σώματος, κατά τη συνάντηση υπογραμμίστηκαν οι άριστες σχέσεις συνεργασίας Κύπρου και Ελλάδας και η σημασία του συντονισμού και της συνέργειας προς αντιμετώπιση παραβιάσεων του διεθνούς δικαίου και άλλων σοβαρών προκλήσεων που απειλούν τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου και οι οποίες, όπως επισήμανε η κ. Δημητρίου, πρέπει να παραμείνουν ψηλά στην πολιτική ατζέντα.

Συμπληρώνεται ότι η Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι οι εν εξελίξει προσπάθειες για την επανέναρξη των συνομιλιών στο κυπριακό πρόβλημα βρίσκονται σε μια κρίσιμη καμπή, εν μέσω των εντεινόμενων τουρκικών προκλήσεων, με στόχο τη δημιουργία νέων τετελεσμένων, αλλά και υπό το φως παγκόσμιων κρίσεων και αλλαγών. Υπογράμμισε δε τη σημασία διατήρησης ενός ενιαίου και αρραγούς μετώπου, ιδιαίτερα στα μεγάλα εθνικά ζητήματα, περιλαμβανομένου του Κυπριακού, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον σημαντικό ρόλο της διασποράς και στη σημασία περαιτέρω ενδυνάμωσης των δεσμών και της συνεργασίας με τους ανά τον κόσμο απόδημους Ελλάδας και Κύπρου.

Αντηλλάγησαν, εξάλλου, απόψεις για θέματα κοινού ενδιαφέροντος, περιλαμβανομένης της ανάγκης μεγαλύτερης εκπροσώπησης των γυναικών και των νέων στην πολιτική ζωή και της ανάγκης περαιτέρω προώθησης της διαφάνειας και λογοδοσίας, ώστε να επανακτηθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς, καταλήγει η ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

Στο Υπουργικό ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2025
Από το 2020 στο 2024... Ένας πόλεμος με πολλές μάχες και τίτλοι τέλους με προαναγγελία για νέα αρχή
Ικανοποίηση ΥΠΕΞ για την διατήρηση διαδικασίας επιτήρησης εφαρμογής αποφάσεων ΕΔΑΔ για περιουσιακό
Ζητά επαναπροσδιορισμό πορείας στο Κυπριακό ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος
Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Άνοιξε πυρ κατά Εισαγγελέα για την παύση Οδυσσέα ο ΟΠΕΚ-«Ανάρμοστη συμπεριφορά έδειξαν άλλοι»
Συντόνισαν ενέργειες για Κυπριακό ενόψει Γενικής Συνέλευσης ΗΕ Χριστοδουλίδης-Μητσοτάκης
Εξύμνησε την συνεργασία Κύπρου και Ισραήλ ο Χέρτζογκ-Λαμπρό παράδειγμα μεσογειακής συνεργασίας και σταθερότητας
«Ιστορικό» χαρακτήρισε το ψήφισμα ΟΗΕ για Δυτική Όχθη ο Παλαιστίνιος Πρέσβης
Μπηχτές ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ με αφορμή την παύση Οδυσσέα-«Λαϊκισμός και χυδαία ψηφοθηρία εις βάρος των θεσμών»