Tα αποκαλυπτήρια του νέου iPhone 15-«Πάθος για θαύματα, αλλά και πάθος για περιπλάνηση»

Τηρώντας το ετήσιο ραντεβού της με το καταναλωτικό κοινό και τους φίλους της τεχνολογίας, η Apple διοργανώνει αυτήν την ώρα την καθιερωμένη εκδήλωση παρουσίασης των νέων προϊόντων της.

Ανάμεσα σε αυτά, προφανώς, είναι η καινούργια εκδοχή του iPhone η οποία προσελκύει κάθε χρόνο το μεγαλύτερο μερίδιο από το ενδιαφέρον των εκατομμυρίων ανθρώπων σε ολόκληρη την υφήλιο, οι οποίοι παρακολουθούν ζωντανά το «launch event» της Apple, απευθείας από τη βάση του αμερικανικού κολοσσού, στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνιας.

Εφέτος η πολυαναμενόμενη παρουσίαση έχει βαπτιστεί από την Apple με την εύηχη λέξη «Wonderlust», η οποία αποτελεί μάλλον λογοπαίγνιο στα αγγλικά. Ο αρχικός όρος είναι «wanderlust», μια λέξη σύνθετη, η οποία στα γερμανικά σημαίνει «πάθος για περιπλάνηση». Αντικαθιστώντας όμως μόνο ένα γράμμα, το «wander» μετατρέπεται σε «wonder» -ή αλλιώς, ο πλάνητας γίνεται θαύμα -στα αγγλικά πάντα.

Πάθος για θαύματα, αλλά και πάθος για περιπλάνηση, λοιπόν, είναι το κωδικοποιημένο μήνυμα που στέλνει η Apple προς πάντα ενδιαφερόμενο ανά τον πλανήτη, προκειμένου να του εξάψει τη φαντασία και να εντείνει την προσμονή για κάτι πραγματικά σπουδαίο.

Tο 2007 το πρώτο iPhone

Από το 2007, όταν παρουσιάστηκε το πρώτο iPhone και εισήγαγε την έννοια του smartphone, προκαλώντας μια από τις μεγαλύτερες επαναστάσεις στην ιστορία της σύγχρονης μαζικής τεχνολογίας, περίπου 2.320.000.000 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο απέκτησαν το κινητό τηλέφωνο της Apple. Ύστερα από 15 χρόνια και τεράστια επιτυχία, τόσο από την άποψη της τεχνολογικής καινοτομίας, της επιρροής αλλά και της καθαυτό εμπορικής απήχησης, το iPhone φτάνει στην 15η έκδοσή του

Ο Τιμ Κουκ, ο επικεφαλής της Apple και διάδοχος του χαρισματικού οραματιστή και ιδρυτή της, του Στιβ Τζομπς, εκτελεί χρέη οικοδεσπότη, καλωσορίζοντας τους θεατές σε μια εικονική επίσκεψη στις φουτουριστικές εγκαταστάσεις του Κουπερτίνο.

Παρά την επί σκοπόν καλλιέργεια εντυπώσεων και μεγάλων προσδοκιών, στο «Wonderlust» -εκτός συγκλονιστικής ανατροπής- δεν αναμένεται να αποκαλυφθεί κάποια ρηξικέλευθη συσκευή-έκπληξη. Το μενού περιλαμβάνει, πιθανότατα, το ανανεωμένο και βελτιωμένο Apple Watch 9, ενώ το κυρίως «πιάτο» παραμένει το iPhone 15.

Δειτε Επισης

Κινεζικό δίκτυο απατεώνων μέσω e-shop-Πάνω από 22.500 ιστοσελίδες παραμένουν ενεργές
Πώς στήθηκε από Κινέζους μια από τις μεγαλύτερες διαδικτυακές απάτες-Εξαπατήθηκαν πάνω από 800.000
Επιστήμονες είδαν έναν ουρακοτάγκο να χρησιμοποιεί ένα ιαματικό φυτό για να θεραπεύσει πληγή
Έρευνα της Κομισιόν για Facebook και Instagram για τον έλεγχο δημοσιεύσεων ενόψει ευρωεκλογών
Εθιστικό σαν ζάχαρη το Temu- Πώς η πλατφόρμα με τις απίστευτα χαμηλές τιμές άλλαξε όσα γνωρίζαμε
Το λειτουργικό σύστημα των iPad εμπίπτει πλέον στην Πράξη για Ψηφιακές Αγορές της ΕΕ
Επιστήμονας υποστηρίζει πως ανακάλυψε την αιτία της «κατάρας του Φαραώ»
Στο Πεκίνο ο Έλον Μασκ-Ζητά να λειτουργούν και στην Κίνα τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό
Σε βελτιστοποίηση δρομολογίων ασθενοφόρων με τεχνητή νοημοσύνη στοχεύει έργο του ΤΕΠΑΚ
BINTEO: H Microsoft «ζωντάνεψε» τη Μόνα Λίζα και προκάλεσε χαμό