Ένα μήνα σε διαθεσιμότητα δεσμοφύλακας για τον κατάδικο που αντί στη Λευκωσία ήταν στα επεισόδια στη Λεμεσό

Ένα μήνα σε διαθεσιμότητα τέθηκε δεσμοφύλακας, στον οποίον καταλογίστηκαν ευθύνες από τη Διεύθυνση των Φυλακών σε σχέση με τον κατάδικο με βραχιολάκι που παραβίασε τους όρους και βρέθηκε να εμπλέκεται στα σοβαρά επεισόδια που εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στη Λεμεσό, με την Υπουργό Δικαιοσύνης, Άννα Προκοπίου, μετά από ενημέρωση που έτυχε, ζήτησε όπως τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, αποτάθηκε στην Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας, η οποία έθεσε σε διαθεσιμότητα για ένα μήνα τον δεσμοφύλακα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε διοικητική έρευνα, ώστε να εξακριβωθεί τι ακριβώς πήγε λάθος.

Πρόκειται για κατάδικο που εκτίει ποινή φυλάκισης με καθεστώς ηλεκτρονικής παρακολούθησης και ο οποίος βρισκόταν ανάμεσα στους συλληφθέντες για τα επεισόδια της Παρασκευής στον παραλιακό.

Όπως αναφέρθηκε σε επίσημη ανακοίνωση, ύστερα από προκαταρτικό έλεγχο ο οποίος διενεργήθηκε από τη Διεύθυνση των Φυλακών, διαφάνηκε ότι πρόκειται για κρατούμενο ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης 20 μηνών για υποθέσεις ναρκωτικών, με ημερομηνία αποφυλάκισης στις 19.11.2023.

Από τις 14.08.2023 ο κρατούμενος εκτίει την ποινή του με το καθεστώς ηλεκτρονικής παρακολούθησης εκτός του Τμήματος Φυλακών, με τόπο διαμονής του την επαρχία Λευκωσίας.

Ωστόσο, τον Ιούνιο ο κατάδικος είχε μεταβεί με άδεια στην επαρχία Λεμεσού, όπου διαμένει η μητέρα του και είχε τοποθετηθεί σε προσωρινή ηλεκτρονική παρακολούθηση για σκοπούς διακίνησης στην επαρχία Λεμεσού.

Την Παρασκευή, συνελήφθη στη Λεμεσό λόγω των επεισοδίων, ενώ έπρεπε να βρίσκεται στην επαρχία Λευκωσίας στην οποία διαμένει με συγγενικό του πρόσωπο.

Όπως προκύπτει όμως, δεν αφαιρέθηκε η επαρχία Λεμεσού από τις επιτρεπόμενες ζώνες διακίνησης του υπό αναφορά κρατούμενου.

Σημειώνεται, πως σύμφωνα με τα όσα προνοούν οι κανονισμοί, σε περίπτωση που οποιοσδήποτε είναι υπό το καθεστώς της ηλεκτρονικής παρακολούθησης και παραβιάζει τους όρους, τότε ηχεί ο συναγερμός σε κινητό τηλέφωνο Αξιωματικού των φυλακών και στο Κέντρο Ελέγχου.

Στο δεσμοφύλακα καταλογίζονται ευθύνες σε σχέση με την μια ανανέωση της λίστας των διακινήσεων του, η οποία για να γίνει πρέπει να τύχει ενημέρωσης, ωστόσο η διαθεσιμότητα του προκάλεσε αντιδράσεις, αφού πέραν του δεσμοφύλακα, όπως καταγγέλλεται, υπάρχει υπεύθυνος ο οποίος θα έπρεπε να ελέγχει τη λίστα, η οποία φαίνεται πως δεν ελέγχθηκε από τον Ιούνιου. Ωστόσο, καταλογίστηκαν ευθύνες μόνο στον δεσμοφύλακα, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις ανάμεσα στις τάξεις των δεσμοφυλάκων, οι οποίο κάνουν λόγο για επιλεκτική απόδοση ευθυνών.

Δειτε Επισης

Συνελήφθη και 24χρονος για τα επεισόδια στο «Άλφαμεγα»
Υπό πλήρη έλεγχο δασική πυρκαγιά στον Δήμο Πέγειας
Συνελήφθησαν άλλα τρία πρόσωπα που μπήκαν χωρίς εισιτήριο στο «Άλφαμεγα»
Υπέγραψε την παύση Οδυσσέα Μιχαηλίδη η Αννίτα Δημητρίου ως Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας
Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο για επεισόδια στο «Άλφαμέγα»-Φέρεται να μπήκε παράνομα στο γήπεδο
Χειροπέδες σε τρία πρόσωπα από Αστυνομία Βρετανικών Βάσεων για παράνομη παγίδευση πτηνών
Το φανταστικό σενάριο, οι ευθύνες της Αστυνομίας και οι χούλιγκανς που αφήνουμε να διοικούν
Υπό κράτηση οι τρείς συλληφθέντες για τα επεισόδια στο «Άλφαμέγα»-Αναζητούν στοιχεία για άλλους 29
Σκληρή και χειρότερη από Ρίκκου η απόφαση για Οδυσσέα-«Παρασυρόμενος από τις Σειρήνες της δημοφιλίας, σύγχυσε τα όρια»
«Μία μαύρη μέρα για την Ελεγκτική, κατάμαυρη για την Κύπρο»-Κατηγορηματικός ο Οδυσσέας