Συντονίζουν ενέργειες για να αποφύγουν έκτροπα στο πρώτο κουδούνι-Νέοι βανδαλισμοί σε σχολεία

Ανησυχία στις Αρχές έχουν δημιουργήσει οι νέες «παραδόσεις» που άρχισαν να εμφανίζονται, όσον αφορά στους μαθητές και ειδικά τους τελειόφοιτους Λυκείων, την νύχτα πριν το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς, καθώς συνήθως συνοδεύονται με παρατράγουδα και έκτροπα. Φαινόμενα που συνήθως μεταφέρονται και κατά την έναρξη των μαθημάτων και προκαλούν περισσότερες εντάσεις εντός των μονάδων. Με στόχο να αποφευχθούν τα εν λόγω φαινόμενα ή τουλάχιστον να περιοριστούν, η Αθηνά Μιχαηλίδου έχει καλέσει στο Υπουργείο Παιδείας όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να καθορίσουν τα επόμενά τους βήματα και να καταρτίσουν σχέδιο δράσης. Όλα αυτά, την ώρα που παρατηρούνται νέοι βανδαλισμοί σε σχολεία, λίγες ημέρες πριν την επιστροφή.

Οι εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας κάθε χρονιά, λίγο πριν την έναρξη των μαθημάτων, με τις καταλήψεις των σχολείων από τους μαθητές, κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλά και την επέκτασή τους την επόμενη ημέρα, προκάλεσαν ανησυχία, όχι μόνο στην κοινωνία, αλλά και στους αρμόδιους, οι οποίοι θέλουν να καταφέρουν να αντιμετωπίσουν αυτά τα φαινόμενα, πριν να παρουσιαστούν. Ουσιαστικά, αυτό που επιθυμούν να πετύχουν είναι να μην παρουσιαστούν εικόνες με κότες και κουνέλια, καθώς να αποφευχθεί και η χρήση φωτοβολίδων και καπνογόνων από μαθητές.

Προς αυτό το σκοπό, οργανωμένοι φορείς και Αστυνομία, αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Αθηνάς Μιχαηλίδου, στο Υπουργείο Παιδείας, για να θέσουν επί τάπητος τις απόψεις τους και να καταλήξουν σε ένα σχέδιο δράσης, το οποίο θα αποτρέψει τυχόν παρατράγουδα και έκτροπα. Συγκεκριμένα, η υπουργός Παιδείας αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά της, ενώπιον των καλεσμένων της και θα τοποθετηθεί επί των προβληματισμών της, αλλά και για τις σκέψεις της για μέτρα. Την ίδια ώρα, το ίδιο αναμένεται να κάνει και η Αστυνομία, αφού είναι η πλέον αρμόδια για εφαρμογή τυχόν μέτρων, σε περίπτωση που κριθεί ανάγκη.

Πάντως, από πλευράς τους, οι οργανωμένοι γονείς αναμένεται να ακούσουν τις εισηγήσεις, προβληματισμούς και λύσεις που θα προτείνουν οι αρμόδιοι, καθώς αφορούν χώρους, για τους οποίους υπεύθυνη είναι η πολιτεία, ενώ διαμηνύουν ότι είναι έτοιμοι να συμβάλουν, εκεί και όπου χρειαστεί ή ζητηθεί. Ουσιαστικά, αναμένουν να ακούσουν από το Υπουργείο Παιδείας κατά πόσο θα δοθούν οδηγίες στις Διευθύνσεις για αυστηρότητα, ώστε να περιοριστούν τα περιθώρια για έκτροπα, ενώ την ίδια ώρα, θέλουν να ακούσουν από σχολικές εφορίες και Αστυνομία, ότι θα υπάρχουν αυστηρότεροι έλεγχοι και περιπολίες.

Στο τραπέζι και το θέμα των βανδαλισμών

Εκτός από τις παραδόσεις των μαθητών, με τις καταλήψεις και τα παρατράγουδα της πρώτης ημέρας στα σχολεία, στο τραπέζι αναμένεται να τεθεί και το μείζον θέμα των βανδαλισμών στα σχολεία, κάτι που είχε απασχολήσει ουκ ολίγες φορές την προηγούμενη σχολική χρονιά, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις υπήρχε παραβίαση των σχολικών μονάδων, καταστροφή ακριβού εξοπλισμού, αλλά και χρήση υβριστικών σχολίων.

Όπως φαίνεται τα εν λόγω επεισόδια συνεχίζουν να παρατηρούνται, αφού μόλις το προηγούμενο Σαββατοκύριακο υπήρξε βανδαλισμός Λυκείου στη Λευκωσία και συγκεκριμένα, άγνωστοι εκμεταλλεύτηκαν το σκότος και εισήλθαν στο εν λόγω σχολείο, κατέστρεψαν αίθουσες και προκάλεσαν ζημιές.

Λόγω του εν λόγω περιστατικού, αλλά και των φαινομένων που είδαν το φως της δημοσιότητας τους προηγούμενους μήνες, οι οργανωμένοι γονείς θα θέσουν στο τραπέζι και το θέμα των καμερών, αφού θα ζητήσουν ενημέρωση για την απόφαση και για τους λόγους που έχει μείνει στάσιμη η εφαρμογή της. Την ίδια ώρα, στη συζήτηση θα τεθεί και το θέμα της τοποθέτησης φρουρών στα Γυμνάσια, όπως γίνεται και στα Λύκεια.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως το θέμα της παραβατικότητας και των βανδαλισμών των σχολείων, είχε απασχολήσει και τη Βουλή, πριν τη λήξη της σχολικής χρονιάς και στη συζήτηση είχε ακουστεί πως υπάρχουν ζητήματα, όσον αφορά στην τοποθέτηση καμερών, που άπτονται των προσωπικών δεδομένων, ενώ ακούστηκε πως υπάρχουν περιπτώσεις, που άγνωστοι κόβουν τα καλώδια, όταν μπαίνουν στα σχολεία και δεν καταγράφονται.

Δειτε Επισης

Ρίγη συγκίνησης στις εκδηλώσεις μνήμης της 7ης Οκτωβρίου-Τιμήθηκαν τα θύματα της επίθεσης (pics)
Βανδάλισαν Γυμνάσιο που θα χρησιμοποιείτο για φιλοξενία υπηκόων από Λίβανο-Ζημιές σε 60 παράθυρα (pics)
Μόνιμη αστυνομική παρουσία ζητούν οι εργαζόμενοι στα ΤΑΕΠ-Διαμαρτυρήθηκαν για την απουσία ασφάλειας
Συνεχίζονται οι πτήσεις για μεταφορά υπηκόων τρίτων χωρών στην Κύπρο από Βηρυτό
Φωνές ΠΑΣΥΝΟ για την επίθεση στο ΤΑΕΠ-«Η Αστυνομία άφησε τον δράστη να φύγει, είπε να τους αφήσουν να κάνουν τη δουλειά τους»
Παίρνει τα πάνω της η θερμοκρασία, αγγίζει τους 33 βαθμούς Κελσίου
Ένας χρόνος από την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ-Η Μέση Ανατολή στο χείλος της αβύσσου
Κατεβάζουν ρολά για δύο ώρες στο ΤΑΕΠ του νοσοκομείου Λευκωσίας-Στο Προεδρικό οι νοσηλευτές
LIVE: Εξαπέλυσε 35 ρουκέτες προς το βόρειο Ισραήλ ο Λίβανος-Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες
Ανησυχία για ενδεχόμενες αυξήσεις στις τιμές καυσίμων-«Οι επόμενες μέρες θα ξεκαθαρίσουν το σκηνικό»