Προβληματίζουν οι καταλήψεις τελειοφοίτων πριν το πρώτο κουδούνι-Σύσκεψη στο ΥΠΑΝ

Προβληματισμός και ανησυχία επικρατεί στο Υπουργείο Παιδείας, καθώς η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς πλησιάζει, κάτι που σημαίνει ότι θα αρχίσουν και οι «παραδόσεις» των μαθητών, που μόνο πονοκέφαλο προκαλούν στους αρμόδιους φορείς. Υπό το φόβο των εικόνων που παρατηρήθηκαν τις περασμένες χρονιές, η Αθηνά Μιχαηλίδου ανέλαβε δράση και κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους στο Υπουργείο, για να καθορίσουν τη γραμμή και τα μέτρα που θα ακολουθήσουν, για να αποφευχθούν τα παρατράγουδα.

Τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί μία «παράδοση» από τους τελειόφοιτους μαθητές του Λυκείου, όπως μαζευτούν έξω από το σχολείο τους, την προηγούμενη της έναρξης των μαθημάτων και να διανυκτερεύσουν εκεί, κάνοντας πάρτι. Παρά το γεγονός ότι σε αρκετά σχολεία είχαν τοποθετηθεί περιφράξεις και κάγκελα, τα οποία είναι κλειδωμένα και δεν επιτρέπεται η είσοδος στις σχολικές μονάδες, αυτό δεν πτοεί τους τελειόφοιτους, κάθε χρόνο, να μαζεύονται και να πραγματοποιούν τη δική τους γιορτή, λίγο πριν το πρώτο κουδούνι.

Ωστόσο, οι γιορτές των μαθητών, πολλές φορές οδηγούν σε έκτροπα και επεισόδια και προς αυτό το σκοπό, το Υπουργείο Παιδείας θέλει να καλύψει τα νότα του, ώστε να μην παρατηρηθούν οι ίδιες εικόνες και φέτος. Συγκεκριμένα, η υπουργός Παιδείας, Αθηνά Μιχαηλίδου, κάλεσε στις 29 Αυγούστου στο Υπουργείο της, την Αστυνομία, τους οργανωμένους γονείς, τις σχολικές εφορίες, αλλά και τους λειτουργούς του Υπουργείου, ώστε να καθορίσουν τη γραμμή και τα μέτρα που θα εφαρμοστούν.

Όπως πληροφορείται ο REPORTER, στόχος της συγκεκριμένης σύσκεψης είναι να αποφασιστούν εκείνα τα μέτρα που θα αποτρέψουν τα έκτροπα και τις ζημιές, ώστε να είναι ομαλή η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και να μην χρειαστεί η παρέμβαση των Αρχών, για να κατευνάσουν τα πνεύματα, όπως είχε παρατηρηθεί τις προηγούμενες χρονιές.

Πάντως, δεν είναι καθόλου απίθανο να τεθεί στο τραπέζι και το θέμα των «εθίμων» που εφαρμόζονται στα σχολεία, κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας, με εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες χρονιές να μην αποτελούν τιμή για κανένα, ειδικά όσον αφορά στα φαινόμενα με τα κουνέλια σε σακούλες.

Πολλά περιστατικά βίας την προηγούμενη χρονιά

Στο μεταξύ, μία άλλη πτυχή που θα πρέπει να απασχολήσει αρκετά τους αρμόδιους είναι τα αρκετά περιστατικά εκφοβισμού και βίας, που παρατηρήθηκαν κατά τη διάρκεια της προηγούμενης σχολικής χρονιάς, καθώς ήταν ανησυχητικά όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, ενώ δεν είναι καθόλου απίθανο να υπάρχουν περιστατικά που δεν γνωστοποιήθηκαν, ωστόσο είναι το ίδιο σοβαρά, αν όχι και περισσότερο.

Ουσιαστικά, η διαχείριση τέτοιων περιστατικών αναμένεται να είναι μεγάλο στοίχημα για την υπουργό Παιδείας, η οποία από την πρώτη στιγμή έδειξε ότι δεν ενδέχεται να ακολουθήσει τα βήματα του προκατόχου της. Πάντως, τα αυξημένα περιστατικά βίας και εκφοβισμού της προηγούμενης χρονιάς προκάλεσαν προβληματισμό, ως προς τον τρόπο αντίδρασης από πλευράς αρμοδίων, λόγω της συχνότητας, αλλά και της φύσης των εν λόγω περιστατικών.

Εκτός αυτού, την προηγούμενη χρονιά παρατηρήθηκαν και περιστατικά βανδαλισμών διαφόρων σχολικών μονάδων, που είναι επίσης ένα ανοιχτό κεφάλαιο και θα πρέπει να απασχολήσει άμεσα το Υπουργείο Παιδείας, καθώς και τους άλλους εμπλεκόμενους φορείς. Μάλιστα, είχε αναφερθεί σε συνεδρία της Επιτροπής Παιδείας στη Βουλή, ότι από την 1η Ιανουαρίου 2022 μέχρι τον περασμένο Μάιο, είχαν καταγραφεί πάνω από 200 περιστατικά βανδαλισμών, ενώ υπήρχαν περιπτώσεις που οι δράστες έκοβαν τα σύρματα των καμερών ασφαλείας που τοποθετήθηκαν, με αποτέλεσμα να μην καταγράφονται οι κινήσεις τους. Πάντως, στο τραπέζι υπάρχει και η πρόταση της ΟΕΛΜΕΚ, για τοποθέτηση φρουρών ασφαλείας και στα Γυμνάσια, όπως υπάρχουν και στα Λύκεια, αφού οι περισσότερες επιθέσεις είχαν ως στόχο Γυμνάσια.

Δειτε Επισης

Ζέστη και βροχές στο καιρικό μενού-Στους 41 βαθμούς η θερμοκρασία
Έκοψαν για ελάχιστα μόρια μαθητή με ΔΕΠΥ για εισδοχή σε αθλητικό σχολείο-«Ένιωσε προσβολή και απόρριψη»
Καμπανάκι από ΕΔΔ για την ποινικοποίηση της παραπληροφόρησης-Κάλεσμα για συμμόρφωση με τα ευρωπαϊκά πρότυπα
Σταμάτησαν τα βελτιωτικά έργα του ψευδοκράτους στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου
Περισσότερα από 300 παιδιά σε εργαστήρια ανάγνωσης με συντροφιά σκύλους θεραπείας
Καθιέρωσαν μηνιαίες συναντήσεις Αριστοτέλους-Σολωμή για τα θέματα του Κορμακίτη
Δεν υποχωρούν οι ψηλές θερμοκρασίες-Νέα κίτρινη προειδοποίηση από τη Μετεωρολογική
Πήρε θέση ο Φειδίας για το περιστατικό με παιδιά αγνοουμένων-Μιλά για παρεξήγηση
Φρενάρει τις... κρατήσεις με πετσέτες σε παραλίες ο Δήμος Παραλιμνίου-Προανήγγειλε δραστικά μέτρα
Ο Mr.Foxy Κυκλοφορεί το Συγκινητικό Single «Crucified» με τον Crisis Renegade