Όχι στη δίωξη Θεμιστοκλέους για το σχόλιο περί «μαύρων»-Δεν στοιχειοθετείται η ρητορική μίσους αποφάσισε η Εισαγγελία

Στα συρτάρια μπαίνει η υπόθεση της επίθεσης του βουλευτή Ανδρέα Θεμιστοκλέους κατά της βουλευτού Αλεξάνδρας Ατταλίδου, καθώς η Νομική Υπηρεσία αποφάσισε πως δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί το αδίκημα της ρητορικής μίσους, συνεπώς δεν μπορεί να αποταθεί στο Ανώτατο για άρση της ασυλίας του βουλευτή, ώστε να διωχθεί ποινικά.

Πρόκειται για το περιστατικό που σημειώθηκε τον περασμένο Μάιο, όπου ο Ανδρέας Θεμιστοκλέους, σχολιάζοντας την ψήφιση του Νομοσχεδίου για τις «θεραπείες μεταστροφής», έγραψε στη βουλευτή, «μάλλον οι τρεις μαύροι δεν έφθασαν ποτέ». Σχόλιο, το οποίο προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, με την βουλευτή να καταγγέλλει τον κ. Θεμιστοκλέους και στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

them1.width-800

Παράλληλα, η Αστυνομία διεξήγαγε έρευνα μετά από συνεννόηση που είχε ο Αρχηγός της Δύναμης, με την Υπουργό Δικαιοσύνης, όπως είχε ανακοινωθεί, ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσο προκύπτει ποινικό αδίκημα σε βάρος του βουλευτή, ειδικότερα σε ότι αφορά το αδίκημα της ρητορικής μίσους.

Μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων, ο φάκελος διαβιβάστηκε στη Νομική Υπηρεσία, η οποία εν τέλει αποφάσισε, σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο, πως δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί το αδίκημα της ρητορικής μίσους με βάση τα στοιχεία που προέκυψαν, εξού και δεν θα αποταθεί στο Ανώτατο για άρση της ασυλίας του Αντρέα Θεμιστοκλέους, κάτι που συνεπάγεται με την μη άσκηση ποινικής δίωξης.

Κληθείσα να σχολιάσει την εξέλιξη η βουλευτής Αλεξάνδρα Ατταλίδου, ανέφερε καταρχάς πως δεν έλαβε οποιαδήποτε ενημέρωση από την Νομική Υπηρεσία ή την Αστυνομία ως άμεση εμπλεκόμενη, ωστόσο αυτό που θέλησε να αναφέρει είναι: «Προτιμώ να μην σχολιάζω αποφάσεις του Γενικού Εισαγγελέα και του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα που αφορούν υπόθεση που έχει σχέση μαζί μου, για να μπορώ να σχολιάζω αυτές που αφορούν τους άλλους, που δεν έχουν ούτε τη δύναμη ούτε την θέση για να μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καταγγελία στην Επιτροπή Δεοντολογίας για την χυδαία επίθεση Θεμιστοκλέους σε Ατταλίδου

Δειτε Επισης

Σε δίκη παραπέμφθηκαν δυο πρόσωπα για υπόθεση διακίνησης μεταναστών
Χάθηκαν τα ίχνη 17χρονου από το χώρο διαμονής του στη Λεμεσό (pics)
Έφτασε στην Κύπρο φορτωμένος με 26 κιλά κάνναβης-Χειροπέδες σε 23χρονο (pics)
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά δίπλα από τον αυτοκινητόδρομο στη Σκαρίνου
Ολονύκτιες εργασίες στον αυτοκινητόδρομο μεταξύ Λατσιών-Πέρα Χωρίου Νήσου
Νομικοί αναλύουν την απόφαση για παύση του Οδυσσέα-Εντύπωση προκάλεσε η σκληρότητα του λεκτικού
Επιτυχής η πρώτη εθνική άσκηση κυβερνοασφάλειας
Υπό κράτηση άλλοι τρεις ύποπτοι για τα επεισόδια στο στάδιο «Αλφαμέγα»
Κατάφερε να ξεγελάσει 23χρονη και να της κλέψει το κινητό-Χειροπέδες σε 25χρονο
Βανδαλισμοί στα γραφεία της Ισότητας στη Λευκωσία (pics)