Καταγγελία στην Επιτροπή Δεοντολογίας για την χυδαία επίθεση Θεμιστοκλέους σε Ατταλίδου

Τον βουλευτή, Ανδρέα Θεμιστοκλέους, κατήγγειλε στην Ειδική Επιτροπή Δεοντολογίας, η βουλεύτρια του Κινήματος Οικολόγων, Αλεξάνδρα Ατταλίδου, για το προσβλητικό και σεξιστικό σχόλιο κατά της Βουλεύτριας.

Σημειώνεται ότι ο Βουλευτής με αφορμή τη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή για τις θεραπείες μεταστροφής και σχετική ανάρτηση της κας. Ατταλίδου, προέβη σε ένα προσβλητικό και σεξιστικό σχόλιο κατά της Βουλεύτριας.

Stigmiotupo_2023-05-26_12.55.54_mm.width-800

Με ανακοίνωσή τους οι Οικολόγοι, αναφέρουν ότι, «επίθεση εξαπέλυσε για ακόμη μία φορά ο Βουλευτής, Ανδρέας Θεμιστοκλέους, προς τη Βουλεύτρια του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, Αλεξάνδρα Ατταλίδου, καταφερόμενος εναντίον της με χυδαίο τρόπο στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Αφορμή για τη νέα επίθεση του Ανδρέα Θεμιστοκλέους στάθηκε ανάρτηση της κ. Ατταλίδου στην οποία εξέφραζε την ικανοποίησή της για την υπερψήφιση της πρότασης νόμου που ποινικοποιεί τις «θεραπείες» μεταστροφής των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων».

Ο συγκεκριμένος Βουλευτής, προστίθεται, «συμπεριφέρεται επανειλημμένα με απαράδεκτο και κυρίως αντιθεσμικό τρόπο. Άλλωστε, και στο παρελθόν έχει προβεί σε σεξιστικές, προσβλητικές και υβριστικές επιθέσεις προς το στέλεχος και κοινοβουλευτική συνεργάτιδα του ΚΟΣΠ, Έφη Ξάνθου, τον Πρόεδρο του Κινήματος κ. Χαράλαμπο Θεοπέμπτου, αλλά και τον τέως Βουλευτή, κ. Γιώργο Περδίκη. Η έλλειψη σεβασμού που επιδεικνύει μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων προς οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο, θα πρέπει να προβληματίσει το σώμα της Βουλής, καθώς τέτοιες συμπεριφορές προσβάλλουν τον ίδιο το θεσμό».

Όπως καταλήγει η ανακοίνωση των Οικολόγων, «η Βουλεύτρια του Κινήματος, κ. Αλεξάνδρα Ατταλίδου, απέστειλε ήδη επιστολή προς την Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή Δεοντολογίας των Μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων, καταγγέλλοντας το περιστατικό και ζητώντας άμεσα τη σύγκλιση συνεδρίας, ώστε να εξεταστεί το ζήτημα».

Ζητά απομάκρυνση Θεμιστοκλέους από τη Θεσμών ο Δημητρίου

Την ίδια στιγμή, επιστολή στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας απέστειλε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως, Δημήτρης Δημητρίου, με την οποία ζητά την έναρξη διαδικασιών απομάκρυνσης του Ανδρέα Θεμιστοκλέους από την Επιτροπή.

Όπως δήλωσε ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, «συμπεριφορές όπως του κ. Θεμιστοκλέους που μόνο προσβάλλουν, το έργο της Επιτροπής και την ίδια τη Βουλή, δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές. Ως βουλευτές οφείλουμε πρώτοι να είμαστε παράδειγμα προς μίμηση και όχι προς αποφυγή».

«Υποβιβάζει το επίπεδο της πολιτικής ζωής»

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο Δημοκρατικός Συναγερμός, καταδικάζοντας «το απαράδεκτο και χυδαίο σχόλιο ανεξάρτητου βουλευτή εις βάρος βουλεύτριας συναδέλφου του». «Ο κ. Θεμιστοκλέους οφείλει επιτέλους να κατανοήσει ότι με τις συνεχείς σεξιστικές, προσβλητικές και υποτιμητικές αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πέραν της προσωπικής προσβολής υποβιβάζει και το επίπεδο της πολιτικής ζωής», τονίζει.

Δειτε Επισης

Θλίψη Υφ. Πολιτισμού για τον θάνατο του Πέτρου Στυλιανού
Χάος στα αεροδρόμια της Βρετανίας, εξαιτίας τεχνικού προβλήματος-Ατελείωτες ουρές
Θετική η Επ. Υγείας για επέκταση κρατικής χορηγίας ΟΚΥπΥ
Χειροπέδες σε 29χρονο για τη μεταφορά μεταναστών στην Κύπρο
Τρέχουν να σβήσουν τις... φωτιές μετά τις πυρκαγιές από βεγγαλικά-Ανάκληση αδειών για χρήση πυροτεχνημάτων
Υπεψηφίστηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-Δυσφορία Βουλής για καθυστέρηση
Δέσμευση Βουλής για εξεύρεση βιώσιμων πολιτικών για καλύτερες συνθήκες εργασίας
Κλειστά την 1η Μαΐου όλα τα Γενικά Καταστήματα-Οι οδηγίες του Υπουργείου Εργασίας
Ανακαλούνται όλες οι άδειες που έχουν εκδοθεί για χρήση πυροτεχνημάτων μετά τη φωτιά που ξέσπασε
Τίθεται σε διαθεσιμότητα ο διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος