Νέες διαδικτυακές απάτες-Πώς «χτυπά» το κύκλωμα

Κύκλωμα διαδικτυακών εκβιαστών που πιθανότατα εδρεύει στη Γαλλία, φαίνεται να επεκτείνει τις «επιχειρηματικές» του δραστηριότητες και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Το εν λόγω κύκλωμα εμφανίζεται σχετικά καλά διαβασμένο, αφού φαίνεται να στοχοποιεί κυρίως επιχειρηματίες από την κάθε χώρα και απευθύνεται προς αυτούς μέσω είτε email είτε τηλεφωνικών μηνυμάτων και τους ενημερώνει πως εξετάζεται υπόθεση πιθανής παιδικής πορνογραφίας εναντίον τους και τους καλεί να έρθουν σε επικοινωνία προκειμένου να δώσουν διευκρινίσεις.

Όσοι πέφτουν στην παγίδα και επικοινωνούν, μπαίνουν σε ένα κυκεώνα μιας σειράς εκβιασμών που κλιμακώνονται τόσο σε ένταση όσο και σε ότι αφορά τα σχετικά ποσά. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκβιαστές αρχίζουν την επαφή τάχα μου με αντίληψη ότι πρόκειται για κακόβουλή καταγγελία και προσφέρονται να «κλείσουν» το όλο θέμα, ζητώντας ένα συχνά ευτελές ποσό, της τάξης των €150-200. Στη συνέχεια, και ιδίως αν δεν είναι «συνεργάσιμος» ο στόχος, αρχίζουν να απειλούν τα υποψήφια θύματα τους με την δημοσιοποίηση της «έρευνας» στο διαδίκτυο, ενώ αφήνουν να νοηθεί πως έχουν στα χέρια τους και φωτογραφικό υλικό, εξηγώντας μάλιστα πως ακόμα και να δεν είναι αληθινό και αποτελεί μοντάζ, η ζημιά στην φήμη του επιχειρηματία θα είναι τεράστια και απαιτούν την καταβολή ποσών τα οποία συνεχώς αυξάνονται στην πορεία.

Για κάθε χώρα που στοχεύουν, χρησιμοποιούν και διαφορετικό φόρματ. Για την Κύπρο έχουν συντάξει ελληνικό κείμενο (με κακή γλώσσα) που φέρεται να έχει συνταχθεί από την «Γενική Αστυνομική Διεύθυνση» ενώ μνημονεύει και ανύπαρκτες νομοθετικές διατάξεις. Την εν λόγω επιστολή φέρεται δε να υπογράφει ο ίδιος ο Αρχηγός του Σώματος, Στέλιος Παπαθεοδώρου, ο οποίος ωστόσο υπογράφει, όχι ως Αρχηγός, αλλά ως «Γενικός Διευθυντής της Κυπριακής Αστυνομίας και Επικεφαλής του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών».

Δειτε Επισης

Συγκλονιστικό timelapse βίντεο με το μπαράζ εκρήξεων των ασυρμάτων σε όλη τη Βηρυτό
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Εντείνει την ανησυχία το Ισραήλ-«Η Χεζμπολάχ θα πληρώνει ολοένα και μεγαλύτερο τίμημα»
Η Ρωσία προειδοποιεί τη Δύση με πυρηνικό πόλεμο με αφορμή την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου
Πληροφορίες για πρόταση συμφωνίας προς τη Χαμάς για τερματισμό των μαχών στη Γάζα από το Ισραήλ
Σε δίκη παραπέμφθηκαν δυο πρόσωπα για υπόθεση διακίνησης μεταναστών
Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Κατηγορεί ευθέως το Ισραήλ για τις επιθέσεις με τα walkie-talkie ο Νασράλα-«Κήρυξη πολέμου»
Τέλος η μεταφορά βομβητών και γουόκι τόκι από επιβάτες σε πτήσεις από Βηρυτό μετά τις εκρήξεις
Χάθηκαν τα ίχνη 17χρονου από το χώρο διαμονής του στη Λεμεσό (pics)