Για την ερχόμενη Δευτέρα 7 Μαρτίου μετατέθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Λάρνακας με θέμα την παράταση της παραμονής των εταιρειών ENI, TOTAL και NOBLE στο λιμάνι της πόλης.
Η συνεδρίαση είχε προγραμματισθεί για το απόγευμα της Πέμπτης, στις 17:00 το απόγευμα, αλλά αναβλήθηκε.
Θυμίζουμε πως σημαντικό μέρος της συνεδρίασης θα απασχολούσε και το αίτημα της εταιρείας Noble, το οποίο αφορά την παράταση χρήσης της δικής της εγκατάστασης τουλάχιστον μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2017 και με προοπτική για το στάδιο παραγωγής στο οικόπεδο 12 Αφροδίτη της κυπριακής ΑΟΖ.
Και οι τρεις εταιρείες NOBLE, ENI και TOTAL έχουν αποστείλει επιστολές στον δήμαρχο Λάρνακας με ημερομηνίες 29/02, 1/03 και 2/03 με θέμα την παράταση της παραμονής τους και όπως διαφαίνεται, η πόλη του Ζήνωνα θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να κρατήσει τις εταιρείες στο λιμάνι της.