Πώς απαντά το ΑΚΕΛ στο ενδεχόμενο υποχώρησης για Νικόλα στις Προεδρικές

Για τη συνάντηση του με το Δημοκρατικό Κόμμα αλλά και τις σκέψεις του ΑΚΕΛ, ενόψει των Προεδρικών Εκλογών του 2023, κλήθηκε να αναφερθεί ο Στέφανος Στεφάνου.  

Όπως ανέφερε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ χρειάζεται αλλαγή στη διακυβέρνηση του τόπου, αφού όπως είπε η διακυβέρνηση του Συναγερμού έχει προκαλέσει μία σειρά από πολύ σοβαρά αδιέξοδα σε πολύ σημαντικούς τομείς που καθορίζουν την πορεία του τόπου και του λαού.

«Για να πετύχουμε αυτή την αλλαγή, για να μεγιστοποιήσουμε τις οποίες προϋποθέσεις και πιθανότητες υπάρχουν, και υπάρχουν, για να πετύχουμε την αλλαγή. Επιδιώκουμε να έχουμε συνεργασία με τα κόμματα της αντιπολίτευσης και με όλους εκείνους οι οποίοι συμμερίζονται μαζί μας, την ανάγκη που υπάρχει για να πετύχουμε την αλλαγή. Μία αλλαγή με προοδευτικούς όρους και προοδευτικό πρόσημο. Επομένως επίκειται μία νέα συνάντηση που θα έχουμε με το Δημοκρατικό Κόμμα για να συνεχίσουμε το διάλογο που έχουμε αρχίσει και ασφαλώς θα επιδιώξουμε να έχουμε συνάντηση και μετά άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης. Εδώ βρισκόμαστε τώρα».

Για το πότε θα είναι η συνάντηση με το ΔΗΚΟ ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε πως «δεν έχει διευθετηθεί ακόμα. Σύντομα θα γίνει αυτή η συνάντηση, απλώς το κάθε κόμμα κάνει τη δική του προεργασία. Δεν έχουμε ακόμα μιλήσει με τα υπόλοιπα κόμματα, μόλις μιλήσουμε θα μπορέσουμε να τα διευθετήσουμε και θα σας ενημερώσουμε».

Κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση εάν θα υπάρχουν ονόματα στο τραπέζι σε αυτή τη δεύτερη συνάντηση ο Στέφανος Στεφάνου είπε ότι «αυτό θα το δούμε για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα επειδή ακόμα είμαστε στην προκαταρκτική συζήτηση στο πλαίσιο σε συναινέσεις και συγκλίσεις τις οποίες θα πρέπει να συζητήσουμε. Κάποια στιγμή θα μπουν και τα ονόματα, δεν είμαι βέβαιος ότι θα είναι στην επόμενη συνάντηση αλλά κάποια στιγμή θα μπούμε και σε αυτή τη συζήτηση. Προεδρικές εκλογές χωρίς ονόματα δεν μπορείς να κάνεις».

Παράλληλα, εάν το ΑΚΕΛ θα υποχωρήσει στο όνομα του προέδρου του ΔΗΚΟ ως υποψήφιου για την προεδρία, ο Στέφανος Στεφάνου ανέφερε ότι «αυτά έχουμε πει, είναι γνωστή η θέση του ΑΚΕΛ και από εκεί και πέρα ότι πούμε θα το συζητήσουμε πρώτα με τους εν δυνάμει συνεργάτες μας».

Δειτε Επισης

Το πασχαλινό μήνυμα του Προέδρου Χριστοδουλίδη-«Θα εξαντλήσω κάθε προσπάθεια για οριστική λύση του Κυπριακού»
Το ΕΛΑΜ καταγγέλλει το Ηνωμένο Βασίλειο για έκδοση βίζας στο ψευδοκράτος
Διμερείς συνεργασίες και η επικείμενη τριμερής με Ελλάδα στο επίκεντρο των συναντήσεων Χριστοδουλίδη στο Ισραήλ
Μετά το Πάσχα εξελίξεις για διορισμό Προσωπικού Απεσταλμένου-Πρώτα συνάντηση διαπραγματευτών
Ο «προεκλογικός» των κατεχομένων, το ρίνγκ Τατάρ-Ερχιουμάν και τα τουρκογενή πλήγματα
Ο Οδυσσέας ως αναδυόμενη αντιπολιτευτική δύναμη απέναντι στις αδυναμίες του συστήματος
Κύπρος και Ελλάδα χρειάζονται στήριξη για την ηλεκτρική διασύνδεση-«Δεν βγαίνει δημόσια η ΕΕ»
«Πρωτόκολλο» για νέο νοσοκομείο στην κατεχόμενη Λευκωσία υπογράφηκε στην Άγκυρα
«Ατυχείς και διχαστικές» χαρακτήρισε τις δηλώσεις συμβούλου Ερντογάν για Ουστέλ ο Τατάρ
Εισηγείται η Τουρκία να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία ο Σερντάρ Ντενκτάς