Πώς απαντά το ΑΚΕΛ στο ενδεχόμενο υποχώρησης για Νικόλα στις Προεδρικές

Για τη συνάντηση του με το Δημοκρατικό Κόμμα αλλά και τις σκέψεις του ΑΚΕΛ, ενόψει των Προεδρικών Εκλογών του 2023, κλήθηκε να αναφερθεί ο Στέφανος Στεφάνου.  

Όπως ανέφερε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ χρειάζεται αλλαγή στη διακυβέρνηση του τόπου, αφού όπως είπε η διακυβέρνηση του Συναγερμού έχει προκαλέσει μία σειρά από πολύ σοβαρά αδιέξοδα σε πολύ σημαντικούς τομείς που καθορίζουν την πορεία του τόπου και του λαού.

«Για να πετύχουμε αυτή την αλλαγή, για να μεγιστοποιήσουμε τις οποίες προϋποθέσεις και πιθανότητες υπάρχουν, και υπάρχουν, για να πετύχουμε την αλλαγή. Επιδιώκουμε να έχουμε συνεργασία με τα κόμματα της αντιπολίτευσης και με όλους εκείνους οι οποίοι συμμερίζονται μαζί μας, την ανάγκη που υπάρχει για να πετύχουμε την αλλαγή. Μία αλλαγή με προοδευτικούς όρους και προοδευτικό πρόσημο. Επομένως επίκειται μία νέα συνάντηση που θα έχουμε με το Δημοκρατικό Κόμμα για να συνεχίσουμε το διάλογο που έχουμε αρχίσει και ασφαλώς θα επιδιώξουμε να έχουμε συνάντηση και μετά άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης. Εδώ βρισκόμαστε τώρα».

Για το πότε θα είναι η συνάντηση με το ΔΗΚΟ ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε πως «δεν έχει διευθετηθεί ακόμα. Σύντομα θα γίνει αυτή η συνάντηση, απλώς το κάθε κόμμα κάνει τη δική του προεργασία. Δεν έχουμε ακόμα μιλήσει με τα υπόλοιπα κόμματα, μόλις μιλήσουμε θα μπορέσουμε να τα διευθετήσουμε και θα σας ενημερώσουμε».

Κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση εάν θα υπάρχουν ονόματα στο τραπέζι σε αυτή τη δεύτερη συνάντηση ο Στέφανος Στεφάνου είπε ότι «αυτό θα το δούμε για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα επειδή ακόμα είμαστε στην προκαταρκτική συζήτηση στο πλαίσιο σε συναινέσεις και συγκλίσεις τις οποίες θα πρέπει να συζητήσουμε. Κάποια στιγμή θα μπουν και τα ονόματα, δεν είμαι βέβαιος ότι θα είναι στην επόμενη συνάντηση αλλά κάποια στιγμή θα μπούμε και σε αυτή τη συζήτηση. Προεδρικές εκλογές χωρίς ονόματα δεν μπορείς να κάνεις».

Παράλληλα, εάν το ΑΚΕΛ θα υποχωρήσει στο όνομα του προέδρου του ΔΗΚΟ ως υποψήφιου για την προεδρία, ο Στέφανος Στεφάνου ανέφερε ότι «αυτά έχουμε πει, είναι γνωστή η θέση του ΑΚΕΛ και από εκεί και πέρα ότι πούμε θα το συζητήσουμε πρώτα με τους εν δυνάμει συνεργάτες μας».

Δειτε Επισης

Δεν αναμένει σημαντικές εξελίξεις από τη συνάντηση της Γενεύης για το Κυπριακό ο Έρχιουρμαν
Ξεκάθαρο μήνυμα Γεραπετρίτη-«Σημαντικό βήμα η επανεκκίνηση προσπάθειας για Κυπριακό»
Διπλό μήνυμα στέλνει η παρουσία της ΕΕ στη Γενεύη-Δεν ξεκαθάρισαν οι λεπτομέρειες
Συγκάλεσε Εθνικό Συμβούλιο στη Γενεύη ο ΠτΔ
Μετέφερε σε Ερντογάν τις θέσεις της ΕΕ για το Κυπριακό ο Τουσκ-Τα είπε τηλεφωνικώς με τον ΠτΔ
Στην τελική ευθεία οι προτάσεις για ψήφο στα 17, αυτόματη εγγραφή, Βουλευτές επικρατείας
Επιβεβαιώνεται η παρουσία της Ε.Ε στη Γενεύη-Δεν ανακοινώθηκε το όνομα
Εκθειάζει την Τουρκία, πάει στη Γενεύη με τα δύο κράτη στη βαλίτσα ο Τατάρ
Πυρά από κόμματα της αντιπολίτευσης για τον απολογισμό ΠτΔ-«Οι πολίτες έχουν κουραστεί με τις συνεχείς επαναλήψεις»
Νέα συνάντηση των διαπραγματευτών για το Κυπριακό-«Η Γενεύη θα είναι η αρχή της διαδικασίας»