Σπεύδουν να σβήσουν φωτιές και να διαλύσουν τις σκιές για Αναστασιάδη και Αννίτα

Για μια εβδομάδα και μια μέρα, παραμένει αναπάντητη η πρόκληση του προέδρου του ΔΗΣΥ προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να ξεκαθαρίσει τις σκιές που δημιουργήθηκαν και σε συνδυασμό με τα σενάρια για Plan B για απόσυρση της υποψηφιότητας Νεοφύτου και αντικατάσταση της από την Αννίτα Δημητρίου, δημιουργούν εσωστρέφεια και προβληματίζουν την Πινδάρου.   

Στον Δημοκρατικό Συναγερμό επιχειρούν σε όλους τους τόνους, πρώτον να ξεκαθαρίσουν σε όλους τους τόνους πως δεν υφίσταται το σενάριο για απόσυρση της υποψηφιότητας Νεοφύτου και δεύτερο να δημιουργήσουν γέφυρες που θα διασκεδάσουν τις εντυπώσεις που δημιούργησε η πρόκληση Αβέρωφ σε Αναστασιάδη και το γεγονός ότι ο δεύτερος σχεδόν περιφρονητικά απάντησε πως δεν είναι καιρός να ασχοληθώ με τις Προεδρικές. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αιχμές και εκ νέου δυσφορία για ΠτΔ-«Το κκιάριν εν αλλού, το κόστος ο Αβέρωφ»

Σε ότι αφορά το σενάριο για την Αννίτα Δημητρίου, το μήνυμα που στέλνεται από τον Δημοκρατικό Συναγερμό, είναι πως πρόκειται για μια κίνηση μιας εφημερίδας για να δημιουργήσει πρόβλημα στην υποψηφιότητα Νεοφύτου, τονίζοντας παράλληλα πως ποτέ δεν τέθηκε ένα τέτοιο θέμα στο τραπέζι των κομματικών οργάνων. Η ίδια η πρόεδρος της Βουλής, εξάλλου, με δήλωση της μετά τη δημοσκόπηση του «Πολίτη», ξεκαθάρισε πως, δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης της υποψηφιότητας Αβέρωφ. «Η θέση μου είναι γνωστή. Ανήκω πολιτικά στον χώρο του Δημοκρατικού Συναγερμού, ο οποίος δημοκρατικά και συλλογικά  έχει πάρει την απόφαση του για τον υποψήφιο που υποστηρίζει, τον πρόεδρό του Αβέρωφ Νεοφύτου, την οποία σέβομαι και στηρίζω απόλυτα ως την ιδανικότερη επιλογή». 

Σε ότι αφορά το ζήτημα που προέκυψε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αναμένεται πως εντός της ημέρας ή το αργότερο αύριο θα προκύψουν εξελίξεις. Ο χρονικός ορίζοντας για τις εξελίξεις, δεν είναι άλλος από το βράδυ της Τετάρτης, όπου Νίκος Αναστασιάδης και Αβέρωφ Νεοφύτου θα έχουν το πρώτο τους πρώτο τετ α τετ μετά τις δηλώσεις του δεύτερου, στο πλαίσιο της εκδήλωσης της Οργάνωσης Νέων Επιστημόνων του ΔΗΣΥ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απέφυγε να απαντήσει στον Αβέρωφ ο Πρόεδρος-«Δεν είναι η στιγμή να ασχοληθώ»

Συγκεκριμένα το βράδυ της Τετάρτης είναι προγραμματισμένη η 21η Απονομή του Βραβείου της Χρονιάς «Μανώλης Χριστοφίδης», στην οποία σύμφωνα με το πρόγραμμα θα παρευρεθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για να παραδώσει το βραβείο και θα απευθύνει χαιρετισμό ο Αβέρωφ Νεοφύτου. 

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Αλήθεια», ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την πρόθεση να απαντήσει στον Αβέρωφ Νεοφύτου με επιστολή για τα θέματα που προέκυψαν τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο δεν αποκλείεται να κλειστεί και μια συνάντηση μεταξύ των δύο έτσι ώστε να βοηθήσει την κατάσταση να εκτονωθεί. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ο εκνευρισμός σε Πινδάρου-Προεδρικό, οι ανησυχίες και η λύση Αναστασιάδη

Δειτε Επισης

Ζητά από τους Υπουργούς πιστή τήρηση του κώδικα δεοντολογίας ο Πρόεδρος
Μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις για συντονιστή Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας ενόψει Προεδρίας 2026
Απαισιόδοξη η εικόνα στο Εθνικό-Στόχος η τριμερής, εκ των προτέρων θετική η δική μας απάντηση
Αντιπολίτευση εκ των έσω για Τατάρ-Πυρά από Ερτουγρούλογου για τις απευθείας πτήσεις, εμπόριο και επαφές
Σε εξέλιξη το Εθνικό Συμβούλιο-Δεν διαφαίνεται τριμερής πριν τον Οκτώβριο
Ζητά επανεξέταση της απόφασης για «Famagusta» από το Netflix η ΠΣΕΚΑ
To blame game ΕΟΑ-Ένωσης Δήμων για τις επικίνδυνες οικοδομές και η πρόταση Ιωάννου στο τραπέζι
Ανταλλάζουν απόψεις για το Κυπριακό ενόψει Νέας Υόρκης Πρόεδρος και κόμματα
Για ενίσχυση συνεργασίας Κύπρου-Γεωργίας συζήτησαν ΠτΒ και νέος πρέσβης
Καλεί τις Κυβερνήσεις να δράσουν τώρα για μείωση δημοσιονομικών ελλειμμάτων η Λαγκάρτ