Συνεχίζουν τις προκλήσεις οι Τούρκοι-Προανήγγειλαν αναβάθμιση του ψευδοκράτους

Μπορεί ο Ταγίπ Ερντογάν να μην βρίσκεται στα κατεχόμενα για τα πανηγύρια της Εισβολής, ωστόσο φρόντισε να φρόντισε για να στείλει τα ανάλογα μηνύματα, κάνοντας λόγο για «επίτευξη μόνιμης λύσης», η οποία σύμφωνα με τον Τούρκο Πρόεδρο θα είναι δυνατή με ένα πλαίσιο βασισμένο με τις πραγματικότητες επί του εδάφους.    

Ο Ταγίπ Ερντογάν σε συγχαρητήριο του τηλεγράφημα προς τον κατοχικό ηγέτη, σημειώνει πως μια δίκαιη, μόνιμη και βιώσιμη λύση, θα βασίζεται στην κυριαρχική ισότητα, το ίσο διεθνές καθεστώς των Τουρκοκυπρίων. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η εθνική μας τραγωδία το 2022…

Αναφερόμενος στους Ελληνοκύπριους, υποδεικνύει πως στηρίζει τις προτάσεις για συνεργασία, με τρόπο όμως ότι θα ωελήσεις και τους δύο λαούς. Ο Ταγίπ Ερντογάν έκανε λόγο για δίκαιο αγώνα των Τουρκοκυπρίων, «για να εξαλειφθεί αυτή η αδικία και να διασφαλιστεί ότι ο τουρκοκυπριακός λαός θα φτάσει στο ευημερούν μέλλον που του αξίζει»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Άρχισε τα προεόρτια για τη μαύρη επέτειο ο Τατάρ-Μπαράζ προκλητικών δηλώσεων

Οι δηλώσεις Οκτάι

Μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης στην κατεχόμενη Λευκωσία, ο Φουάτ Οκτάι προέβη σε δηλώσεις, συνεχίζοντας το τουρκικό παραλήρημα. Όπως είπε,  η κυριαρχική ισότητα και το ισότιμο διεθνές καθεστώς του τουρκοκυπριακού λαού, θα πρέπει να διασφαλιστούν στις διαπραγματεύσεις. «Αυτή είναι η μόνη λύση. Στο δρόμο προς τη λύση και στο ταξίδι της ανάπτυξης, στεκόμαστε στο πλευρό της ΤΔΒΚ , θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τους Τουρκοκύπριους με τον ισχυρότερο δυνατό τρόπο», είπε.

Ο Οκτάι αποκάλυψε πως στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών, στον οποίο συμμετέχουν χώρες όπως το Καζακστάν και το Αζερμπαϊτζάν, «θα δούμε και τη σημαία του ψευδοκράτους». Τέτοια βήματα, είπε, «θα συνεχιστούν στη διεθνή σκηνή και καμία απομόνωση ή εμπάργκο δεν θα σταθεί εμπόδιο στους Τουρκοκυπρίους. Αρκεί να διασφαλίζεται η ενότητα, η συνοχή, η αλληλεγγύη και η σταθερότητα. Η ανάπτυξη της ΤΔΒΚ θα συνεχιστεί αδιάκοπα», είπε.

Νωρίτερα πληροφορίες ήθελαν τον Οκτάι να ανακοινώνει τις επόμενες γεωτρήσεις της Τουρκίας στην αν. Μεσόγειο, ωστόσο δεν αναφέρθηκε σε αυτές στην ομιλία του.  

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Πέρασε το όριο των τριών θητειών στο ΔΗΚΟ-Εξαιρούνται ο πρόεδρος και οι νυν βουλευτές
Στις 2 Απριλίου η πρώτη συνάντηση Χριστοδουλίδη-Τατάρ μετά την πολυμερή
Ο ρόλος του προσωπικού απεσταλμένου, η πιθανή επιστροφή Ολγκίν και η αδιαλλαξία Τατάρ
Με έγκριση Πολιτικής Διακήρυξης ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της πρώτης ημέρας του συνεδρίου του ΔΗΚΟ
Δίνει ημερομηνίες για ΜΟΕ ο Πρόεδρος-Σε συνεχή επικοινωνία με ΗΕ για απεσταλμένο
Προανήγγειλε ένταξη της Αλληλεγγύης στο ΔΗΚΟ ο Νικόλας-Ανοίγματα σε παλιούς συναγωνιστές, στήριξη χωρίς λευκή επιταγή
«Ψήφος εμπιστοσύνης για την δημοσιονομική πολιτική»-Ικανοποίηση ΠτΔ για την αναβάθμιση της οικονομίας
Αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Κύπρου σε «Α» ο οίκος DBRS-Ικανοποιημένος ο Κεραυνός
Πολιτικό και Καταστατικό Συνέδριο ΔΗΚΟ με το όριο θητειών στο επίκεντρο
Υπ. Οικονομικών: Προσπάθειες για διαφοροποίηση του χρόνου εφαρμογής τον Μάιο των πράσινων φορολογιών