Άλλα η Μητρόπολη, άλλα η οικογένεια Παπαλαζάρου-Οργιώδες παρασκήνιο για ιερέα

Συνεχίζονται οι ενέργειες της οικογένειας του Κυριάκου Παπαλάζαρου, για το περιστατικό που σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή, μετά την άρνηση του ιερέα στα Χολέτρια να μνημονεύσει τον ήρωα, με τα αδέλφια του δολοφονηθέντα να έχουν συνάντηση με τον Μητροπολίτη Πάφου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Παρεξήγηση η μνημόνευση του Παπαλαζάρου απαντά η Εκκλησία-Οργή Στεφάνου

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της οικογένειας του Κυριάκου Παπαλάζαρου, τα αδέλφια του είχαν συνάντηση με τον Μητροπολίτη Πάφου, κκ. Γεώργιο, κατά την οποία παρουσίασαν στοιχεία, βάσει των οποίων τα περί παρεξήγησης, όπως ο ίδιος είχε αναφέρει σε δηλώσεις του, δεν υφίστανται. Την συνάντηση ζήτησαν τα αδέλφια του Παπαλάζαρου, καθώς δεν συμφωνούσαν με τις δηλώσεις του Μητροπολίτη, για την παρεξήγηση.

«Σε συνάντηση μας μαζί του αποδείξαμε με στοιχεία πως η πράξη του ιερέα ήταν σχεδιασμένη και προμελετημένη, γεγονός που δεν μπορεί να μην τύχει της πρέπουσας αντίδρασης. Ο Μητροπολίτης Πάφου αποφάσισε τη μετακίνηση του ιερέα από τα Χολέτρια και την άμεση αντικατάσταση του. Το γεγονός αυτό μας ικανοποιεί ως οικογένεια και θεωρούμε πως ικανοποιεί και το περί δικαίου αίσθημα. Ευχαριστώντας όλους εσάς για την αλληλεγγύη και την αγάπη σας, θέλουμε να πούμε και τούτο: Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος άμα γίνεται συλλογικά. Κι εμείς σήμερα, με την δική σας συμπαράσταση, κρατήσαμε το νόημα της θυσίας του Κυριάκου μας ζωντανό», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τα αδέλφια των ηρώων Κυριάκου και Σωτήρη Παπαλαζάρου θέλησαν να ευχαριστήσουν άπαντες, για τη συμπαράσταση «μετά την βαρύτατη προσβολή  που δεχτήκαμε την Κυριακή με την άρνηση του ιερέα της κοινότητας μας στα Χολέτρια  να μνημονεύσει τον ήρωα αδελφό μας, δολοφονηθέντα από την ΕΟΚΑ Β´, Κυριάκο. Η συμπαράσταση σας που εκδηλώθηκε με ποικίλους τρόπους, μάς έδωσε δύναμη και θάρρος να μην αφήσουμε το συμβάν να περάσει απαρατήρητο, γεγονός που θα ισοδυναμούσε με ασύγνωστη ασέβεια προς τη μνήμη και τη  θυσία του Κυριάκου μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Kαταγγελία Στεφάνου ότι ιερέας αρνήθηκε να μνημονεύσει δολοφονηθέντα από την ΕΟΚΑ Β’

Στην οικογένεια προστίθεται πως «ως οικογένεια θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον ΓΓ της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Στέφανο Στεφάνου, για την άμεση παρέμβαση του και την έκκληση του προς τους οικείο Μητροπολίτη, Γεώργιο, αλλά και τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο να επιληφθούν του θέματος ώστε να αποκατασταθεί η τάξη και να αποδοθεί ο πρέπον σεβασμός.  Θέλουμε να ευχαριστήσουμε  για την συμπαράσταση όλους εσάς από κάθε γωνιά της Κύπρου, τις χιλιάδες φίλων, συντρόφων κι εκτιμητών της οικογένειας, της θυσίας των αδελφών μας και της προσφοράς των γονιών μας, Παπαλάζαρου και Αγαθονίκης. Με ποικίλους τρόπους σταθήκατε δίπλα μας».

Η έκκληση της οικογένειας είναι όπως «παραμείνουμε όλοι ψύχραιμοι γιατί μόνο έτσι μπορούμε να δίνουμε απαντήσεις όπως η σημερινή. Αιωνία η μνήμη των παλικαριών της Κύπρου μας που με τη θυσία τους έσωσαν την αξιοπρέπεια του λαού μας. Σας ευχαριστούμε όλους, τα αδέλφια: Παναγιώτα, Δόμνα, Νεόφυτος, Μαρία, Αλεξία, Σωτηρούλα και Κυριάκος Παπαλαζάρου».

Η θέση της Μητρόπολης Πάφου

Παρ’ όλα αυτά, όπως ανέφερε στον REPORTER ο Μητροπολίτης Πάφου, κκ. Γεώργιος, για το περιστατικό, η οικογένεια ζήτησε την μετακίνηση του ιερέα, ωστόσο διαψεύδει πως έδωσε την έγκρισή του για κάτι τέτοιο και διαμήνυσε ότι το όλο ζήτημα θα εξεταστεί.

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό έκανε γνωστό ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, ο οποίος προέβη σε δημόσια καταγγελία, την Κυριακή, αναφέροντας πως ο ιερέας αρνήθηκε να μνημονεύσει τον 17χρονο Κυριάκο Παπαλαζάρου, που δολοφονήθηκε την 1η Ιουλίου από μέλος της ΕΟΚΑ Β’.

Ο κ. Στεφάνου είχε μεταβεί το πρωί της Κυριακής στα Χολέτρια, για το ετήσιο μνημόσυνο του Κυριάκου Παπαλαζάρου και του αδελφού του Σωτήρη, ωστόσο κατά την ακολουθία, όπως καταγγέλλει, ιερέας αρνήθηκε να μνημονεύσει τον Κυριάκο Παπαλαζάρου.

Σε ανάρτησή του στο Τwitter, ο γ.γ. του ΑΚΕΛ, αναφέρει «αίσχος και ντροπή. Ο ιερέας στα Χολέτρια αρνήθηκε να μνημονεύσει τον ήρωα Κυριάκο Παπαλαζάρου. Στάση εντελώς απαράδεκτη που προκάλεσε οργή στην οικογένεια και τους παρευρισκόμενους».

Σημειώνει ότι «έχω καταγγείλει το γεγονός και θα εγείρω το θέμα στην Αρχιεπισκοπή και στην Μητρόπολη Πάφου».

 

Δειτε Επισης

Παρουσιάστηκε το βιβλίο για τους αγώνες της Ελένης Φωκά-Δεσμεύτηκε ενίσχυση στήριξης των εγκλωβισμένων ο ΠτΔ
Πρόγευση για την Φλόριντα οι βροχές και οι ανεμοστρόβιλοι-Η πορεία του Μίλτον
Συνάντηση Τατάρ με ηγέτες πολιτικών κομμάτων ενόψει Νέας Υόρκης
Παρίσταναν συνεργάτη εταιρείας και απέσπασαν πάνω από 31 χιλιάδες
Η Φλόριντα προετοιμάζεται για τα χειρότερα-Σε πορεία σύγκρουσης με την Τάμπα ο Μίλτον
ΒΙΝΤΕΟ: Τραγουδούσαν στον Ορμπάν το Bella Ciao οι ευρωβουλευτές και η Μέτσολα τους είπε «δεν είμαστε στη Eurovision»
Στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η Κύπρος για πρώτη φορά-«Εξαιρετικό αποτέλεσμα για την πατρίδα μας»
Για τα επιδόματα τα περισσότερα παράπονα στην Επ. Διοικήσεως-Ενδείξεις εκφοβισμού στις Φυλακές
Τις προκλήσεις από μεταναστευτικές ροές θα θέσει στο Συμβούλιο ΕΕ ο Ν. Ιωαννίδης
Το παιδί θαύμα στο σκάκι, που κατέκτησε AI και Google, και τον θαυμάζει ο Έλον Μασκ