Στρατιωτικοί από δέκα χώρες παρακολουθούν την παράνομη άσκηση στα κατεχόμενα
17:48 - 15 Ιουνίου 2022

Στρατιωτικοί από δέκα χώρες φέρονται να παρακολουθούν την παράνομη άσκηση έρευνας και διάσωσης, που διεξάγεται στα κατεχόμενα αν και δεν έχουν δοθεί μέχρι στιγμής ονόματα ή άλλες λεπτομέρειες, όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα.
Ο «υπουργός εξωτερικών» Ταχσίν Ερτουγρούλογλου, όπως μεταδίδεται, «ενημέρωσε» τους ξένους στρατιωτικούς για τις εξελίξεις στο Κυπριακό. Την ίδια ώρα, ο Υφυπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας επισκέπτεται τα κατεχόμενα.
Ο Ερτουγρούλογλου «ενημέρωσε στρατιωτικούς ακόλουθους που επιθεωρούν την άσκηση έρευνας και διάσωσης». Η «ενημέρωση» του κ. Ερτουγρούλογλου αφορούσε το Κυπριακό και «οι στρατιωτικοί ακόλουθοι δέκα διαφορετικών χωρών παρακολούθησαν την άσκηση έρευνας και διάσωσης μάρτυρας υπολοχαγούς Τζανέρ Γκιόνγιελι– 2022, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 17 Ιουνίου και επισκέφθηκαν το υπουργείο εξωτερικών», όπως μεταδίδεται.
Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινωθεί τα ονόματα και οι βαθμίδες των ξένων στρατιωτικών που φέρονται να βρίσκονται στα κατεχόμενα.
Την ίδια ώρα, ο «υπουργός εσωτερικών», Ζιγιά Όζτουρκλερ συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας, Μεχμέτ Έρσόϊ, ο οποίος έφτασε στα κατεχόμενα για να παρακολουθήσει την «άσκηση».
Για τη συνάντηση, ο κ. Όζτουρκλερ ανάφερε ότι η ανάπτυξη συνεργασίας με την Τουρκία σε όλους τους τομείς της διατήρησης των «βαθιά ριζωμένων ιστορικών δεσμών», που υπάρχουν μεταξύ των δύο «χωρών» και της περαιτέρω ενίσχυσης των «πολιτιστικών και κοινωνικών σχέσεων» έχει μεγάλη σημασία.
Πηγή: ΚΥΠΕ
