«Η διαφορά ήταν ότι νοιαζόταν, πρόλαβε περισσότερα προβλήματα, απ’ όσα επέλυσε»

Bαθύτατα θλιμμένος παρουσιάστηκε ο γενικός διευθυντής της ΟΕΒ, Μιχάλης Αντωνίου, μιλώντας για την Ζέτα Αιμιλιανίδου, την άνθρωπο που συνεργάστηκε, που συγκρούστηκε, αλλά που εκτίμησε όσο λίγους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: LIVE: Βυθισμένη στο πένθος η Κύπρος για το χαμό της Ζέτας

Την περιέγραψε ως τον άνθρωπο που έβρισκε λύσεις, ήταν έτοιμη να ακούσει και να διαβουλευθεί. Την περιέγραψε ως τον άνθρωπο που έλυνε τα ζητήματα, πριν δουν το φως της δημοσιότητας.

Μιλώντας στο κρατικό κανάλι, ο κ. Αντωνίου, ανέφερε ότι ήταν «ένας υπέροχος άνθρωπος» και συμπλήρωσε πως «το βασικότερο χαρακτηριστικό της Ζέτας, ήταν ότι δεν τα παρατούσε ποτέ. Δεν θυμάμαι να ανέλαβε οποιαδήποτε αποστολή και να μην παρέδωσε με μια επιτυχή κατάληξη. Δεν ανέλαβε ποτέ μια προσπάθεια, χωρίς να φέρει αποτέλεσμα και αυτό ήταν κατά κύριο λόγο το αποτέλεσμα της μεγάλης προσπάθειας που έβαζε σε οτιδήποτε αναλάμβανε».

Εξήγησε ακόμα ότι έδειχνε «απίστευτη προσπάθεια, εμβάθυνση, επικοινωνία με όλους τους παράγοντες του προβλήματος, γιατί συνήθως περί προβλημάτων επρόκειτο. Πάντα έκανε μια ειλικρινή προσπάθεια να καταλάβει το διακύβευμα, να καταλάβει το ζητούμενο και να βρει τη λύσει που αρμόζει και που να υπηρετεί πρωτίστως το δημόσιο συμφέρον, αλλά και τις πλευρές που εμπλέκονταν σε αυτό που αναλάμβανε».

Το δεύτερο χαρακτηριστικό της Ζέτας, είπε ο κ. Αντωνίου, «το οποίο είναι απίστευτα σπάνιο, είναι η βαθιά ενσυναίσθησή της. Όχι μόνο σε ανθρώπινο, αλλά και σε κοινωνικό επίπεδο. Η ταύτισή της, με αυτά τα οποία είχε ενώπιόν της, με τρόπο σπάνιο. Είμαι σχεδόν 60 ετών και δεν θυμάμαι άλλους ανθρώπους, με τέτοια ενσυναίσθηση».

«Νοιαζόταν, η διαφορά ήταν ότι νοιαζόταν»

Την ίδια ώρα, κληθείς να εξηγήσει τι ήταν αυτό που την έκανε να γεφυρώνει διαφορές, ήταν ότι νοιαζόταν για τους άλλους κι αυτό έκανε τη διαφορά.

Σύμφωνα με τον κ. Αντωνίου, η Ζέτα, «νοιαζόταν. Η διαφορά ήταν ότι νοιαζόταν. Δεν διεκπαιρέωνε υποθέσεις, αλλά νοιαζόταν. Έψαχνε να βρει κοινά αποδεκτές λύσεις. Με την υπουργό, καθηκόντως συγκρουστήκαμε, διαφωνήσαμε, δεχθήκαμε και δώσαμε επικρίσεις ο ένας στον άλλο» και συμπλήρωσε πως, «ο σεβασμός που σε κάθε περίσταση έδειχνε η ΟΕΒ, ήταν αμοιβαίος».

Σημείωσε πως «ουδέποτε άφησε οποιασδήποτε μορφής λεπτομέρεια να περάσει ασχολίαστη, απαρατήρητη, χωρίς να της δώσει σημασία, όσο επουσιώδης ακουγόταν ή φαινόταν σε κάποιο τρίτο. Ποτέ δεν απαξίωνε να το διαχειριστεί και γι’ αυτό βρήκαμε λύσεις σε μια απίστευτη σειρά από προβλήματα. Ο κόσμος μας, ίσως δεν μάθει ποτέ, είτε εργαζόμενοι, είτε αυτοεργοδοτούμενοι, είτε επιχειρηματίες».

Καταλήγοντας, είπε, «χρωστούμε πάρα πολλά σε αυτή τη γυναίκα. Σε αυτόν τον υπέροχο άνθρωπο. Έχει προλάβει πολλά περισσότερα προβλήματα, απ’ όσα έχει επιλύσει. Αυτά που πρόλαβε, οι φωτιές που έσβησε πριν λάβουν δημοσιότητα, είναι απέραντος ο αριθμός τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Δέσμευση ΥΠΑΜ για συνέχιση αγώνα με σκοπό την απελευθέρωση Κύπρου
Η κυπρο-ουκρανική κοινότητα ζητά από Βουλή να αναγνωριστεί ο λιμός του 1930 ως «γενοκτονία»
«Υπαρξιακό ζήτημα» το Κυπριακό-Προϋπόθεση το πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών
Στο στόχαστρο μπήκαν τα ταξίδια χωρίς νόημα του Τατάρ-Υποστηρίζει πως έχει... πολλά καθήκοντα
Επιμένει πως δεν ήταν προσωπικό το ζήτημα του Πόθεν Έσχες ο Σαββίδης μετά την απόφαση του Ανωτάτου
Επιμένει στην «κυριαρχική ισότητα» ο Φιντάν-Πρωτοβουλίες για τα τρία άλφα
Τις προκλήσεις και προοπτικές επανέναρξης διαπραγματεύσεων ανέλυσαν πολιτικοί αρχηγοί
Σήκωσαν το γάντι οι «11» και απαντούν σε Δήμαρχο Δρομολαξιάς-Τον καλούν να τεκμηριώσει τους ισχυρισμούς του
Στα άκρα οι σχέσεις δημάρχου και συμβούλων του δήμου Δρομολαξιάς και Μενεού-Μαίνεται για μήνες ο πόλεμος
Οι παρεμβάσεις της Άγκυρας στα κατεχόμενα, οι υποψίες για deal και η αντίδραση Τατάρ