Καταδικάζει η Βουλή τις ενέργειες στο Βαρώσι-«Αναίσχυντη περιφρόνηση του Διεθνούς Δικαίου»

Άκρως απαράδεχτη πρόκληση, αλλά και πράξη αναίσχυντης περιφρόνησης του Διεθνούς Δικαίου κατά παράβαση όλων των σχετικών ψηφισμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, θεωρεί η Βουλή των Αντιπροσώπων τις νέες παράνομες ενέργειες της Τουρκίας με τη διάνοιξη και άλλου τμήματος της παραλίας, στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, από το ξενοδοχείο King George μέχρι το κτίριο Ωκεανία, και τις καταδικάζει.

 «Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο τη νέα αυτή προσπάθεια δημιουργίας καινούριων τετελεσμένων σε βάρος των κατοίκων της Αμμοχώστου και ολόκληρης της Κύπρου. Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να αγωνιζόμαστε, αξιοποιώντας κάθε διεθνές βήμα και κάθε πτυχή της κοινοβουλευτικής διπλωματίας, για μια Κύπρο ενωμένη στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και την επιστροφή της πόλης της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους και ιδιοκτήτες της, όπως προβλέπουν τα ψηφίσματα 550 και 789 του Συμβουλίου Ασφαλείας».

Στο ανακοινωθέν της Βουλής αναφέρεται ότι η Πρόεδρος του σώματος, Αννίτα Δημητρίου αρχίζει άμεσα νέο κύκλο επαφών ενημέρωσης, για τις νέες προκλητικές ενέργειες της Άγκυρας, σε επίπεδο Προέδρων Κοινοβουλίων των κρατών χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Το σπάνιο κοινό Πάσχα ενώνει Ορθόδοξους και Καθολικούς πριν τους ξαναχωρίσει το ημερολόγιο
Ανείπωτη τραγωδία λίγο πριν την Ανάσταση-Νεκρός 22χρονος στο στήσιμο της λαμπρατζιάς, καταπλακώθηκε από πάσσαλο
Κατηγορίες Ζελένσκι σε Πούτιν για την πασχαλινή εκεγχειρία-«Παίζει με ανθρώπινες ζωές»
Το πασχαλινό μήνυμα του Προέδρου Χριστοδουλίδη-«Θα εξαντλήσω κάθε προσπάθεια για οριστική λύση του Κυπριακού»
ΒΙΝΤΕΟ: Με τις δέουσες τιμές έφτασε στην Κύπρο το Άγιο Φως
Πασχαλινή εκεχειρία κήρυξε ο Πούτιν-Διακοπή των επιχειρήσεων ως τη Δευτέρα
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ για τα 3 εκατ. ευρώ
Με... πλούσιο ποινικό παρελθόν για ναρκωτικά ο Αιγύπτιος που δολοφονήθηκε στην Καλλιθέα
«Δεύτε λάβετε φως»-Λαμπρή η τελετή αφής στον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα
ΒΙΝΤΕΟ: Το σπάσιμο των μπότηδων έφερε την Πρώτη Ανάσταση στην Κέρκυρα