Με πρωταγωνιστή τον Αβέρωφ κορυφώνεται ο προσυνεδριακός διάλογος του ΔΗΣΥ
07:11 - 05 Απριλίου 2022
Με τις διαδικασίες επιλογής υποψηφίου να έχουν επίσημα ολοκληρωθεί στον Δημοκρατικό Συναγερμό, το βλέμμα στρέφεται πλέον στο πολιτικό πλαίσιο της παράταξης, το οποίο αναπόφευκτα καθορίζει και το προεκλογικό πρόγραμμα του υποψηφίου της, Αβέρωφ Νεοφυτου.
Στην Πινδάρου αποτιμούν πολύ θετικά τις διεργασίες του Ανώτατου Συμβουλίου, θεωρώντας πως όλα έγιναν ακριβώς όπως τα σχεδίασαν και στάλθηκαν τα μηνύματα που έπρεπε να σταλούν, με αποτέλεσμα να αλλάξει η διάθεση του διευρυμένου σώματος των στελεχών της παράταξης και να μπουν σε λογική προεκλογικής περιόδου. Πλέον, ενώ τρέχει ο προεκλογικός του προέδρου του ΔΗΣΥ, το επόμενο κομβικό σημείο για το κόμμα του είναι το πολιτικό και ιδεολογικό Συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί εντός Ιουνίου.
Αν και προφανώς με την άκρη του ματιού τους κοιτούν τις ενέργειες που γίνονται για τις Προεδρικές από άλλους χώρους, αναμένοντας να μάθουν ποιοι θα είναι οι βασικοί ανταγωνιστές του Αβέρωφ Νεοφύτου στην κούρσα για την κάλπη, στον ΔΗΣΥ τονίζουν ότι διαθέτουν αυτή τη στιγμή το πλεονέκτημα να έχουν υποψήφιο και μπορούν να προσηλωθούν στη δική του προεκλογική πορεία.
Αυτό το διάστημα κορυφώνεται ο προσυνεδριακός διάλογος, που τρέχει σε διάφορα πλαίσια, με θεματικό προσανατολισμό και με πρωταγωνιστικό ρόλο των ομάδων παραγωγής πολιτικής της παράταξης. Από αυτόν αναμένεται να προκύψει το γενικότερο πολιτικό στίγμα και οι πολιτικές κατευθύνσεις του ΔΗΣΥ για τα επόμενα χρόνια, αλλά ταυτόχρονα να εμβολιαστεί το προεκλογικό πρόγραμμα του προέδρου του με πολιτικές θέσεις και απόψεις.
Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μία αμφίδρομη διαδικασία, κατά την οποία γίνεται η συζήτηση και ο Αβέρωφ Νεοφύτου αφενός ακούει και αφετέρου προτείνει. Τα αντικείμενά της καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα θεματολογίας, που εκτείνεται από την παιδεία στην άμυνα και από τον τουρισμό στην οινοβιομηχανία και ο διάλογος είναι πάρα πολύ ανοιχτός.
Η μέθοδος που επιλέχθηκε για αυτές τις επαφές είναι τα town hall meetings, μια προσέγγιση αρκετά τυπική στην αμερικανική πολιτική, ως διαδικασία διαλόγου μεταξύ του πολιτικού προσώπου και των ψηφοφόρων επί συγκεκριμένων ζητημάτων στην ατζέντα. Στην περίπτωση του κ. Νεοφύτου, μαζεύεται ο κόσμος στην αίθουσα και ο πρόεδρος και υποψήφιος του κόμματος κάθεται σε ένα stool στο κέντρο, ώστε να μπορεί να υπάρχει εύκολη αλληλεπίδραση και απευθείας διάλογος με τους παρευρισκόμενους. Η λογική αυτή σμικραίνει την απόσταση που δημιουργούν τα πάνελ και η γεωγραφία τους και βοηθά στην ανάπτυξη πιο αυθόρμητης συζήτησης.
Η ζύμωση αυτή λειτουργεί ως μαγιά για τις προεκλογικές θέσεις του προέδρου του ΔΗΣΥ, αλλά ταυτόχρονα του δίνει μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να εισάγει το κοινό στις δικές του προτάσεις και να αναλύσει το όραμά του για την επόμενη πενταετία επί συγκεκριμένων ζητημάτων. Στην ουσία, ο Αβέρωφ Νεοφύτου, φορώντας και το καπέλο του προέδρου του ΔΗΣΥ και το καπέλο του υποψηφίου του κόμματος, καταγράφει τις απόψεις και ταυτόχρονα προωθεί το προεκλογικό του πρόγραμμα. Κατ’ αυτόν τον τρόπο τρέχουν παράλληλα και οι κομματικές και οι προεκλογικές διαδικασίες, ενώ τα μέλη και οι άλλοι παρευρισκόμενοι κινητοποιούνται και προς τις δύο κατευθύνσεις.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
- Ο ενωμένος ΔΗΣΥ, ο εκρηκτικός Αναστασιάδης και η δυναμική είσοδος του Αβέρωφ
- Η δυναμική Χριστοδουλίδη, οι κομματικές βάσεις και οι ψήφοι εκτός κάδρου
- Δημοσκόπηση REPORTER: Αυξάνει δυνάμεις ο Αβέρωφ, σταθερά πρώτος ο Χριστοδουλίδης
- Βαθαίνει το χάσμα στην αντιπολίτευση-Η Ειρήνη, ο Νικόλας και στη μέση ο Νίκος