Έτσι θα γίνει η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Προεδρικές στον ΔΗΣΥ

Ανακοίνωση, σε σχέση με την υποβολή ενδιαφέροντος για διεκδίκηση του χρίσματος του υποψηφίου του Δημοκρατικού Συναγερμού, για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας στις Προεδρικές Εκλογές του 2023, εξέδωσε ο Δημοκρατικός Συναγερμός.   

Όπως σημειώνεται, σΣε συνέχεια ανακοίνωσης που έχει εκδοθεί μετά τη συνεδρία του Διευρυμένου Πολιτικού Γραφείου της 1ης Δεκεμβρίου 2021, υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία υποβολής ενδιαφέροντος από μέλη του Κόμματος, για διεκδίκηση του χρίσματος του υποψηφίου του ΔΗΣΥ για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας για τις Προεδρικές Εκλογές του 2023, θα πραγματοποιηθει στις 10 Ιανουαρίου 2022, από τις 9 και 30 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι. 

Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του κόμματος, στο Μέγαρο «Γλαύκος Κληρίδης» και συγκεκριμένα στην αίθουσα «Κερύνεια». Δικαίωμα υποβολής έχουν τα μέλη που ήταν εγγεγραμμένα στο Μητρώο Μελών του Κόμματος μέχρι και την 11 Οκτωβρίου 2021, ενώ τα εντυπα υποβολής μπορούν να εξασφαλιστούν από το Διευθυντή Διοίκησης και Οργανωτικού του Κόμματος, κ. Γιώργο Λυσανδρίδη.

Ο ΔΗΣΥ σημειώνει πως το ενδιαφερόμενο μέλος θα πρέπει να έχει τακτοποιημένες τις συνδρομές του μέχρι το 2022. Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και πληροφορίες για τα δικαιολογητικά έντυπα που θα χρειαστούν, μπορείτε να επικοινωνείτε στο 22883178 ή στο 22883111

Υπενθυμίζεται ότι με βάση το Άρθρο 10.1.7. και το Άρθρο 30.4 του Καταστατικού, το Ανώτατο Συμβούλιο υποδεικνύει με εκλογή τον υποψήφιο του Κόμματος σε Προεδρικές Εκλογές και δύναται να παραπέμψει το αποτέλεσμα για επικύρωση από το Παγκύπριο Σύνεδριο.

Ως εκ τούτου το Πολιτικό Γραφείο θα συνέλθει την Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2022 για να εξετάσει την εγκυρότητα των αιτήσεων ενδιαφέροντος σε σχέση με το Σύνταγμα, τη Νομοθεσία και το Καταστατικό και ακολούθως να τις υποβάλει προς το Ανώτατο Συμβούλιο, του οποίου η Σύνοδος έχει καθοριστεί για το Σάββατο, 12 Μαρτίου 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ο μεγάλος βραχνάς και τα τρία υπό προϋποθέσεις σωσίβια του Αβέρωφ

Δειτε Επισης

Το πασχαλινό μήνυμα του Προέδρου Χριστοδουλίδη-«Θα εξαντλήσω κάθε προσπάθεια για οριστική λύση του Κυπριακού»
Το ΕΛΑΜ καταγγέλλει το Ηνωμένο Βασίλειο για έκδοση βίζας στο ψευδοκράτος
Διμερείς συνεργασίες και η επικείμενη τριμερής με Ελλάδα στο επίκεντρο των συναντήσεων Χριστοδουλίδη στο Ισραήλ
Μετά το Πάσχα εξελίξεις για διορισμό Προσωπικού Απεσταλμένου-Πρώτα συνάντηση διαπραγματευτών
Ο «προεκλογικός» των κατεχομένων, το ρίνγκ Τατάρ-Ερχιουμάν και τα τουρκογενή πλήγματα
Ο Οδυσσέας ως αναδυόμενη αντιπολιτευτική δύναμη απέναντι στις αδυναμίες του συστήματος
Κύπρος και Ελλάδα χρειάζονται στήριξη για την ηλεκτρική διασύνδεση-«Δεν βγαίνει δημόσια η ΕΕ»
«Πρωτόκολλο» για νέο νοσοκομείο στην κατεχόμενη Λευκωσία υπογράφηκε στην Άγκυρα
«Ατυχείς και διχαστικές» χαρακτήρισε τις δηλώσεις συμβούλου Ερντογάν για Ουστέλ ο Τατάρ
Εισηγείται η Τουρκία να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία ο Σερντάρ Ντενκτάς