«Κατασκηνώνει» μέχρι τον Ιούλιο του 2022 στο Συνεδριακό Κέντρο η Βουλή

Μέχρι τον Ιούλιο του 2022, θα διεξάγονται οι εργασίες της Βουλής των Αντιπροσώπων στο Συνεδριακό Κέντρο, αποφάσισε σήμερα η σύσκεψη Αρχηγών.  

Όπως αποφασίστηκε, η διεξαγωγή των εργασιών στο Συνεδριακό Κέντρο, θα συνεχιστεί για ακόμη έξι μήνες, μέχρι τον Ιούλιο του 2022, άρα η επιστροφή στο κτήριό της παρατείνεται.

Στο μεταξύ, θα παρακολουθείται στενά η πορεία της πανδημίας κι αν προκύψει τυχόν αλλαγή, το θέμα θα ξανασυζητηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα άλλο θέμα που τέθηκε επί τάπητος στην σύσκεψη των Αρχηγών ήταν η χρηματοδότηση των κομμάτων.

Υπήρξαν διιστάμενες απόψεις και αποφασίστηκε όπως το θέμα αρθεί ενώπιον της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, όπου τα κόμματα θα καταθέσουν τις θέσεις τους.

Πηγή δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι στη σύσκεψη συζητήθηκαν δύο επιλογές για το θέμα. Η μία είναι, οι χορηγίες να συνεχίσουν να καλύπτονται από συμπληρωματικούς προϋπολογισμούς και η δεύτερη είναι η χορηγία να παραχωρηθεί κατά 5/12 τον Ιανουάριο της χρονιάς που θα είναι οι εκλογές και τα υπόλοιπα 7/12 να παραχωρηθούν τον Ιούνιο στην βάση των ποσοστών που έχουν τα κόμματα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σε τροχιά εκλογών η ΕΔΕΚ-Παραιτήθηκαν και άλλοι αξιωματούχοι μετά τον Σιζόπουλο
Αποχωρεί από την Προεδρία της ΕΔΕΚ ο Μαρίνος Σιζόπουλος
Με γελοίες κατηγορίες προσπαθεί να δικαιολογήσει την «κυριαρχική ισότητα» ο Τατάρ
Δεν κάνει πληρωμές εδώ και πολύ καιρό η «επιτροπή ακίνητης περιουσίας»
Μαίνεται ο πόλεμος για την μαντίλα στα κατεχόμενα-Στο επίκεντρο ο ιμάμης Ιμπραχίμ Νταμάρ
Ξεκίνησαν να διορθώνουν τον δρόμο Ριζοκαρπάσου-Αποστόλου Ανδρέα μετά από 12 χρόνια
Επιδοκιμασίες με το… σταγονόμετρο από τα κόμματα για την προσωρινή λύση στο υδατικό
Προσπαθεί να υποβαθμίσει την στάση των τουρκογενών κρατών ο Φιντάν-«Οικογενειακή υπόθεση»
Ανάπτυξη διμερούς πλαισίου συνεργασίας συζήτησαν Πρέσβης Κύπρου και αξιωματούχος Κιργισίας
Επαναλαμβάνει την εισήγησή του η Τουρκία να αναγνωρίσει και τα δύο κράτη ο Σερντάρ Ντενκτάς