Αποκάλυψε την black list του Ερντογάν ο Λεβέντ-Οι 42 Τ/κ persona non grata στην Τουρκία

Λίστα με τους 42 Τουρκοκύπριους που θεωρούνται persona non grata στην Τουρκια και τους απαγορεύεται η είσοδος στη χώρα, δημοσίευσε στα κατεχόμενα η εφημερίδα Avrupa του Σενέρ Λεβέντ. Το κλίμα στα κατεχόμενα πλέον μυρίζει μπαρούτι, αφού την περασμένη Κυριακή οι αρχές της Τουρκίας απαγόρευσαν την είσοδο στη χώρα του προέδρου της συντεχνίας των Τουρκοκύπριων δημοσιογράφων, Αλί Κισμίρ, ο οποίος επέστρεψε στα κατεχόμενα, μέσω Κωνσταντινούπολης.   

Υπενθυμίζεται ότι πριν από τον Κισμίρ, προηγήθηκαν οι απελάσεις, άλλων τριών Τουρκοκυπρίων, η οποία όλοι ανήκουν στις τάξεις της αντιπολίτευσης, κατά του κατοχικού ηγέτη Ερσίν Τατάρ και της Άγκυρας. Πρόκειται για ένα από τους πιο στενούς συνεργάτες του πρώην Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί και δύο Τουρκοκύπριους διανοούμενους και συγγραφείς. 

Στη σημερινή της έκδοση η εφημερίδα Avrupa, αποκαλύπτει τη λίστα με τους Τουρκοκύπριους που βρίσκονται στο black list της Τουρκίας, μεταξύ των οποίων βρίσκεται ο εκδότης Σενέρ Λεβέντ, ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Δασκάλων Σενέρ Ελτσίλ, ο πρόεδρος της Ένωσης Κυπρίων, Οζ Καραχάν, ο Μουσταφά Ακιντζί, ακαδημαϊκοί, άνθρωποι των τεχνών, δημοσιογράφοι και συνδικαλιστές. Συνολικά στη λίστα βρίσκονται 42 πρόσωπα. 

Σε ότι αφορά την περίπτωση του Κισμίρ, του προέδρου της Ένωσης Τούρκων Δημοσιογράφων Κύπρου, αυτός επέστρεφε στο ψευδοκράτος, μετά από ταξίδι στην Ευρώπη. Κατά την είσοδο του στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, κατά τη διάρκεια του ελέγχου για τον κορωνοϊό, του παρουσιάστηκε έγγραφο στο οποίο αναγραφόταν η απόφαση για απαγόρευση της εισόδου του στην Τουρκία.  

Για το ζήτημα κλήθηκε να τοποθετηθεί και ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ, ο οποίος όπως ήταν αναμενόμενο, υπερασπίστηκε την απόφαση της Τουρκίας, δηλώνοντας πως, «το ψευδοκράτος, η Τουρκία και κάθε χώρα έχουν το δικαίωμα να μην αφήνουν ξένους υπηκόους στη χώρα τους εξαιτίας απειλών και προσβολών για λόγους ασφαλείας».

Δειτε Επισης

Κοινή υπόσχεση η επίσκεψη του βασιλικού ζεύγους της Ολλανδίας για μελλοντική συνεργασία με Κύπρο
Έλαβε την επίσημη πρόσκληση για τη άτυπη διάσκεψη στη Γενεύη από Γκουτέρες ο ΠτΔ
Επισκέφθηκε τις πατατοκαλλιέργειες στη Ξυλοφάγου το βασιλικό ζεύγος (pics)
Αποφάσισε να είναι υποψήφιος για την «προεδρία» ο Τατάρ-Επιθυμία του να κατέλθει με το ΚΕΕ
Το Κέντρο «Ζήνων» επισκέφθηκε το βασιλικό ζεύγος Ολλανδίας-Ενημέρωση για τον κεντρικό ρόλο στην Αν. Μεσόγειο
Το δώρο του βασιλικού ζεύγους προς από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Πρώτη Κυρία (pic)
Συνάντησε την Πρόεδρο της Βουλής το βασιλικό ζεύγος της Ολλανδίας-«Επίσκεψη ορόσημο»
Ο Ερντογάν θέλει να μπει από το «παράθυρο» στην ευρωπαϊκή άμυνα-Τα διλήμματα για Ελλάδα και Κύπρο
Άμυνα, εκπαίδευση, μεταναστευτικό, οικονομία-Όσα συζήτησαν ΠτΔ και Βασιλιάς Ολλανδίας
Άρχισε η Fast-Track διαδικασία και για τις πολεοδομικές άδειες στις μεσαίου ρίσκου αναπτύξεις-Όσα αλλάζουν