Έδωσε εξηγήσεις στον Πρόεδρο για τις βρετανικές ιδέες ο Λίλι

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Ύπατο Αρμοστή της Μεγάλης Βρετανίας κ. Stephen Lillie.

Κατά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα του Ύπατου Αρμοστή, υπήρξε μια ειλικρινής ανταλλαγή απόψεων σε σχέση με τις προοπτικές επανέναρξης των συνομιλιών.

 Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε την ετοιμότητα του για πραγματοποίηση κοινής συνάντησης με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, στην παρουσία του ΓΓ των ΗΕ, όπως είχε διατυπώσει στην επιστολή που απέστειλε στον ΓΓ των ΗΕ στις 30/08/2021, με στόχο την επανέναρξη των συνομιλιών, στη βάση του συμφωνηθέντος πλαισίου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε, επίσης, την ανάγκη υιοθέτησης τολμηρών και ουσιαστικών μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης όπως κατ΄ επανάληψη έχουν υποβληθεί στον ΓΓ, τα οποία θα λειτουργήσουν ενισχυτικά στις προσπάθειες επανέναρξης των συνομιλιών.

Από την πλευρά του, ο Βρετανός Ύπατος Αρμοστής επαναβεβαίωσε τη θέση της Βρετανίας για επανέναρξη των συνομιλιών στη βάση του συμφωνηθέντος πλαισίου, δίδοντας κάποιες επεξηγήσεις ως προς τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται από πλευράς της Βρετανικής Κυβέρνησης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε στον Βρετανό Ύπατο Αρμοστή πως οι όποιες προτάσεις ή ιδέες θα πρέπει να μην εκφεύγουν του πλαισίου των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, με απώτερο, πάντοτε, στόχο τη μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ένα λειτουργικό και βιώσιμο κράτος, χωρίς αναχρονιστικά συστήματα εγγυήσεων και παρουσία ξένων στρατευμάτων.

Δειτε Επισης

Τετ α τετ Χριστοδουλίδη-Αννίτας και ηγεσίας του ΔΗΣΥ με επίκεντρο το Κυπριακό
«Η Ε.Ε οφείλει να κάνει περισσότερα στον τομέα της άμυνας»-Τίθενται οι βάσεις για αποφάσεις στην άτυπη σύνοδο
Ανησυχούν στην Τουρκία για τη συνεργασία Κύπρου και ΗΠΑ-«Έχει φτάσει στο αποκορύφωμα της»
«Δήμαρχος» Κυθρέας –Λουρουτζίνας:«Το οδόφραγμα θα μπορούσε να λειτουργήσει τον Αύγουστο με Σεπτέμβριο»
Tέθηκε και το Κυπριακό στη συνάντηση Γεραπετρίτη-Φιντάν
Οι απογοητευμένοι ψηφοφόροι, τα ανήσυχα κόμματα και η απόδραση από το τσουβάλι
Επέκταση του ορίου συνταξιοδότησης βουλευτών και υπουργών ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών
Επίθεση… αγάπης του Έλον Μασκ στον Φειδία-«Ψηφίστε τον, Make Europe Great Again!»
Στις Βρυξέλες για να συμμετάσχει στο άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο μεταβαίνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Το άγχος συρρίκνωσης των μεγάλων, ο φόβος των Βουλευτικών και η άτσαλη προσπάθεια συσπείρωσης