Σε ρόλο… αστυνομικού η Αννίτα για την επίθεση Θεμιστοκλέους στην Ξάνθου
14:30 - 08 Σεπτεμβρίου 2021
Πήρε θέση για το περιστατικό που σημειώθηκε ενώπιον της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, όταν ο βουλευτής του ΕΛΑΜ, Ανδρέας Θεμιστοκλέους, επιτέθηκε λεκτικά στην Έφη Ξάνθου, η Πρόεδρος της Βουλής.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Άγριος καυγάς στη Βουλή, «επίθεση» Θεμιστοκλέους σε Ξάνθου-«Δαμαί είσαι ένα τίποτε»
Σε ανάρτηση της στο Twiiter, η Αννίτα Δημητρίου, που βρίσκεται στο εξωτερικό, ανέφερε πως η Βουλή των Αντιπροσώπων έχει θεσπίσει κανόνες δεοντολογίας.
Στη συνέχεια πρόσθεσε πως οι συγκεκριμένοι κανόνες θα εφαρμοστούν απαρέγκλιτα. «Έχω ήδη ζητήσει αναλυτική αναφορά γεγονότων από τη Γενική Διευθύντρια της Βουλής και με την επιστροφή μου αύριο στην Κύπρο θα συγκαλέσω την επιτροπή δεοντολογίας».
Η Βουλή των Αντιπροσώπων έχει θεσπίσει κανόνες δεοντολογίας. Οι συγκεκριμένοι κανόνες θα εφαρμοστούν απαρέγκλιτα.
— Annita Demetriou (@AnnitaDemetriou) September 8, 2021
Έχω ήδη ζητήσει αναλυτική αναφορά γεγονότων από τη Γενική Διευθύντρια της Βουλής και με την επιστροφή μου αύριο στην Κύπρο θα συγκαλέσω την επιτροπή δεοντολογίας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ξέσπασε η Ξάνθου κατά Θεμιστοκλέους-«Δεν είναι ευθύνη μου τα ψυχικά προβλήματα»
«Δαμαί είσαι ένα τίποτα»
Το περιστατικό, που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, συνέβη το πρωί της Τετάρτης, ενώπιον της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής. Η Έφη Ξάνθου, υπό την ιδιότητά της ως κοινοβολευτική συνεργάτιδα του Κινήματος Οικολόγων, έλαβε το λόγο για να δώσει διευκρινίσεις για θέμα που ενέγραψε το Κίνημα Οικολόγων.
Ο βουλευτής τότε εξεμάνη, σηκώθηκε από τη θέση του και άρχισε να φωνάζει και της ζήτησε να βγει από την αίθουσα. Της ανέφερε μάλιστα, πως δεν έχει δικαίωμα λόγου, λέγοντάς της χαρακτηριστικά, «δαμαί είσαι ένα τίποτα» και ζητώντας παρέμβαση της Προέδρου της Βουλής.
Ενέργεια που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του αναπληρωτή Προέδρου της Επιτροπής, Χρύσανθου Σαββίδη καθώς και άλλων βουλευτών, που χαρακτήρισαν απαράδεκτη την αντίδρασή του.
Μάλιστα, προκειμένου να πέσουν οι τόνοι διακόπηκε για λίγο η συνδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής.
«Δεν είναι δική μου ευθύνη τα ψυχικά προβλήματα κάθε βουλευτή»
Σε δηλώσεις της μετά το πέρας της συνεδρίας, η Έφη Ξάνθου ανέφερε ότι τέτοιες συμπεριφορές, είναι απαράδεκτες και ότι ο κ. Θεμιστοκλέους οφείλει να σέβεται τα έδρανα και το ναό της Δημοκρατίας και να δέχεται τον αντίλογο. «Δεν είναι δική μου ευθύνη τα ψυχικά προβλήματα κάθε βουλευτή», είπε.
Σημείωσε δε πως γνωρίζει καλά την κοινοβουλευτική διαδικασία και ότι παρενέβη κατά την επανεγγραφή θεμάτων. «Ο κ. Θεμιστοκλέους φαίνεται ότι εκνευρίστηκε επειδή τα θέματα που συζητούνταν ήταν στην πλειοψηφία τους, θέματα που θέλαμε να εγγράψουμε ως Κίνημα Οικολόγων, οπόταν έθεσε θέμα, από πού και ως πού, ο κ. Θεοπέμπτου να καθορίσει την ατζέντα της Επιτροπής Παιδείας. Φαίνεται ότι ο κ. Θεμιστοκλέους δεν αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να κάνει δουλειά και όχι μόνο να ανοίγει το στόμα του και να μιλά. Μπορούσε να ζητήσει να εγγραφεί και ο ίδιος. Πρόκειται για μια πάγια τακτική που συνεχίζεται τα τελευταία είκοσι χρόνια», υπέδειξε η κ. Ξάνθου η οποία εξέφρασε την έκπληξή της από την αντίδραση του Ανδρέα Θεμιστοκλέους.
«Δεν αντιλαμβάνομαι από πού προέκυψε ο θυμός, δεν αντιλαμβάνομαι γιατί έκανε επίθεση προς το πρόσωπό μου. Να με καλεί να βγω από την αίθουσα, ενώ δεν έχει δικαίωμα να κάνει κάτι τέτοιο και να μου φωνάζει “δαμαί είσαι ένα τίποτα”… Ευχαριστώ πάρα πολύ κ. Θεμιστοκλέους για το πόσο με υποτιμάς, κατακρίβειαν το θεωρώ τιμή μου και να θέλει να έρθει η Πρόεδρος της Βουλής, να με διώξει από την αίθουσα», ανέφερε καταλήγοντας.
Από την πλευρά του ο αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας, Χρύσανθος Σαββίδης, έψεξε τη συμπεριφορά Θεμιστοκλέους αναφέροντας πως «υπάρχει δεοντολογία στη Βουλή και αυτή πρέπει να ακολουθείται από όλους. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα, να συμπεριφέρεται απρεπώς σε κανένα. Κάθε άνθρωπος έχει τη δική του αξία, θα το δούμε ως Βουλή και θα προσπαθήσουμε να δώσουμε λύσεις.
Εξηγώντας το περιστατικό, ο κ. Σαββίδης υπέδειξε πως, καθώς το Κίνημα Οικολόγων δεν έχει βουλευτή στην επιτροπή, ζητήθηκε από την κ. Ξάνθου, επειδή ήταν πολύ γενικό ένα θέμα, να δώσει εξηγήσεις. «Ο κ. Θεμιστοκλέους αντέδρασε εκτός πλαισίων», ανέφερε ο κ. Σαββίδης.
Ο κ. Σαββίδης ενημέρωσε άμεσα την Πρόεδρο της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, ενώ και οι βουλευτές των άλλων κομμάτων, που ήταν παρόντες στο περιστατικό θα προβούν σε συγκεκριμένες ενέργειες. Το Κίνημα Οικολόγων, εξάλλου θα προβεί σε καταγγελία εναντίον του κ. Θεμιστοκλέους για παραβίαση του κώδικα δεοντολογίας.
«Η Βουλή δεν είναι παιδική χαρά»
Για το επεισόδιο που σημειώθηκε στην Επιτροπή Παιδείας τοποθετήθηκε αργά το απόγευμα της Δευτέρας και ο βουλευτής του ΕΛΑΜ, Ανδρέας Θεμιστοκλέους.
Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Θεμιστοκλέους απαντά για το επεισόδιο με δεκαέξι σημεία, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι η Βουλή δεν είναι παιδική χαρά, ενώ παρακαλεί την Πρόεδρο της Βουλής Αννίτα Δημητρίου, «να περιφρουρήσει τον Κανονισμό Λειτουργίας της Βουλής ως οφείλει να πράξει»!
Αυτούσια η ανάρτηση του Θεμιστοκλέους:
1. Από τις πρώτες συνεδρίες των Επιτροπών που μετέχω κατέστησα σαφές την αμετακίνητη προσήλωση και απαίτησή μου για πιστή εφαρμογή του Κανονισμού Λειτουργίας της Βουλής.
2. Ξεκαθάρισα χωρίς καμιά αμφιβολία κι αυτό έγινε από όλους τους συναδέλφους αποδεκτό, ότι οι Κοινοβουλευτικές Επιτροπές οι οποίες προήλθαν από τις βουλευτικές εκλογές του περασμένου Μαΐου δεν είναι και ούτε είναι δυνατόν να είναι δέσμιες των αποφάσεων ή των πινακίων εγγραφής θεμάτων των προ των εκλογών συνθέσεων τους.
3. Έγιναν εκλογές, ο λαός αποφάσισε ποιοι θα είναι για τα επόμενα πέντε χρόνια οι εκπρόσωποι του κι αυτοί και μόνο αυτοί είναι υπόλογοι απέναντι του για τα θέματα που ενέκριναν και τους νόμους που ψήφισαν
4. Κάθε μέλος οιασδήποτε Κοινοβουλευτικής Επιτροπής έχει το δικαίωμα να ζητήσει ΓΡΑΠΤΩΣ κι αρκούντως αιτιολογημένα από τον Πρόεδρο την εγγραφή και εξέταση από την Επιτροπή οιουδήποτε θέματος.
5. Το πινάκιο κάθε Κοινοβουλευτικής Επιτροπής με την διενέργεια βουλευτικών εκλογών και την νέα σύνθεση της Βουλής, καθίσταται αυτομάτως ΑΚΥΡΟ και ως εκ τούτου ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ.
6. Σήμερα, αντ’ αυτού βρεθήκαμε στην Επιτροπή Παιδείας να συζητούμε εάν τα 317 θέματα που ενεγράφησαν προς συζήτηση κατά την περασμένη θητεία θα συνέχιζαν ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ της Βουλής να υφίστανται στο νέο πινάκιο.
7. Από τα 317 αυτά ζητήματα το ΚΙΝΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ και ο Πρόεδρος του, που ΔΕΝ μετέχουν στην Επιτροπή Παιδείας, ζήτησαν την επανεγγραφή των 85, όπως και ο βουλευτής κ. Χατζηγιάννης, που επίσης δεν μετέχει της Επιτροπής, ζήτησε 119 κ.ο.κ
8. Δέον να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια των συζητήσεων ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η παρουσία μη βουλευτών εντός της αίθουσας που συνεδριάζει η Επιτροπή.
9. Ενώ είχα τον λόγο και για πολλοστή φορά προσπαθούσα να πείσω την Επιτροπή ότι αυτό που γινόταν συγκρούεται με τον κανονισμό, η κοινοβουλευτική συνεργάτιδα του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ θεώρησε σωστό να με διακόπτει και να προσπαθεί να πείσει ότι η δική της άποψη είναι που μετρά και τα θέματα πρέπει να εγγραφούν.
10. Αυτό προκάλεσε την άμεση κι έντονη αντίδραση μου ρωτώντας την κατ’ επανάληψη με ποιαν ιδιότητα μιλά. Διότι όπως και να το κάνουμε, ένας κοινοβουλευτικός συνεργάτης σε μια Κοινοβουλευτική Επιτροπή είναι πρόσωπο που θεσμικά είναι ως να μην υπάρχει.
11. Όσον αφορά τον ισχυρισμό της ότι τάχα κινήθηκα απειλητικά εναντίον της, απλά να πω ότι τα όσα της είπα τα είπα από τη θέση μου. Και αναφορικά ότι τα όσα της είπα συνιστούν προσωπική επίθεση, ένα έχω να πω : προσωπικά, ούτε είχα κι ούτε έχω. Εξ άλλου εάν είχα κάτι το προσωπικό θα ζητούσα την απομάκρυνση της από την Επιτροπή Παιδείας από καιρό!
12. Η αντίδραση μου θα ήταν η ίδια όποιος κι αν ήταν παρών. Η Βουλή δεν είναι ούτε παιδική χαρά ούτε παιδική γωνιά.
13. Ένας κοινοβουλευτικός συνεργάτης είναι κοινοβουλευτικός συνεργάτης κι όχι βουλευτής. Καθήκον του είναι να παρακολουθεί τις συνεδρίες, όταν αυτές είναι ανοικτές, να καταγράφει ό,τι ενδιαφέρει τον βουλευτή ή το κόμμα του και να επιδεικνύει τον δέοντα σεβασμό τόσον προς το σύνολο των βουλευτών όσον και προς τις διαδικασίες και λειτουργίες των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών και της Ολομέλειας. Πέραν τούτου ούτε βάσει του κανονισμού θεωρείται αντιπρόσωπος του βουλευτή ή του κόμματος της ούτε δικαίωμα λόγου έχει.
14. Στην πολιτική δεν αντιπαλεύω πρόσωπα, αλλά μόνο ιδέες, πολιτικές, αποφάσεις και χειρισμούς. Δεν χωρίζω και δεν ξεχωρίζω φύλα ή άλλα χαρακτηριστικά των ανθρώπων. Ίδια θα ήταν η αντίδρασή μου εάν αυτό το ατόπημα το έκανε άνδρας κοινοβουλευτικός συνεργάτης.
15. Εμείς οι βουλευτές του Κινήματός μας δεν βλέπουμε τις συνεδρίες των Επιτροπών της βουλής σαν θέατρο με πιασάρικα θέματα προς εντυπωσιασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εάν κάποιοι θέλουν να εντυπωσιάζουν μπορούν να το κάνουν με άλλα χίλια δυο πράγματα, χωρίς να βλάπτουν το γενικό καλό.
16. Μέσα στην Βουλή προσπαθούμε να διαμορφώσουμε έναν καλύτερο μέλλον για τον λαό κι ο καθένας, από την Πρόεδρο της Βουλής, τους βουλευτές και συνεργάτες τους, μέχρι και το προσωπικό της Βουλής, πρέπει να ξέρει την θέση του, τα όρια και τον ρόλο του, την ιεραρχία και τις διαδικασίες.
Υ.Γ: Παρακαλείται η Πρόεδρος της Βουλής να περιφρουρήσει τον Κανονισμό Λειτουργίας της Βουλής ως οφείλει να πράξει!
Αρνείται την επίθεση το ΕΛΑΜ
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε για το θέμα το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο, αρνείται ότι ο βουλευτής του επιτέθηκε στην Έφη Ξάνθου, αναφέροντας πως, «επειδή πολλά φαιδρά και αβάσιμα έχουν ακουστεί, με αφορμή τις δηλώσεις της κας Έφης Ξάνθου, κοινοβουλευτικής συνεργάτιδας του Κινήματος Οικολόγων, για την αντιπαράθεση που είχε στην επιτροπή Παιδείας με τον Βουλευτή του Ε.ΛΑ.Μ., κ. Ανδρέα Θεμιστοκλέους, επιθυμούμε ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο να ξεκαθαρίσουμε ότι: υπήρξε λεκτική αντιπαράθεση, αλλά υπογραμμίζουμε ότι ουδέποτε ο κος Θεμιστοκλέους κινήθηκε επιθετικά κατά της κας Ξάνθου, όπως θέλουν κάποιοι να παρουσιάζουν».
Σημειώνουν επίσης πως, «η τακτική της κας Ξάνθου που συνηθίζει και αρέσκεται να συγκρούεται λεκτικά με όλους και ειδικότερα με εκπροσώπους του Ε.ΛΑ.Μ. είναι γνωστή, γι’ αυτό πήρε εργολαβικά όλα τα ΜΜΕ, δραττόμενη της ευκαιρίας να αυτοπροβληθεί, υπερβάλλοντας, με κάποια δυστυχώς Μ.Μ.Ε να την ακολουθούν τυφλά».
Επισημαίνουν ακόμα ότι «για να μπουν όμως τα πράγματα στην θέση τους οφείλουμε να αναφερθούμε στους κανονισμούς της Βουλής. Όντως, οι κοινοβουλευτικοί συνεργάτες δεν μπορούν να εγγράφουν θέματα ή να τοποθετούνται».
Καταλήγοντας, το ΕΛΑΜ σημειώνει πως, «το Κράτος και η Βουλή έχουν νόμους και κανονισμούς, οι οποίοι δεν μπορούν να εφαρμόζονται επιλεκτικά (à la carte) ή όποτε βολεύουν. Αν κάποιοι θέλουν να καταργήσουν την δημοκρατία, ας το πουν ευθαρσώς».
Έντονη καταδίκη από βουλευτές
Σχολιάζοντας τα όσα έγιναν εντός της Επιτροπής Παιδείας οι βουλευτές καταδίκασαν το περιστατικό.
Ο αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής Χρύσανθος Σαββίδης, σε δηλώσεις του είπε ότι υπάρχει δεοντολογία στη Βουλή και θα πρέπει αυτή η δεοντολογία να ακολουθείται με ευλάβεια από όλους.
«Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να συμπεριφέρεται απρεπώς στον οποιονδήποτε. Ο κάθε άνθρωπος έχει τη δική του αξία. Θα το δούμε ως Βουλή και θα προσπαθήσουμε να δώσουμε λύσεις», πρόσθεσε.
Σε ερώτηση τι ακριβώς συνέβη, ο κ. Σαββίδης είπε ότι ήταν ένα αυτεπάγγελτο θέμα, για το οποίο οι βουλευτές ζήτησαν περισσότερες επεξηγήσεις, ήταν πολύ γενικός ο τίτλος και επειδή το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών δεν έχει βουλευτή στην Επιτροπή, «ζητήσαμε από την κα. Ξάνθου, ως Κοινοβουλευτική Συνεργάτιδα, να μας δώσει μια εξήγηση και κάποιος συνάδελφος αντέδρασε, θα έλεγα εκτός πλαισίου, γιατί να ζητήσει η συγκεκριμένη συνεργάτιδα να μας δώσει εξήγηση».
Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Πρόδρομος Αλαμπρίτης, σε δηλώσεις του καταδίκασε «την απαράδεκτη, απρεπέστατη και αδικαιολόγητη λεκτική επίθεση που δέχθηκε μια κοινοβουλευτική συνεργάτης εν ώρα της συνεδρίας».
«Ήταν μια αναίτια επίθεση, η οποία προσβάλει τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς», συμπλήρωσε.
Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Άντρος Καυκαλιάς, σε δηλώσεις του είπε ότι «ακόμα μια απαράδεκτη και φασιστική συμπεριφορά εκ μέρους του ΕΛΑΜ καταγράφηκε σήμερα, δια του βουλευτή του στην Επιτροπή Παιδείας αυτή τη φορά».
«Απρόκλητη η επίθεση και το bullying προς την κοινοβουλευτική συνεργάτιδα των Οικολόγων, η οποία το μόνο που έκανε ήταν απλά να ζητήσει το λόγο από τον Πρόεδρο της Επιτροπής. Δυστυχώς, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που επιχειρήθηκε από το συγκεκριμένο κόμμα και από τον συγκεκριμένο βουλευτή ο εκτροχιασμός της λειτουργίας της Επιτροπής. Καλούμε την Πρόεδρο της Βουλής να παρέμβει για να προστατευθούν οι δημοκρατικές διαδικασίες λειτουργίας της Βουλής και να σταλεί το μήνυμα ότι τέτοιες συμπεριφορές και χρυσαυγήτικα «καουμποϊλίκκια» δεν έχουν θέση στη Βουλή», πρόσθεσε.
Η Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Αλεξάνδρα Ατταλίδου, σε δηλώσεις της είπε ότι η κα. Ξάνθου δέχθηκε αήθη επίθεση από τον κ. Θεμιστοκλέους και κάλεσε την Πρόεδρο της Βουλής να παρέμβει.
«Θεωρούμε απαράδεκτη τη συμπεριφορά οποιουδήποτε έναντι οποιουδήποτε μέσα στη Βουλή. Πιστεύω τα εκλελεγμένα μέλη της Βουλής πρέπει να έχουν ήθος και ευγένεια απέναντι σε οποιονδήποτε άνθρωπο και δη μάλιστα ανθρώπους, οι οποίοι εργάζονται χρόνια σε κοινοβουλευτικό έργο. Ήταν απαράδεκτη η στάση», συμπλήρωσε.
Όπως είπε, «αναγκάστηκα να φύγω από άλλη Επιτροπή ακούγοντας τις φωνές για να μεταβώ στην αίθουσα που γινόταν η συνεδρία. Αυτά τα βλέπαμε μόνο σε τριτοκοσμικά κοινοβούλια και σε κοινοβούλια της Τουρκία ή άλλων χωρών και θεωρώ ότι η Πρόεδρος της Βουλής επειγόντως πρέπει να βάλει τάξη, γιατί αυτός ο συνάδελφος, ο κ. Θεμιστοκλέους, δεν είναι μόνο σήμερα είναι σε κάθε επιτροπή που συμπεριφέρεται με ένα τρόπο, τον οποίο προσωπικά θεωρώ ότι θα πρέπει να ελέγχεται από τον κανονισμό της Βουλής».
Η αναπληρώτρια Πρόεδρος του Κινήματος, η οποία είναι Κοινοβουλευτική Συνεργάτιδα της ομάδας, Έφη Ξάνθη, σε δηλώσεις της είπε ότι το σημερινό περιστατικό είναι ενδεικτικό των προβλημάτων που προκύπτουν στον ναό της Δημοκρατίας.
«Ένας βουλευτής, τρίτης θητείας, να μην αντιλαμβάνεται τη διαδικασία που ακολουθείται από κοινοβουλευτική επιτροπή. Να επιτίθεται σε κοινοβουλευτικό συνεργάτη λόγω της προσωπικής του εμπάθειας προς το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών και την προσωπική του εμπάθεια προφανώς προς το πρόσωπο μου. Το να μην μπορεί να ανεχτεί τον αντίλογο στα πράγματα, τα οποία ο ίδιος είχε θέσει ενώπιον της Επιτροπής. Κυρίως το να μην αντιλαμβάνεται ότι υπάρχει περιθώριο το να μπορέσει να υπάρχει απάντηση από Κοινοβουλευτικούς Συνεργάτες όταν λείπουν οι βουλευτές. Γενικότερα, πιστεύω ότι πρέπει να απασχολήσει τη Βουλή», ανέφερε.
Όπως είπε, υπάρχει πλέον κώδικας δεοντολογίας.
«Θα υπενθυμίσω ότι είχε και προσωπική επίθεση και ο Γιώργος Περδίκης από τον Ανδρέα Θεμιστοκλέους. Είναι επαναλαμβανόμενη η συμπεριφορά από τον συγκεκριμένο και πιστεύω ότι πρέπει να τεθεί ενώπιον της Προέδρου της Βουλής ως πλέον θέμα παραβίασης του κώδικα δεοντολογίας», κατέληξε.
Επίθεση Θεμιστοκλέους σε Περδίκη
Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής του ΕΛΑΜ, είχε επιτεθεί και στο παρελθόν εναντίον του τέως προέδρου των Οικολόγων, Γιώργο Περδίκη, κατά τη διάρκεια Ολομέλειας της Βουλής, χρησιμοποιώντας υβριστική φράση.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
- Κεραυνοί Βαρνάβα κατά Σιζόπουλου-«Πάμε στις εκλογές με πλαστογραφημένο μητρώο»
- Η «σημαδεμένη τράπουλα», τα περί «υπόσκαψης» και το χοντρό παρασκήνιο στην ΕΔΕΚ
- Νέα Υόρκη και μετά στο... πουθενά-Παίρνει αποφάσεις ο Γκουτέρες