Βλέπει αύριο Αναστασιάδη η Λουτ-Τελευταίες διαβουλεύσεις πριν την πενταμερή
10:54 - 10 Απριλίου 2021
Στην Κύπρο φθάνει το Σάββατο η ειδική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ για συναντήσεις την Κυριακή με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Γ. Λιλλήκας: Ο Ερντογάν έφτυσε την ΕΕ και οι Ευρωπαίοι καμώνονται ότι βρέχει
Όπως ήδη ανακοινώθηκε, την Κυριακή, στις 9:30 το πρωί θα δει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και στις 2:30 το απόγευμα τον Ερσίν Τατάρ, πριν αναχωρήσει τα ξημερώματα της Δευτέρας. Η κ. Λουτ θα προσπαθήσει να διασφαλίσει τη συναίνεση των πλευρών, ότι από την άτυπη πενταμερή στη Γενεύη, θα συμφωνηθεί ένα κείμενο, το οποίο στο ελάχιστο θα διασφαλίζει τη συνέχιση της προσπάθειας στο Κυπριακό.
Το πρόγραμμα της άτυπης πενταμερούς από τις 27 ως τις 29 Απριλίου, έχει ήδη σταλεί στους συμμετέχοντες από την κ. Λουτ. Ξεκινά με δείπνο που παραθέτει ο Γενικός Γραμματέας στις αντιπροσωπείες και την επόμενη μέρα με την άτυπη διάσκεψη. Θα ακολουθήσουν διμερείς συναντήσεις και ξανά διάσκεψη.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ν. Αναστασιάδης: Ο πήχης των προσδοκιών θα εξαρτηθεί από την στάση της Τουρκίας
Χθες, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε εκ νέου την αποφασιστικότητα και ετοιμότητα της δικής μας πλευράς να μεταβεί στη Γενεύη για να διαπραγματευτεί αυτό που προβλέπουν τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας. Σε παρατήρηση ότι τα Ηνωμένα Έθνη θέτουν χαμηλά τον πήχη, σε σχέση με την άτυπη διάσκεψη, ο Πρόεδρος είπε ότι η επίσκεψη Λουτ γίνεται στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την πενταμερή και ότι το πού είναι o πήχης «θα εξαρτηθεί από το πού και πώς θα τοποθετηθεί η Τουρκία».
Πηγή: ΚΥΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
- Ι. Κασουλίδης: Η στάση μας πρέπει να είναι κρυστάλλινη στην άτυπη πενταμερή
- Χαμηλά βάζουν τον πήχη τα ΗΕ για την πενταμερή-Το Σάββατο στην Κύπρο η Λουτ
- Τελευταίος γύρος διαβουλεύσεων πριν την πενταμερή-Έρχεται αρχές Απριλίου η Λούτ
- Η σχέση εξάρτησης, ο «πυροκροτητής» στα χέρια Ερντογάν και στο βάθος... Κυπριακό
- Καρότο και μαστίγιο στη Τουρκία από τους «27»-Υπό παρακολούθηση μέχρι τον Ιούνιο
- Κάλεσε την ΕΕ να μην μείνει αδρανής στις τουρκικές προκλήσεις ο Αναστασιάδης
- Ν. Αναστασιάδης: Αγωνιζόμαστε για ένα πραγματικά ανεξάρτητο και ελεύθερο κράτος
- Ικανοποιημένη η Μέρκελ για την αποκλιμάκωση, μήνυμα Μπάιντεν για Κυπριακό