Συνάντηση Ράαμπ-Τσαβούσογλου με κάλεσμα για ευελιξία στο Κυπριακό

Συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε ο Υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Ντόμινικ Ράαμπ στο περιθώριο της υπουργικής συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας ανέφερε ότι συζήτησε την επικείμενη άτυπη πενταμερή υπό τα Ηνωμένα Έθνη για το Κυπριακό με τον κ. Τσαβούσογλου και ότι τόνισε ξανά «την ανάγκη όλες οι πλευρές να επιδείξουν ευελιξία».

Ο κ. Ράαμπ έγραψε επίσης ότι ως σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ και ως εταίροι που συνεργάζονται στενά σε πολλές κοινές προκλήσεις, «η συνεργασία Βρετανίας και Τουρκίας είναι πιο σημαντική από ποτέ».

Την Τρίτη ο κ. Ράαμπ είχε συνάντηση με τους ομολόγους του από ΗΠΑ, Γαλλία και Γερμανία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Δειτε Επισης

Στήριξη Λευκωσίας στην κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα Ουκρανίας
Πράσινο από ΥΠΕΞ της Ε.Ε. για αναστολή περιοριστικών μέτρων κατά Συρίας στην οικονομία
Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει η Ραουνά για Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων ΕΕ-Ουκρανία και Μέση Ανατολή στο προσκήνιο
Επαναρχίζουν τα δρομολόγια ισραηλινών εταιρειών προς Πάφο-Ορίζοντας ο Μάρτιος
Σ. Στεφάνου: Να βγούμε μπροστά με πρωτοβουλίες επί της ουσίας για λύση
Ξανά ενώπιον της Βουλής το θέμα των πολλαπλών συντάξεων-Ψάχνουν την φόρμουλα οι αρμόδιοι
Β. Πάλμας: Η υφιστάμενη επικίνδυνη κατάσταση δεν μπορεί να είναι το μέλλον της Κύπρου
Επιμένουν οι Τούρκοι, νέα καταγγελία κατά ΚΔ και Ελλάδας για ισχυριζόμενες «παραβιάσεις εναέριου χώρου»
Προσβλέπει σε διεύρυνση οριζόντων ανάμεσα σε Κύπρο και Αίγυπτο ο ΠτΔ-«Σημαντικό βήμα οι δύο συμφωνίες»
Ξεκάθαρο μήνυμα Γεραπετρίτη για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου-«Θα συνεχίζει κανονικά»