Επιβεβαίωσε τη στάση αρχών στο Κυπριακό η Πρέσβειρα της Ολλανδίας στον Αδάμου

Η νέα Πρέσβειρα της Ολλανδίας στην Κύπρο Elke Merks-Schaapveld επαναβεβαίωσε την Τετάρτη στον Πρόεδρο της Βουλής Αδάμο Αδάμου τη στάση αρχών της χώρας της στις προσπάθειες για επίλυση του κυπριακού προβλήματος. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, η κ. Merks-Schaapveld σημείωσε ότι Ολλανδία και Κύπρος συνδέονται ως κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπογραμμίζοντας την προθυμία της χώρας της για στενότερη συνεργασία σε πλειάδα θεμάτων, στο πλαίσιο αυτό. 

Ο κ. Αδάμου στη συνάντηση του με την Ολλανδή Πρέσβειρα, αναφερόμενος στην επικείμενη άτυπη Διάσκεψη για το Κυπριακό, υπογράμμισε ότι οι θέσεις που προβάλλει η τουρκική πλευρά περί λύσης δύο κρατών στην Κύπρο, αντίκεινται στα σχετικά Ψηφίσματα του ΟΗΕ και βρίσκονται εκτός του συμφωνημένου πλαισίου λύσης για το Κυπριακό και, ως εκ τούτου δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές.

Τέτοιες απαράδεκτες θέσεις υπονομεύουν τις προσπάθειες για έναρξη ουσιαστικών συνομιλιών, τόνισε ο κ. Αδάμου,.

Στην ανακοίνωση της Βουλής αναφέρεται ακόμα ότι ο Πρόεδρος της Βουλής στηλίτευσε τις κατά συρροή παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου από την Τουρκία και τις εντεινόμενες τουρκικές προκλήσεις, τόσο σε βάρος της Κύπρου όσο και ευρύτερα και ότι κατά τη συνάντηση και ο κ. Αδάμου εξέφρασε ευχαριστίες για τη διαχρονική στάση αρχών, που τηρεί η Ολλανδία όσον αφορά στην επίλυση του κυπριακού προβλήματος, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τα σχετικά Ψηφίσματα του ΟΗΕ και τις ευρωπαϊκές αρχές.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Με αναφορές στο Κυπριακό το πασχαλινό μήνυμα Αρχιεπισκόπου-«Δεν υπάρχουν περιθώρια υποχωρήσεων»
Πολλαπλές συντάξεις, ξενόγλωσσα, έρευνες Αστυνομίας για κυνηγούς-Γεμάτη η ατζέντα της Βουλής
Το πασχαλινό μήνυμα του Προέδρου Χριστοδουλίδη-«Θα εξαντλήσω κάθε προσπάθεια για οριστική λύση του Κυπριακού»
Το ΕΛΑΜ καταγγέλλει το Ηνωμένο Βασίλειο για έκδοση βίζας στο ψευδοκράτος
Διμερείς συνεργασίες και η επικείμενη τριμερής με Ελλάδα στο επίκεντρο των συναντήσεων Χριστοδουλίδη στο Ισραήλ
Μετά το Πάσχα εξελίξεις για διορισμό Προσωπικού Απεσταλμένου-Πρώτα συνάντηση διαπραγματευτών
Ο «προεκλογικός» των κατεχομένων, το ρίνγκ Τατάρ-Ερχιουμάν και τα τουρκογενή πλήγματα
Ο Οδυσσέας ως αναδυόμενη αντιπολιτευτική δύναμη απέναντι στις αδυναμίες του συστήματος
Κύπρος και Ελλάδα χρειάζονται στήριξη για την ηλεκτρική διασύνδεση-«Δεν βγαίνει δημόσια η ΕΕ»
«Πρωτόκολλο» για νέο νοσοκομείο στην κατεχόμενη Λευκωσία υπογράφηκε στην Άγκυρα