Τσαβούσογλου: Όλοι είδαν ότι χωρίς την Τουρκία δεν μπορεί να στηθεί παιχνίδι

Χαλάμε τα παιχνίδια που στήνονται ενάντια στη χώρα μας, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου λέγοντας ότι αυτό έκαναν και στην ανατολική Μεσόγειο και στην Λιβύη και στη Συρία.

Σε ομιλία του στην Αττάλεια, Τούρκος υπουργός είπε ότι «πλέον ως Τουρκία απορρίπτουμε τα παιχνίδια που στήνουν οι άλλοι, δεν τα δεχόμαστε».

Πλέον, υποστήριξε, «η Τουρκία είναι ισχυρή, τα παιχνίδια τα στήνει η ίδια η Τουρκία. Σήμερα δεν στήνουμε μόνο τα παιχνίδια, σήμερα χαλούμε και όλα τα παιχνίδια που στήνονται ενάντια στη χώρα μας και το έθνος μας».

Σύμφωνα με τον ίδιο «όταν η Τουρκία κατέβηκε με τα πλοία, το στρατό της και το έθνος της στο πεδίο της μάχης στη Συρία, στη Λιβύη, στην ανατολική Μεσόγειο και με τον ίδιο τρόπο στο Καραμπάχ με το αδελφό Αζερμπαϊτζάν δεν χάλασε μόνο τα παιχνίδια αλλά χειροκροτήθηκε από όλο τον κόσμο».

Πλέον, είπε ο κ. Τσαβούσογλου, «όλοι είδαν ότι χωρίς την Τουρκία δεν μπορεί να στηθεί παιχνίδι. Και αυτό θα το συνειδητοποιήσουν ακόμη καλύτερα». «Τώρα πλέον όλοι μιλάνε με την Τουρκία στο ίδιο επίπεδο. Αυτοί που δεν το έχουν μάθει θα τους το μάθουμε καλά», πρόσθεσε ο Τούρκος υπουργός.

Πηγή: KYΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επιμένει για λύση δύο κρατών και ο Ακάρ-«Οι Ε/κ να δεχτούν την εκεί τουρκική διαφορά»

Δειτε Επισης

Το πασχαλινό μήνυμα του Προέδρου Χριστοδουλίδη-«Θα εξαντλήσω κάθε προσπάθεια για οριστική λύση του Κυπριακού»
Το ΕΛΑΜ καταγγέλλει το Ηνωμένο Βασίλειο για έκδοση βίζας στο ψευδοκράτος
Διμερείς συνεργασίες και η επικείμενη τριμερής με Ελλάδα στο επίκεντρο των συναντήσεων Χριστοδουλίδη στο Ισραήλ
Μετά το Πάσχα εξελίξεις για διορισμό Προσωπικού Απεσταλμένου-Πρώτα συνάντηση διαπραγματευτών
Ο «προεκλογικός» των κατεχομένων, το ρίνγκ Τατάρ-Ερχιουμάν και τα τουρκογενή πλήγματα
Ο Οδυσσέας ως αναδυόμενη αντιπολιτευτική δύναμη απέναντι στις αδυναμίες του συστήματος
Κύπρος και Ελλάδα χρειάζονται στήριξη για την ηλεκτρική διασύνδεση-«Δεν βγαίνει δημόσια η ΕΕ»
«Πρωτόκολλο» για νέο νοσοκομείο στην κατεχόμενη Λευκωσία υπογράφηκε στην Άγκυρα
«Ατυχείς και διχαστικές» χαρακτήρισε τις δηλώσεις συμβούλου Ερντογάν για Ουστέλ ο Τατάρ
Εισηγείται η Τουρκία να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία ο Σερντάρ Ντενκτάς