Κοινή βούληση για ενίσχυση διμερών σχέσεων Κύπρου-Ουκρανίας επιβεβαίωσαν Πρόεδρος Βουλής και νέος Πρέσβης

Την κοινή βούληση για περαιτέρω ενίσχυση των φιλικών σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Ουκρανίας σε διάφορους τομείς, επιβεβαίωσαν σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Δρ Αδάμος Αδάμου και ο νέος Πρέσβης της Ουκρανίας στην Κύπρο Ruslan Nimchynskyi. 

Ο Πρέσβης της Ουκρανίας έγινε σήμερα δεκτός από τον κ. Αδάμου, ο οποίος εξέφρασε ευχαριστίες για τη στάση αρχών που τηρεί η Ουκρανία όσον αφορά το κυπριακό πρόβλημα, επαναβεβαιώνοντας παράλληλα τη στήριξη της Κύπρου στην ευρωπαϊκή πορεία της Ουκρανίας.

Κατά τη συνάντηση, σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, υπογραμμίστηκαν, εκατέρωθεν, οι φιλικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών στη βάση κοινών αρχών και η κοινή βούληση για περαιτέρω ενίσχυσή τους σε διάφορους τομείς, περιλαμβανομένων των τομέων του τουρισμού, της επιχειρηματικότητας και του πολιτισμού.

Στο πλαίσιο αυτό, τονίστηκε η ουσιαστική συμβολή του κοινοβουλευτικού διαλόγου και της συνεργασίας και εξετάστηκαν δυνατοί τρόποι περαιτέρω ενίσχυσης των ανταλλαγών μεταξύ των Κοινοβουλίων των δύο χωρών.  

Αντηλλάγησαν, τέλος, απόψεις όσον αφορά στην πορεία και τη διαχείριση της πανδημίας του Covid-19 στις δύο χώρες .

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Η Πασχαλινή εκεχειρία που δεν έγινε ποτέ-Ρωσία και Ουκρανία αλληλοκατηγορούνται για την παραβίασή της
Πάσχα με ακρωτηριασμούς, μολότοφ και Καλάσνικοφ στην Ελλάδα-Τα «έθιμα» που μετατράπηκαν σε εφιάλτη
Εξετάζονται οι μαρτυρίες για την τραγωδία με θύμα τον Ντάνιελ-Προσπαθούσαν να καρφώσουν τον πάσσαλο στο χώμα
Στο μικροσκόπιο των Αρχών τα βίντεο για την επίθεση κατά αστυνομικών στη Λάρνακα-Είχαν κληθεί ενισχύσεις
Προειδοποίηση Αμερικανού ειδικού-«Η στρατιωτική αποχώρηση μας από την Ευρώπη θέλει τρόπο»
Ανοίγει ξανά τις πόρτες της η Μονή Οσίου Αββακούμ-Επιστρέφουν τα ιερά λείψανα
Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος πίσω από την πασχαλινή εκεχειρία του Πούτιν
ΒΙΝΤΕΟ: Χάος σε ολόκληρη την Κύπρο από τις λαμπρατζιές-Φωτιές σε κάδους, ένας σοβαρός τραυματισμός
ΒΙΝΤΕΟ: Νεαροί πετούσαν βεγγαλικά κατά αστυνομικών, μία σύλληψη
Με αναφορές στο Κυπριακό το πασχαλινό μήνυμα Αρχιεπισκόπου-«Δεν υπάρχουν περιθώρια υποχωρήσεων»