Επικοινωνία Ράαμπ με Τσαβούσογλου πριν το ταξίδι στην Κύπρο-Ζήτησε ευελιξία απ’ όλους

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε την Τετάρτη, παραμονή του ταξιδιού του στην Κύπρο, ο Υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ντόμινικ Ράαμπ.

Όπως ανέφερε ο ίδιος στο λογαριασμό του στο Twitter, η επικοινωνία έγινε ενόψει των άτυπων συνομιλιών για το Κυπριακό υπό τα Ηνωμένα Έθνη.

«Ξανατόνισα την ανάγκη όλες οι πλευρές να είναι ευέλικτες», πρόσθεσε ο κ. Ράαμπ, που σημείωσε επίσης ότι η συνεργασία Ηνωμένου Βασιλείου και Τουρκίας εξακολουθεί να είναι ισχυρή.

Κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο την Πέμπτη ο Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών θα συζητήσει για τις προοπτικές της άτυπης πενταμερούς συν τα Ηνωμένα Έθνη που δρομολογεί ο ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη με τον ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη, τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ και την Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ των ΗΕ Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη υποδέχθηκε στο Λονδίνο τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκο Δένδια με το Κυπριακό να είναι ψηλά στην ατζέντα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Οι συστάσεις της Πολιτικής Άμυνας για αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων
Άδειασε ξανά τον Ζελένσκι ο Τραμπ-«Δεν είναι πολύ σημαντική η παρουσία του στις συνομιλίες»
Επιμένει στο σενάριο της εγκληματικής ενέργειας η οικογένεια του Βασίλη Καλογήρου
Καταχωρήθηκε υπόθεση εναντίον του δόκιμου αστυνομικού που πιάστηκε με ναρκωτικά
Μητέρα έπνιξε τα παιδιά της και τα άφησε στα κρεβάτια τους να τα βρει ο πατέρας τους
Απατεώνες παριστάνουν την Revolut για να αποσπάσουν τραπεζικά στοιχεία
Επίσημη επίσκεψη στην Αίγυπτο θα πραγματοποιήσει η Πρόεδρος της Βουλής
Άρχισαν συζητήσεις για δημιουργία Μονάδων Άμεσης Φροντίδας-Προσπάθεια για πιλοτική έναρξη το 2025
Τριανταφυλλίδης για διορισμό Κατσουνωτού: «Θωρούν μας ρε, ντρέπεται και η ντροπή»
Κατακρεούργηση της προσωπικότητάς της και θεωρίες συνωμοσίας κατήγγειλε η ιατροδικαστής Λεοντάρη