Βλέπει πρώτα τον Τατάρ και μετά τον Πρόεδρο Αναστασιάδη η Λουτ

Για την ερχόμενη Τρίτη 1η Δεκεμβρίου έχουν προγραμματιστεί οι χωριστές συναντήσεις της ειδικής απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ, ενώ η Λευκωσία προετοιμάζεται ενόψει της νέας πρωτοβουλίας του ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, για σύγκληση άτυπης διαδικαστικής διάσκεψης 5+1 για το Κυπριακό. Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη με τον διαπραγματευτή της ε/κ πλευράς, Ανδρέα Μαυρογιάννη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καυτός Δεκέμβριος για το Κυπριακό-Σημαντικά ορόσημα, κρίσιμες εξελίξεις 

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, η κ. Λουτ θα φθάσει στην Κύπρο τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου το βράδυ και θα αναχωρήσει την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου το πρωί. Την Τρίτη 1η Δεκεμβρίου το πρωί θα συναντηθεί με τον κ. Τατάρ στα κατεχόμενα και την ίδια ημέρα το απόγευμα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Προεδρικό.

Στόχος της αποστολής της, ανέφερε στο ΚΥΠΕ διπλωματική πηγή, είναι να ξαναβάλει τη διαδικασία για το Κυπριακό πίσω στις ράγες μέσω της σύγκλησης από τον ΓΓ του ΟΗΕ, μιας άτυπης διαδικαστικής διάσκεψης τύπου 5+1 που θα γίνει για να συμφωνηθούν οι παράμετροι για τη διεξαγωγή μιας διάσκεψης για την Κύπρο επί της ουσίας του προβλήματος. Η κ. Λουτ θα ακούσει τις πλευρές προκειμένου να τον ενημερώσει τον ΓΓ για τις δυνατότητες σύγκλησης της διαδικαστικής διάσκεψης, σημείωσε η ίδια πηγή.

Επεσήμανε ακόμη πως η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν επιθυμεί να μπει σε διαπραγμάτευση επί της ουσίας πριν οι πλευρές παρακαθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και υπενθύμισε πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επανέλαβε, μετά την ανάδειξη του κ. Τατάρ στην ηγεσία της τ/κ κοινότητας, την ετοιμότητά του για επανέναρξη της διαδικασίας για το Κυπριακό από εκεί όπου έμεινε.

Η ίδια πηγή σημείωσε, εξάλλου, πως η κ. Λουτ αναμένεται μετά την επίσκεψή της στην Κύπρο να επισκεφθεί την Αθήνα για επαφές.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πράσινο φως για εθελοντική στράτευση από το Υπουργικό-Στόχος το φθινόπωρο για την πρώτη σειρά
Τάση καθόδου στη διαφθορά βλέπει ο πρόεδρος του ΕΤΑΠ Πάφου-Πού πρέπει να ριχθεί το βάρος
Εξαίρεση και όχι ο κανόνας οι συμβάσεις που διακόπηκαν διαμηνύει ο Βαφεάδης-Ετοιμάζονται μέτρα
Ψάχνουν το κίνητρο για να φθάσουν στους δράστες του εμπρησμού σε οικία στην Πάφο-Επικεντρώνονται στα CCTV
Τρόπους ενδυνάμωσης της συνεργασίας συζήτησαν Αριστοτέλους και υφυπουργός Άμυνας Ινδίας
Νέος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας ο Κωνσταντίνος Τασούλας-Εξελέγη με 160 ψήφους
Καθησυχάζουν οι ειδικοί στην Τουρκία για πιθανό τσουνάμι μετά τους συνεχόμενους σεισμούς
Βγαίνει μπροστά η Ένωση Δικαστών για τα Τέμπη-«Η απαίτηση για απονομή Δικαιοσύνης, για εμάς είναι καθήκον»
Επιστολές Καρυστιανού για μη διεξαγωγή ψηφοφορίας για ΠτΔ-«Επισφραγίζεται η συγκάλυψη»
Η ανάλυση των κινήσεων Τράμπ για Ουκρανία-Πιθανή πρόταση για εκεχειρία και άμεσες εκλογές