Καταδικάζει με σκληρή γλώσσα τη νέα παράνομη Navtex της Τουρκίας η Αθήνα

Με σκληρή γλώσσα απάντησε στην τελευταία πρόκληση της Άγκυρας το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, καταδικάζοντας την έκδοση της νέας παράνομης Navtex και ζητώντας την άμεση ανάκλησή της.

«Η Τουρκία για μια ακόμα φορά αγνοεί επιδεικτικά τις εκκλήσεις της Διεθνούς Κοινότητας και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την αποφυγή παράνομων ενεργειών και κινήσεων που οδηγούν σε περαιτέρω κλιμάκωση και ένταση, καθώς και για τη συμμόρφωση της προς τη διεθνή νομιμότητα», σημειώνει το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση του για την νέα Navtex που εξέδωσε η Τουρκία.

Η νέα τουρκική NAVTEX αφορά την περίοδο 21-29 Νοεμβρίου και είναι σε περιοχή που επικαλύπτει ελληνική υφαλοκρηπίδα στην ανατολική Μεσόγειο. Το ελληνικό Υπουργείο σημειώνει ότι η Άγκυρα παραβιάζει κατ’ εξακολούθηση το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας και υπονομεύει την ειρήνη, ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή.

«Οι εν λόγω ενέργειες, οι οποίες ουσιαστικά ακυρώνουν στην πράξη οποιαδήποτε προοπτική βελτίωσης των σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας, λαμβάνουν χώρα τη στιγμή κατά την οποία Τούρκοι αξιωματούχοι δηλώνουν ότι η ένταξη της χώρας τους στην ΕΕ αποτελεί «στρατηγική προτεραιότητα».

Η Ελλάδα καταδικάζει εκ νέου την προκλητική αυτή συμπεριφορά, η οποία απομακρύνει ακόμα πιο πολύ την όποια προοπτική ενός εποικοδομητικού διαλόγου και ζητά από την Τουρκία να ανακαλέσει άμεσα την παράνομη Navtex», καταλήγει η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας. 

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα προχώρησε και στην έκδοση Antinavtex. Η ελληνική Navtex αναφέρει ότι ο μη εξουσιοδοτημένος σταθμός της Αττάλειας εξέδωσε Navtex που αφορά σε «παράνομη δραστηριότητα» σε περιοχή που επικαλύπτει την ελληνική υφαλοκρηπίδα. Επίσης, υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα έχει την «αποκλειστική αρμοδιότητα να εκδίδει Navtex για τη συγκεκριμένη περιοχή».

Πηγή: cnn.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επιμένει στις προκλήσεις η Άγκυρα-Εξέδωσε νέα Navtex για το Oruc Reis

Δειτε Επισης

Πέρασε η πρόταση ΥΠΑΝ για Τεχνικά Γυμνάσια-Θα βελτιώσει την ελκυστικότητα τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης»
Καταγγέλλει κρατικό αυταρχισμό το ΑΚΕΛ-«Πολίτες κλήθηκαν στην Αστυνομία να διωχθούν για ειρηνική διαμαρτυρία»
Αυτό είναι το διοικητικό συμβούλιο της Αρχής Παιγνίων και Εποπτείας Καζίνο-Στη σύνθεση και ο Πανίκος Σταύρου
Εγκρίθηκε από το Υπουργικό η ενίσχυση του πειθαρχικού ελέγχου των γιατρών-Τι προνοεί το Νομοσχέδιο
Τάση καθόδου στη διαφθορά βλέπει ο πρόεδρος του ΕΤΑΠ Πάφου-Πού πρέπει να ριχθεί το βάρος
Εξαίρεση και όχι ο κανόνας οι συμβάσεις που διακόπηκαν διαμηνύει ο Βαφεάδης-Ετοιμάζονται μέτρα
Ψάχνουν το κίνητρο για να φθάσουν στους δράστες του εμπρησμού σε οικία στην Πάφο-Επικεντρώνονται στα CCTV
Τρόπους ενδυνάμωσης της συνεργασίας συζήτησαν Αριστοτέλους και υφυπουργός Άμυνας Ινδίας
Νέος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας ο Κωνσταντίνος Τασούλας-Εξελέγη με 160 ψήφους
Καθησυχάζουν οι ειδικοί στην Τουρκία για πιθανό τσουνάμι μετά τους συνεχόμενους σεισμούς