Συχαρίκια από τον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών για την ανακήρυξη του ψευδοκράτους
16:19 - 15 Νοεμβρίου 2022

Προκαλεί με τον χειρότερο τρόπο ο Οργανισμός Τουρκικών Κρατών, στον οποίο το ψευδοκράτος έχει πλέον την ιδιότητα του παρατηρητή, πυροδοτώντας τις προηγούμενες μέρες την έντονη αντίδραση τόσο της Κυπριακής Δημοκρατίας όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ενώ υποτίθεται ότι έχει ξεκαθαριστεί πως αυτό δεν αποτελεί αναγνώριση από τα κράτη μέλη του οργανισμού πλην της Τουρκίας, διαδοχικές αναρτήσεις στον επίσημο λογαριασμό του στο twitter, εκφράζουν τα συγχαρητήρια του Γενικού Γραμματέα του οργανισμού προς την "Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου" - όπως αποκαλεί τα σκλαβωμένα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας - για την παράνομη επέτειο ανακήρυξής της. Κάτι που εν ολίγοις συνιστά αναγνώριση.
Congratulatory message of the Secretary General of the Organization of @Turkic_States (OTS) on the occasion of the 15 November - the Republic Day of the Turkish Republic of Northern Cyprus;👇 🔗https://t.co/iihwTGGmlO pic.twitter.com/LANuzZT0QV
— Organization of Turkic States (@Turkic_States) November 15, 2022
Η ανάρτηση παραπέμπει στην επίσημη ιστοσελίδα του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών, όπου αναγράφονται μεταξύ άλλων τα εξής: Εκ μέρους του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών και εκ μέρους του ιδίου, θα ήθελα να σας εκφράσω τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια για την Ημέρα της Δημοκρατίας της 15ης Νοεμβρίου, την επέτειο της ίδρυσης του Μέλους μας με ρόλο παρατηρητή, της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου, η οποία προσχώρησε στον Οργανισμό μας κατά τη διάρκεια της ιστορικής Συνόδου Κορυφής των ηγετών μας που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Σαμαρκάνδη.
Στο μεταξύ, η φωτογραφία του λογαριασμού έχει σήμερα αλλαχθεί και συμπεριλαμβάνει πλέον και τη σημαίατου ψευδοκράτους.
#yenikapakfoto#newcoverphoto pic.twitter.com/gdj3ZKqQnV
— Organization of Turkic States (@Turkic_States) November 15, 2022
Για την ώρα, δεν έχει γίνει κάποια αναδημοσίευση από κάποιο ηγέτη ή πολιτικό κάποιου από τα κράτη-μέλη του οργανισμού. Παρ' όλα αυτά, αν αναλογιστεί κανείς πρόσφατες κινήσεις εταίρων της Τουρκίας, όπως του Αζερμπαϊτζάν, ανοιχτά παραμένουν όλα τα ενδεχόμενα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι τέτοιες αναρτήσεις δεν ενδείκνεται να γίνονται από επίσημους οργανισμούς και θα πρέπει όχι μόνο να κατέβουν πάραυτα, αλλά να γίνουν και τα απαραίτητα διαβήματα από την Κυπριακή Δημοκρατία.
