Εκδικητική η ποινική είπε η Αριστοτέλους και μετά… ούτε λέξη για δώδεκα ώρες

Πήγε το πρωί και έφυγε σχεδόν τα μεσάνυχτα η Διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών από το Αρχηγείο Αστυνομίας, η οποία ανακρίθηκε σε σχέση με την ποινική έρευνα που άνοιξαν οι Αρχές για τη διαρροή ενός email, το οποίο επιβεβαίωνε τα περί παρακολουθήσεων εκτός φυλακών, κάτι που είχε διαρρεύσει προηγουμένως σε επιστολή που έλαβε η Υπουργός Δικαιοσύνης, Στέφη Δράκου, από τη Διεύθυνση του Σωφρονιστικού Ιδρύματος.

Η Άννα Αριστοτέλους πέρασε το κατώφλι του Αρχηγείου Αστυνομίας στις 10 και 45, συνοδευόμενη από τον δικηγόρο Μιχάλη Πική, ενώ εξήλθε περίπου στις 12 τα μεσάνυχτα, αφού η ανάκριση, σύμφωνα με αρμόδια πηγή, ολοκληρώθηκε στις 11 και 45, ενώ τις υποβλήθηκαν πέραν των 150 ερωτήσεων. Τις προηγούμενες ημέρες ανακρίθηκαν στενοί συνεργάτες της κ. Αριστοτέλους, μεταξύ των οποίων και η υποδιευθύντρια των Φυλακών, Αθηνά Δημητρίου, ενώ αναμένεται να ανακριθούν και άλλα πρόσωπα από τις Κεντρικές Φυλακές. 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η Διευθύντρια στην κατάθεση της, αρκέστηκε στο να αναφέρει πως η ποινική έρευνα είναι εκδικητική, κακόβουλη, στοχευμένη και στοχοποιημένη γιατί κατήγγειλε τον Διοικητή της ΥΚΑΝ, και πως σκοπός είναι το φάγωμα της, ενώ στη συνέχεια δεν απάντησε σε καμία ερώτηση των ανακριτών, διατηρώντας το δικαίωμα της σιωπής. Την ίδια στάση, ακολούθησε και η υποδιευθύντρια, όπως επίσης και στενός συνεργάτης τους, αφού θεωρούν πως πρόκειται για αντίποινα από πλευράς Αστυνομίας, Νομικής Υπηρεσίας και Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, η καταγγελία έγινε στις 15 Ιουλίου 2022 από στέλεχος της εταιρείας που κατέχει το σύστημα απενεργοποίησης κινητών στις Φυλακές, από τις οποίες η υπουργός Δικαιοσύνης ζητούσε να αξιοποιήσει τις δυνατότητες του, που έχουν να κάνουν με την καταγραφή τηλεπικοινωνιακών δεδομένων, όπως επίσης και από αξιωματούχο από την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία. Σημειώνεται, πως ο αξιωματούχος προέβη σε καταγγελία πρώτος  και μετά ακολούθησε η εταιρεία, ωστόσο όπως σημειώνεται, δεν υπήρξε καταγγελία από την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία για τη διαρροή της απόρρητης επιστολής που αποστάλθηκε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. 

Το σχετικό email, το οποίο σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών δεν θεωρείται απόρρητο, είδε το φως της δημοσιότητας στις 13 Ιουλίου, το λεκτικό του οποίου ήταν το ίδιο με απόρρητη επιστολή που διέρρευσε προηγουμένως και είχε αποσταλεί από τη Διεύθυνση στην υπουργό Δικαιοσύνης, η οποία έθετε σοβαρά ζητήματα, αφού σε περίπτωση που αξιοποιούνταν οι δυνατότητες του συστήματος, τότε θα καταγράφονταν τα δεδομένα και άλλων πολιτών εκτός Φυλακών, πέραν των κρατουμένων που μπορεί να κατέχουν παράνομα κινητά, όπως των επισκεπτών στα φυλακισμένα μνήματα ή τους περαστικούς ή τους περίοικους. 

Μετά την καταγγελία, η Αστυνομία άρχισε ποινική έρευνα, για την οποία, σύμφωνα με αστυνομική πηγή, βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τη Νομική Υπηρεσία, η οποία στο μεταξύ παρακολουθεί και τις άλλες δυο ποινικές υποθέσεις. Αυτή του Αχιλλέα Αιμιλιανίδη, ο οποίος διερευνά τις καταγγελίες σε βάρος της Διοικητή της ΥΚΑΝ και την τετραμελής ανακριτική που διόρισε ο Σάββας Αγγελίδης αναφορικά με τα περί κινητών και ναρκωτικών στις Φυλακές. Για την εν λόγω ποινική, υπενθυμίζεται πως η Νομική Υπηρεσία στηρίχθηκε στο ρεπορτάζ του Σίγμα, στην απόφαση κατά του ισοβίτη Μαμαλικόπουλου αλλά και σε στοιχεία που προέκυψαν μόλις μια εβδομάδα πριν διορίσει νέους ανακριτές.   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η σιωπή των λαλίστατων κομμάτων για τη διαφθορά και οι προεκλογικές σημαίες

«Απίστευτο φιάσκο και κατάχρηση»

Την ίδια ώρα, η νομική ομάδα της Διευθύντριας των Κεντρικών Φυλακών μελετά τα επόμενα της βήματα, αφού θεωρεί δεδομένο πως όσα συμβαίνουν είναι γιατί η Άννα Αριστοτέλους κατήγγειλε υπόθεση διαφθοράς, έπειτα από την οποία ακολούθησαν τα υπόλοιπα, γεγονός που προκαλεί ερωτήματα, ενώ θεωρούν πως υπάρχει κατάχρηση εξουσίας από πλευράς Αρχών και πως η ποινική υπόθεση περί διαρροής email, πρόκειται για φιάσκο. 

Και αυτό διότι, το email έλεγε στην ουσία ότι έλεγε η επιστολή που διέρρευσε προηγουμένως στο Τύπο και η οποία είχε αποσταλεί στην Στέφη Δράκου και παρά το γεγονός πως ήταν απόρρητη, δεν διατάχθηκε οποιαδήποτε έρευνα, όπως επίσης έρευνα δεν διατάχθηκε και για την διαρροή του μαρτυρικού υλικού που παρέδωσε η πλευρά της Αριστοτέλους στον Αχιλλέα Αιμιλιανίδη. Μάλιστα, όπως μας αναφέρθηκε, τα συγκεκριμένα τεκμήρια τα κατέχουν συγκεκριμένα άτομα, ενώ οι δικηγόροι διερωτώνται γιατί η Νομική Υπηρεσία και η Αστυνομία δεν επενέβησαν αυτεπάγγελτα, αφού γνωρίζουν πως πρόκειται για το μαρτυρικό υλικό. 

Ωστόσο, εντός των επόμενων ημερών, αναμένονται επίσημα καταγγελίες, όχι μόνο από την πλευρά της Διεύθυνσης των Φυλακών, με τις Αρχές πλέον να καλούνται και επίσημα να διεξάγουν έρευνα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έστειλε μηνύματα, προανήγγειλε νέα καταγγελία η Αριστοτέλους-«Όλα στην ώρα τους»

Δειτε Επισης

Τα πρωτόκολλα μας έπεσαν απ' τα χέρια... Απέδρασαν από το παράθυρο οι «καμπάνιες», ζητούμενο η επάρκεια
Πήδηξε από ύψος τεσσάρων μέτρων ο δραπέτης-Καταζητείτο για χρέη 87 εκατομμυρίων ευρώ
Πρόταση για καταγγελία οχημάτων σε πεζοδρόμια μέσω φωτογραφίας-Επιστολή ΟΠΑΚ στην Επιτροπή Νομικών
Η αναλγησία της εκτελεστικής εξουσίας, η καθυστέρηση ψήφισης Νόμου και η συνέχιση του χάους με τους ΤΑΚΑΤΑ
Σε διαθεσιμότητα και αξιωματικός για την απόδραση του Σουηδού-Ερώτημα η παραμονή του σε ιδιωτική κλινική
Στις φλόγες φορτηγό στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού, έκλεισε η μια λωρίδα
Περιορισμένη ορατότητα στον αυτοκινητόδρομο λόγω έντονων βροχοπτώσεων-Συστήνεται προσοχή
Έσπασε το σίδερο του κρεβατιού και πήδηξε από το παράθυρο ο δραπέτης-Ζήτησε έκθεση γεγονότων ο Αρναούτης
Επιμένει ο Σταυριανός, άσκησε έφεση επί της... τελεσίδικης απόφασης της Ολομέλειας-Ανύπαρκτη διαδικασία
Το πάθημα του Κομμωτή δεν έγινε μάθημα-Κρίθηκε αναγκαστική η νοσηλεία του δραπέτη αλλά έλαβε μόνος του εξιτήριο