Έστειλε μηνύματα, προανήγγειλε νέα καταγγελία η Αριστοτέλους-«Όλα στην ώρα τους»

Την πύλη του ΤΑΕ Αρχηγείου πέρασε η Διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών, προκειμένου να ανακριθεί για τα περί διαρροής απόρρητου email που διερευνά η Αστυνομία, η οποία ωστόσο δεν άρχισε ακόμη έρευνες για την διαρροή του μαρτυρικού υλικού που παρέδωσε η Διεύθυνση στον ανεξάρτητο ποινικό ανακριτή που διερευνά τις καταγγελίες σε βάρος του Διοικητή της ΥΚΑΝ, Μιχάλη Κατσουνωτού. 

Τις προηγούμενες ημέρες κατέθεσαν για το περιβόητο email στενοί συνεργάτες της κ. Αριστοτέλους, όπως επίσης και η υποδιευθύντρια, Αθηνά Δημητρίου, ενώ όλοι διερευνώνται για έξι αδικήματα, μεταξύ των οποίων και αυτό της συνομωσίας προς διάπραξη κακουργήματος. 

Η Αστυνομία αλλά και οι αρμόδιοι  βρίσκονται στο στόχαστρο των επικρίσεων λόγω των χειρισμών τους που ακολούθησαν των καταγγελιών της Αριστοτέλους, με τις συγκυρίες από τη μια να προκαλούν τεράστια ερωτήματα και από την άλλη να αναπτύσσουν παραφιλολογία πως πρόκειται για αντεπίθεση του συστήματος. Και αυτό διότι, συγκυριακά βρέθηκαν στα χέρια της Αστυνομίας στοιχεία που οδήγησαν Υπουργείο Δικαιοσύνης και Νομική Υπηρεσία στον διορισμό τεσσάρων ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών, εκ των οποίων οι δύο προέρχονται από τις τάξεις της Αστυνομίας, χωρίς πρώτα να ολοκληρωθεί η έρευνα του Αχιλλέα Αιμιλιανίδη, ενώ στη συνέχεια προέκυψε και νέα υπόθεση, μετά από καταγγελία του διευθυντή της εταιρείας που ανήκει το σύστημα απενεργοποίησης κινητών στις φυλακές αλλά και άλλης μιας κρατικής υπηρεσίας. Μια καταγγελία για διαρροή ενός email, το οποίο ωστόσο, σύμφωνα με εγκύκλιο, δεν μπορεί να θεωρείται απόρρητο. Υπενθυμίζεται πως το λεκτικό του εν λόγω email είναι το ίδιο που αναφέρεται σε επιστολή που απέστειλε η Διεύθυνση στην υπουργό Δικαιοσύνης και η οποία διέρρευσε στο Τύπο, παρά το γεγονός πως επρόκειτο  για απόρρητο έγγραφο. 

Ωστόσο, για τις εν λόγω διαρροές, όπως ανακοίνωσε τόσο η Διευθύντρια των Φυλακών όσο και ο δικηγόρος Αλέξανδρος Κληρίδης, εκ μέρους του Συνδέσμου Φυλακισμένων και Αποφυλακισθέντων, εντός των επόμενων ημερών θα υπάρξουν εξελίξεις, αφού αναμένεται να ακολουθήσουν διαδοχικές καταγγελίες ενώπιον των Αρχών, ζητώντας άμεση έρευνα, ειδικότερα σε ότι αφορά τη διαρροή του μαρτυρικού υλικού, το οποίο κατέχουν συγκεκριμένα πρόσωπα.  

«Αν δεν υπέβαλα την καταγγελία, δεν θα γίνονταν όλα αυτά»

Σε δηλώσεις της η Διευθύντρια των Φυλακών, πριν την ανάκριση της και συνοδευόμενη από τον εκ των δικηγόρων της, Μιχάλη Πική, μίλησε για καταδίωξη της, την οποία όπως είπε, δεν θα είχε εάν δεν υπέβαλε την καταγγελία της για διαφθορά. 

Όπως ανέφερε, «ήρθαμε σήμερα να ανακριθούμε λόγω της καταδίωξης την οποία υφίσταμαι. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι θα συνεχίσω να πολεμώ το σύστημα, θα συνεχίσω να πολεμώ τη διαφθορά μαζί με τους δικηγόρους μου, γιατί πιστεύω ότι ενήργησα σωστά, καταγγέλλοντας μια υπόθεση διαπλοκής και διαφθοράς.  Ακόμη και σήμερα που υφίσταμαι όλη αυτή την καταδίωξη δεν μετανιώνω γιατί έχω τη συνείδησή μου καθαρή. Αν γύριζα τον χρόνο πίσω, θα ενεργούσα ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που ενήργησα, γιατί έχω μάθει πάντα να κάνω το σωστό, έχω μάθει να κάνω το καλό και όχι αυτό που βολεύει. Εάν δεν υπέβαλλα την καταγγελία, δεν θα περνούσα όλο αυτό που υφίσταμαι σήμερα, όλη αυτή την καταδίωξη, η οποία σας διαβεβαιώ ότι δεν είναι καθόλου ευχάριστη». 

Ωστόσο, ο κ. Αριστοτέλους έστειλε το μήνυμα πως δεν μετανιώνει για την καταγγελία της, τονίζοντας πως «θα συνεχίσω να πολεμώ τη διαφθορά, το σύστημα και την διαπλοκή γιατί έτσι έχω μάθει να λειτουργώ στη ζωή μου. Πρέπει όμως να είμαι πολύ προσεκτική, γιατί μπορεί από το τίποτα να διαταχθεί και τρίτη ποινική έρευνα εναντίον μου σε διάστημα μιας εβδομάδας».

Επίκειται καταγγελία για τη διαρροή του μαρτυρικού υλικού 

Την ίδια ώρα, ο Άννα Αριστοτέλους αναφέρθηκε και στη διαρροή του μαρτυρικού υλικού που παρέδωσε η πλευρά της στον Αχιλλέα Αιμιλιανίδη, προαναγγέλλοντας εξελίξεις εντός των επόμενων ημερών. 

«Αυτό που έχω να πω είναι ότι αντί να διαταχθεί έρευνα για τη διαρροή του μαρτυρικού υλικού που έχουμε παραδώσει στον ποινικό ανακριτή για την υπόθεση διαφθοράς και διαπλοκής ανώτερου αξιωματικού της Αστυνομίας και το οποίο έχει δει το φως της δημοσιότητας από συγκεκριμένο τηλεοπτικό κανάλι, αντί να δούμε να διατάσσεται έρευνα για τη διαρροή της απόρρητής επιστολής, διατάσσεται με τόση σπουδή και υπερβολικό ζήλο η διαρροή ενός email το οποίο αφορούσε την ενεργοποίηση παράνομων παρακολουθήσεων». 

Η κ. Αριστοτέλους ανέφερε πως το όλο θέμα συζητήθηκε με τους δικηγόρους της, Τζο Τριανταφυλλίδη, Πάμπο Ιωαννίδη και Μιχάλη Πική και τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν εξελίξεις, κάτι που σημαίνει πως αναμένεται να προβεί σε επίσημη καταγγελία. 

«Όλα στην ώρα τους…»

Παράλληλα, πολλά είναι τα γκρίζα σημεία γύρω από την υπόθεση και τι προηγήθηκε των καταγγελιών της Άννας Αριστοτέλους, αλλά και το παρασκήνιο που διαδραματίζεται τον τελευταίο καιρό. 

Ωστόσο, ερωτηθείσα η κ. Αριστοτέλους για τις επόμενες κινήσεις της και εάν προτίθεται να ανοίξει δημόσια τα χαρτιά της σε περίπτωση που δούμε ότι τα πράγματα φθάσουν στα άκρα, απάντησε «όλα στην ώρα τους», προσθέτοντας πως «αυτό που έχω να πω και το τονίζω είναι ότι αν γύριζα τον χρόνο πίσω θα ενεργούσα με τον ίδιο τρόπο και ας είχα τις χειρότερες συνέπειες που βιώνω σήμερα, που όπως έχω πει δεν είναι ευχάριστες». 

Όπως είπε η κ. Αριστοτέλους, «απώτερος στόχος είναι το φάγωμά μου γιατί τόλμησα να καταγγείλω μια υπόθεση διαφθοράς και διαπλοκής. Γιατί τόλμησα να τα βάλω με το σύστημα. Δεν μετανιώνω όμως ούτε στιγμή και θα συνεχίσω να πολεμώ με τους δικηγόρους μου το σύστημα και τη διαφθορά».

Παράλληλα ανέφερε πως, «όπως βλέπουμε τις εξελίξεις απώτερος σκοπός είναι η απομάκρυνσή μου από τις φυλακές. Όμως, έχω το δίκαιο με το μέρος μου και θα συνεχίσω να πολεμώ γι’ αυτό, γιατί έτσι έχω μάθει να λειτουργώ».

Σε σχέση με τη νομοθεσία που ψηφίστηκε για την προστασία όσων καταγγέλλουν πράξεις διαφθοράς, ερωτηθείσα σχετικά, η κ. Αριστοτέλους απάντησε πως «η νομοθεσία που αφορά την προστασία θυμάτων που καταγγέλλουν πράξεις διαφθοράς, σίγουρα θα έπρεπε  να ενεργοποιηθεί. Ακόμα και στην περίπτωση που αφορά την υπόθεση με το μαρτυρικό υλικό που έχουμε παραδώσει στον ποινικό ανακριτή για την πράξη διαφθοράς που καταγγείλαμε εναντίον ανώτερου αξιωματικού και το οποίο χρησιμοποιήθηκε για να διαταχθεί και η δεύτερη έρευνα εναντίον μας».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση η αιτία θανάτου του 31χρονου Κωνσταντίνου που έσβησε στην άσφαλτο
Σκοπός μια διαφανής διαδικασία, λέει η Αστυνομία για διερεύνηση δραπέτευσης
Σύλληψη και τέταρτου προσώπου για την ρατσιστική επίθεση στη Λεμεσό
Χειροπέδες σε 40χρονο που έπιασε τιμόνι μεθυσμένος
Aλλα δύο άτομα συνελήφθησαν για υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών από φρουταρίες
Διγλωσσία Υπουργείου και Αστυνομίας για τo είδος των ερευνών για την απόδραση-Κουρεμένη τελικά η διερεύνηση
Καταδίκης ΚΔ από ΕΔΑΔ-Παραβιάσεις σε υπόθεση γονικής επιμέλειας
Καταδίκη Κύπρου από ΕΔΑΔ για pushback δύο Σύρων αιτητών ασύλου στο Λίβανo το 2020
Πληροφορίες της Europol οδήγησαν στη σύλληψη 42χρονου για παιδική πορνογραφία
Τρίτη σύλληψη για τη ρατσιστική επίθεση στη Λεμεσό