Αντεξετάζεται η ψυχολόγος στη δίκη τέως Κιτίου-Στο επίκεντρο οι σημειώσεις της

Στο επίκεντρο της δίκης του τέως Μητροπολίτη Κιτίου, ο οποίος κατηγορείται για άσεμνη επίθεση σε ανήλικη, πριν από σαράντα χρόνια, τίθενται οι σημειώσεις της κυβερνητικής ψυχολόγου, που είχε συναντήσεις με την παραπονούμενη και οι οποίες είχαν ως στόχο την σκιαγράφηση του προφίλ της, αλλά και των συναισθημάτων που την διακατείχαν για το περιστατικό που κατήγγειλε ότι έζησε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η ένσταση Πική και η κατάθεση της ψυχολόγου στη δίκη του τέως Κιτίου

Αφού η μάρτυρας εξετάστηκε στην προηγούμενη δικάσιμο από την εκπρόσωπο της Κατηγορούσας Αρχής, ο συνήγορος του Μητροπολίτη, Μιχάλης Πικής ζήτησε κάποιες σημειώσεις που λάμβανε η ψυχολόγος κατά τις συναντήσεις και τις οποίες δεν είχε λάβει η πλευρά του Μητροπολίτη, η οποία γνώριζε μόνο για την έκθεση που συντάχθηκε.

Ως εκ τούτου, στη σημερινή δικάσιμο, ο κ. Πικής αφού μελέτησε τα στοιχεία που του παραδόθηκαν, θα αντεξετάσει τη μάρτυρα. Κατά την αντεξέταση, αναμένεται να ζητήσει διευκρινίσεις τόσο επί των όσων ανέφερε η ψυχολόγος στην εξέτασή της από την Κατηγορούσα Αρχή, όσο και σε στοιχεία που αναγράφονται στις σημειώσεις.

Εάν και εφόσον υπάρχει χρόνος, ενώπιον του Δικαστηρίου αναμένεται να κληθεί να καταθέσει και η ανακρίτρια της Αστυνομίας, που ανέλαβε τη διερεύνηση της υπόθεσης και η οποία θα κατέθετε στην προηγούμενη δικάσιμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Όσα κατέθεσε η παραπονούμενη κατά του τέως Κιτίου και το φραστικό επεισόδιο

Όσα κατέθεσε η ψυχολόγος

Κατά την προηγούμενη δικάσιμο, η ψυχολόγος κλήθηκε να σχολιάσει, μεταξύ άλλων, γιατί η παραπονούμενη δεν κατήγγειλε την άσεμνη επίθεση πριν από σαράντα χρόνια, λέγοντας ότι η αφορμή για να καταγγείλει τώρα, ήταν δημοσιεύσεις στον Τύπο. «Ήταν ένα κίνημα που ξεκίνησε το 2016 στην Ευρώπη και ήρθε το 2019 στην Κύπρο. Η πρόσβαση στην ενημέρωση ήταν καλύτερα από το 1981. Κατάλαβε ότι δεν ήταν μόνη. Υπήρχαν κι άλλοι».

Η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής, Άννα Γιάλλουρου, την κάλεσε να απαντήσει για το κατά πόσον παίζει ρόλο η καθυστέρηση στην καταγγελία, με την μάρτυρα να σημειώνει ότι «οι συνθήκες που επηρέασαν ήταν πολλές. Ο χαμός του πατέρα, η σχέση με τη μητέρα, ως επίσης και το γεγονός ότι επρόκειτο για άνθρωπο που ήταν σε θέση ισχύος, θεωρώ ότι είναι ανασταλτικός παράγοντας. Οι συνθήκες το 1981 ήταν πολύ δυσμενείς για να το συζητήσει το θέμα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι καταθέσεις μητέρας και αδελφής στη δίκη του τέως Κιτίου και η αντεπίθεση Πική

Παράλληλα, η ψυχολόγος ενημέρωσε το Δικαστήριο ως προς τα βιώματα της παραπονούμενης που σχετίζονται με τον χαμό του πατέρα της εξηγώντας ότι της είχε μιλήσει με ευσυγκινησία για το συγκεκριμένο θέμα. «Αναφέρθηκε σε ένα πολύ ισχυρό συναισθηματικό δέσιμο με τον πατέρα της, που την έκανε να μεταποιήσει τα άτομα μέσα στην οικογένεια. Μετά το θάνατό του, υπήρξε μια ψυχρότητα και απομάκρυνση από τη μητέρα της. Υπήρχε συναισθηματική απόσταση. Προσπαθούσε να βρει τη θέση της στην οικογένεια», είπε η μάρτυρας.

Σημειώνεται ότι οι πλείστοι μάρτυρες που κλήτευσε η Νομική Υπηρεσία για την υπόθεση έχουν ήδη καταθέσει, ενώ αφότου ολοκληρωθούν και οι μαρτυρίες που απομένουν, ενώπιον του Δικαστηρίου θα βρεθεί για να καταθέσει και ο κατηγορούμενος, ο οποίος δίνει ανελλιπώς το παρόν του σε όλες τις δικαστικές διαδικασίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κατέθεσε ο γιατρός στη δίκη του Κιτίου-«Δεν είναι ένα γεγονός που ξεχνάς»

Δειτε Επισης

Σε διαδικασία υλοποίησης τα μέτρα ασφαλείας στο Βασιλικό-Διαβεβαιώσεις Παπαναστασίου
Σφοδρή επίθεση συνδέσμου εισαγωγέων για ανακλήσεις οχημάτων-Τα βάζουν με Βαφεάδη και Βουλή
Ολονύχτιες εργασίες στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Λευκωσίας
Δίκαιη έκρινε τη δίκη Σουρουλά και Ζαννέτου το ΕΔΑΔ
Δριμύ κατηγορώ του Χ. Ορφανίδη για Κυπριακό-«Αν συνέβαιναν επί Αναστασιάδη θα ήμασταν πάνω στα τραπέζια»
Συναντήθηκε με Στιούαρτ ο Ερχιουρμάν-Συζήτησαν για σημεία διέλευσης και πολυμερή συνάντηση
Πράσινο φως για εκεχειρία στο Λίβανο από το Ισραήλ-Πληροφορίες για το πλαίσιο της συμφωνίας
Η πρώτη αποτίμηση Κυριακίδου για τη θητεία της-«Αλλάξαμε τον τρόπο που αντιμετωπίζονται τα θέματα υγείας»
Ευρωβουλευτές ζητήσαν τη στήριξη της Ουκρανία στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου
Πήγε σχολείο και δεν επέστρεψε η 13χρονη που εξαφανίστηκε ξανά μέσα σε λίγες μέρες-Ερωτήματα για τους χειρισμούς