Διαψεύδει πως ήταν ενήμερος για το σκάνδαλο ο ΠτΔ-«Δεν μπορεί να υπάρξει ανοχή»

Δεν μπορεί να υπάρξει ανοχή, αν και εφόσον τεκμηριώνονται τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης σε σχέση με την υπόθεση που αφορά τη Διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών και ανώτερο αξιωματικό της Αστυνομίας, ενώ την ίδια ώρα διέψευσε πως ήταν ενήμερος από εκπροσώπους. 

Πληροφορίες από την πλευρά των εκπροσώπων της Διευθύντριας, αναφέρουν πως η Εισαγγελία ήταν ενήμερη, ενώ γνώση έλαβε και ο Πρόεδρος, με τον ίδιο ωστόσο να διαψεύδει, λέγοντας πως «έχω κουραστεί να ασχολούμαι με τα fake news κάποιων ευρηματικών δημοσιογράφων. Θα αποφύγω να κάνω το οποιοδήποτε σχόλιο.

Ωστόσο, ο Νίκος Αναστασιάδης, είπε πως «εκείνο, όμως, που θέλω να πω είναι ότι, από την ώρα που ήρθε στο φως της δημοσιότητας και ενημερώθηκα, η συγκεκριμένη περίπτωση – δεν θέλω να δίνω επίθετα – έδωσα ρητές οδηγίες στην Υπουργό Δικαιοσύνης, στον Αρχηγό της Αστυνομίας – δεν μπορώ να παρέμβω βεβαίως στον Γενικό Εισαγγελέα – ότι δεν μπορεί να υπάρξει ανοχή, αν και εφόσον τεκμηριώνονται τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας. Πέραν τούτου, σας παρακαλώ, και λόγω θεσμικού ρόλου και λόγω προστασίας συνταγματικών δικαιωμάτων και εκ του γεγονότος ότι κάπου υπηρέτησα και ως δικηγόρος και είμαι ελάχιστα νομομαθής, θα αποφύγω να κάνω τα οποιαδήποτε σχόλια».

Όπως έγινε γνωστό από την ίδια την Άννα Αριστοτέλους, οι νομικοί της σύμβουλοι, Τζο Τριανταφυλλίδης και Πάμπος Ιωαννίδης, την ερχόμενη Δευτέρα προχωρούν με επίσημη καταγγελία ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, από την εξέταση των στοιχείων εντόπισαν πέραν των είκοσι αδικημάτων μεταξύ των οποίων, κατάχρηση εξουσίας, δεκασμός, διαφθορά, δωροληψία για επίδειξη εύνοιας από δημόσιο λειτουργό, να συμβουλεύει άλλο για διάπραξη ποινικού αδικήματος σύμφωνα άρθρο 22, συνομωσία για διάπραξη κακουργήματος, άλλες συνωμοσίες κτλ. 

Οι νομικοί που μελέτησαν τα στοιχεία, κρίνουν πως είναι «αδιάσειστα» και έπρεπε ήδη οι αρμόδιοι να επέμβουν, θέτοντας αρχικά σε διαθεσιμότητα τον αξιωματικό και ακολούθως να αρχίσουν σχετική έρευνα.   

Κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες που θέλουν την Εισαγγελία να γνώριζε για τις καταγγελίες, ο Βοηθός Εισαγγελέας, Σάββας Αγγελίδης, μιλώντας στο REPORTER, ανέφερε πως δεν ήταν ενήμεροι και αυτό θα μπορούσε να γίνει μόνο από την πλευρά της παραπονούμενης, της κ. Αριστοτέλους, η οποία όπως είπε δεν τους ενημέρωσε. Ο REPORTER επιχείρησε να μιλήσει και με τον Γενικό Εισαγγελέα, χωρίς όμως αποτέλεσμα, ωστόσο σε δηλώσεις του ο Γιώργος Σαββίδης στον Φιλελεύθερο, που αναφέρεται στο ίδιο θέμα, δεν διέψευσε τις πληροφορίες για ενημέρωση, αναφέροντας πως «δεν μπορώ να πω οτιδήποτε πριν δω το περιεχόμενο και τα στοιχεία που αφορούν την καταγγελία. Δεν θέλω να πω οτιδήποτε για οποιαδήποτε καταγγελία δεν συνοδεύεται από στοιχεία. Προσωπικά, με τους δικηγόρους της μιλώ συνέχεια». Επίσης, πληροφορίες από την πλευρά του Αρχηγού Αστυνομίας, επανέλαβαν τη θέση πως γνώριζε ο ίδιος για τις καταγγελίες, πριν δουν το φως της δημοσιότητας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Στο κελί για έξι ημέρες οι οχτώ που συνελήφθησαν για τρομοκρατία
Απείλησε άνδρα για χρωστούμενα του γιού του-Καταζητείται ο 37χρονος Ντένης (pics)
Νέα απάτη σε βάρος της Αστυνομίας-Καλούν πολίτες μέσω WhatsApp για να αποσπάσουν χρήματα
Έσβησε ο 41χρονος Γιώργος Κοντεάτης, καταλείπει δύο παιδιά-Υπόθεση αφύσικου θανάτου διερευνά η Αστυνομία
Χειροπέδες σε δύο πρόσωπα για έπαιζαν παράνομα τζόγο-Κατασχέθηκαν δώδεκα υπολογιστές
Γενικός Εισαγγελέας για παύση Οδυσσέα: Σεβαστά τα όσα ακούμε, αλλά θα πρέπει κάποιος να διαβάσει την απόφαση
Χτυπήθηκε την ώρα που αθλείτο ο άτυχος 31χρονος-Είχε κάνει χρήση κάνναβης ο οδηγός του οχήματος
Ολοκληρώθηκε η άσκηση «Ίρις 2024»-«Πρώτιστος στόχος η αναβάθμιση της επιχειρησιακής ετοιμότητας»
Αναβολή στη δίκη για το διπλό φονικό στη Λεμεσό-Υπολείπεται μαρτυρικό υλικό
Οκτώ συλλήψεις για τρομοκρατία-Πληροφορίες για χρηματοδότηση οργάνωσης στη Συρία