Έξω φρενών οι κάτοικοι μετά τη μεγάλη πυρκαγιά στο Μαρί-Βγαίνουν στους δρόμους

Με αφορμή την πυρκαγιά που ακόμη μαίνεται στο Μαρί, η Συντονιστική Επιτροπή των Εννέα Κοινοτήτων Περιοχής Βασιλικού, καλεί σε έκτακτη διαμαρτυρία τους κάτοικους. 

Συγκεκριμένα, μέσω ανακοίνωσης, καλούνται οι κάτοικοι σε έκτακτη διαμαρτυρία τη Δευτέρα 13 Ιουνίου η ώρα 9 το πρωί, στην περιοχή της Πυρκαγιάς στο λατομείο Βασιλικού. 

Σημειώνεται, ότι παραμένουν στο χώρο του λατομείου στο Μαρί οι δυνάμεις πυρόσβεσης, οι οποίες επιχειρούν μέχρι την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς, που ξέσπασε χθες σε σωρό από λάστιχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σχεδόν κατασβέστηκε η πυρκαγιά στα ελαστικά-Παραμένουν σε επιφυλακή ισχυρές δυνάμεις

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία προχώρησε σε σχετικές διευθετήσεις και αντικαταστάθηκαν το πρωί τα πληρώματα.

Όπως εκτιμάται, ο χρόνος πλήρους κατάσβεσης της πυρκαγιάς θα είναι μεγάλος λόγω της φύσης και των ιδιοτήτων του καιόμενου υλικού (ελαστικά).

Υπενθυμίζεται ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία προχώρησε στην οριοθέτηση των υλικών που καίγονται για να αποφευχθεί ο κίνδυνος επέκτασης της πυρκαγιάς, με τις δυνάμεις πυρόσβεσης να κάνουν χρήση ειδικού αφρού και επικάλυψη των καμένων υλικών με χώμα.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς εργάζονται δυνάμεις από την ΕΜΑΚ, τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς Λευκωσίας Λάρνακας και Λεμεσού.

Συνολικά στην περιοχή επιχειρούν 8 πυροσβεστικά οχήματα στελεχωμένα από 25 άτομα προσωπικό. Στο έργο της πυρόσβεσης βοηθούν επίσης οχήματα μεταφοράς νερού από την Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας και διάφορα μηχανήματα και εκσκαφείς του εργοταξίου της Τσιμεντοποιίας Βασιλικού.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Χάος σε ολόκληρη την Κύπρο από τις λαμπρατζιές-Φωτιές σε κάδους, ένας σοβαρός τραυματισμός
ΒΙΝΤΕΟ: Νεαροί πετούσαν βεγγαλικά κατά αστυνομικών, μία σύλληψη
Χάθηκαν τα ίχνη 14χρονου από το χώρο διαμονής του στη Λευκωσία (pic)
Αναμμένο κερί προκάλεσε πυρκαγιά σε διαμέρισμα στη Λάρνακα-Στο νοσοκομείο η ένοικος
Μοιραίο χτύπημα στο κεφάλι για τον 22χρονο-Θρήνος για τον άτυχο Ντάνιελ
Ανείπωτη τραγωδία λίγο πριν την Ανάσταση-Νεκρός 22χρονος στο στήσιμο της λαμπρατζιάς, καταπλακώθηκε από πάσσαλο
Έρευνες για τα αίτια θανάτου του άτυχου 56χρονου εκπαιδευτή αλόγων-Στην αναμονή για τη νεκροτομή
Νύχτα επεισοδίων σε ελέγχους για λαμπρατζιές-Μολότοφ, πέτρες και κροτίδες
Πάνω από 50 περιστατικά με λαμπρατζιές σε ένα 24ωρο-Ξέφυγε η κατάσταση στη Λάρνακα
Επεισόδια με είκοσι νεαρούς στη Λάρνακα-Πέταξαν κροτίδες εναντίον περιπολικού, συνελήφθησαν τρεις