Η κατάθεση της παραπονούμενης στη δίκη του τέως Κιτίου-«Δεν με νοιάζουν οι αποζημιώσεις»

Έφθασε η ώρα της κατάθεσης της παραπονούμενης για την υπόθεσης άσεμνης επίθεσης, που κατήγγειλε ότι δέχθηκε από τον πρώην Μητροπολίτη Κιτίου, Χρυσόστομο, ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας.

Το φερόμενο θύμα, κατά τον επίδικο χρόνο ήταν ανήλικη και κατήγγειλε τα όσα υποστηρίζει ότι βίωσε, μετά από περίπου σαράντα χρόνια, με αφορμή το κίνημα #Metoo, που είχε ξεκινήσει από την Ελλάδα και συνεχίστηκε στην Κύπρο. 

Στην προηγούμενη δικάσιμο, στις 9 Μαΐου, ο δικηγόρος του Μητροπολίτη Κιτίου, επεφύλαξε το δικαίωμά του να θέσει ζήτημα δίκαιης δίκης, λόγω του χρόνου που έχει παρέλθει, ενώ κατήγγειλε και «πλημμελή διερεύνηση της υπόθεσης, από την Αστυνομία.

Υπενθυμίζεται ότι στις 23 Σεπτεμβρίου 2021, ο Μητροπολίτης τέως Κιτίου Χρυσόστομος δήλωσε μη παραδοχή στην κατηγορία της άσεμνης επίθεσης κατά γυναίκας, η οποία κατά τον Νοέμβριο του 1981 που φέρεται να διαπράχθηκε το αδίκημα, ήταν ανήλικη.

Σημειώνεται πως στις 22 Οκτωβρίου του 2021 το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας-Αμμοχώστου αθώωσε τον Μητροπολίτη τέως Κιτίου για υπόθεση βιασμού γυναίκας, η μαρτυρία της οποίας κρίθηκε αναξιόπιστη και απορρίφθηκε.

Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις στον REPORTER

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Άλλη μία φονική πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό, νεκρός 33χρονος-Προσπάθησε να το σώσει ο αδελφός του
Ξανά ενώπιον της Βουλής το θέμα των πολλαπλών συντάξεων-Ψάχνουν την φόρμουλα οι αρμόδιοι
«Θα τη χτυπήσω με το μαχαίρι»-Νέες αποκαλύψεις για σχέδιο δολοφονίας της μητέρας της 13χρονης
Επιμένουν οι Τούρκοι, νέα καταγγελία κατά ΚΔ και Ελλάδας για ισχυριζόμενες «παραβιάσεις εναέριου χώρου»
Κηδεύεται ο Χασάν Νασράλα-Χιλιάδες άνθρωποι με φωτογραφίες και σημαίες στα περίχωρα της Βηρυτού
Φρίκη στην Ινδία-Συγγενείς, συμμαθητές, γείτονες και άγνωστοι βίαζαν 13χρονη επί πέντε χρόνια
Οι Γερμανικές εκλογές βάζουν τέλος στα ταμπού-Ποιες προκλήσεις θα αντιμετωπίσει η νέα Κυβέρνηση
Τιμήθηκαν οι ήρωες του Αγίου Βασιλείου-«Ζωντανό μέρος της ταυτότητάς μας, κομμάτι της ιστορίας»
Προσβλέπει σε διεύρυνση οριζόντων ανάμεσα σε Κύπρο και Αίγυπτο ο ΠτΔ-«Σημαντικό βήμα οι δύο συμφωνίες»
Στιγμές τρόμου για 68χρονο-Του έστησε καρτέρι κουκουλοφόρος και τον λήστεψε