Προχωρεί σε καταγγελία για ιατρική αμέλεια η οικογένεια της 43χρονης

Σε καταγγελία για ιατρική αμέλεια αναμένεται να προχωρήσει η οικογένεια της άτυχης Μαρίας Αξιού, η οποία απεβίωσε κατά την αναμονή της στις πρώτες βοήθειες του νοσοκομείου Λάρνακας, την περασμένη Παρασκευή.  

Την ίδια ώρα, ο σύζυγος της Παναγιώτης ξέσπασε για την καθυστέρηση που παρατηρήθηκε και όπως υποστήριξε ο ίδιος οι υπεύθυνοι επέμεναν στην 43χρονη να προσκομίσει το Safepass της προτού εισέλθει στο νοσοκομείο.   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Συντετριμμένη η οικογένεια της 43χρονης που απεβίωσε-«Έγιναν όλα σε 15 λεπτά»

Όπως δήλωσε στον REPORTER ο κ. Παναγιώτης Αξιού δεν έχουν προβεί ακόμη σε καταγγελία για ιατρική αμέλεια, ωστόσο όπως είπε είναι κάτι που θα κάνουν μέσα στις επόμενες ώρες.

«Ήταν όλα ζήτημα δεκαπέντε λεπτών, αλλά φάνηκε αιώνας», προσθέτοντας πως αυτός και γιος του είχαν μεταφέρει τη σύζυγο του στο νοσοκομείο, καθώς ένιωθε πόνους στο στήθος». 

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «ζητούσα απεγνωσμένα να τη δουν άμεσα οι γιατροί, αλλά θα έπρεπε να περιμένει στη σειρά και να επιδείξει τα απαραίτητα έγγραφα. Ήταν ήδη αργά. Το απόγευμα, γύρω στις έξι παραπονέθηκε για πόνους στην καρδιά. Όταν ελέγξαμε την πίεσή της ήταν χαμηλή. Ήταν 20. Αμέσως, την μετέφερε στο νοσοκομείο».

Ο κ. Παναγιώτης, συγχυσμένος κατά την μεταφορά της 43χρονης στο νοσοκομείο, δεν έφερε μαζί του τα απαραίτητα έγγραφα για τον κορωνοϊό (σ.σ SafePass), με τον ίδιο να αναφέρει στους υπεύθυνους πως ήταν και οι δύο εμβολιασμένοι και θα τα προσκομίσει στη συνέχεια. «Τους είπα πρέπει να την αφήσετε να μπει για να την δουν οι γιατροί, θα σας τα φέρω μετά. Στη συνέχεια μας ζητήθηκε να περιμένουμε στη σειρά. Είχα μπροστά μου τέσσερα ακόμη άτομα που περίμεναν, δεν μπορούσα να τους περάσω. Είχα ζητήσει, να μπει η γυναίκα μου, μέχρι να την γράψω. Μου είπαν να μην φωνάζω».

Μέσα σε λίγα λεπτά, η 43χρονη έχασε τις αισθήσεις της και σωριάστηκε στο έδαφος. «Είδα ότι δεν ήταν καλά, είχα καταλάβει ότι κάτι σοβαρό της συνέβαινε. Όταν έπεσε κάτω, έχασε το χρώμα της. Προσπάθησα να της παράσχω μόνος μου τις πρώτες βοήθειας. Ήρθαν οι γιατροί και την έβαλαν μέσα, εμένα με έδιωξαν. Όλα έγιναν μέσα σε δεκαπέντε λεπτά. Ήταν ήδη αργά». 

Παράλληλα, ο γιος της οικογένειας, Ζαχαρίας, ανέφερε πως η αντίδραση του πατέρα του ήταν άμεση. «Όταν ο πατέρα πήγε την μητέρα μου στο νοσοκομείο του ζήτησαν SafePass. Στη συνέχεια του ζήτησαν να την γράψουν και μετά να την δουν οι γιατροί. Η μητέρα μου, ενώ περίμενα να γραφτεί, ένιωσε ξανά πόνο στο στήθος, προσπάθησε να μιλήσει στον πατέρα μου έπεσε κάτω. Τους παρακαλούσε να την βάλουν νωρίτερα μέσα ο πατέρας μου».

Σημειώνεται πως, η άτυχη μητέρα καταλείπει έξι παιδιά. 

«Για επίσκεψη στα ΤΑΕΠ δεν απαιτείται και δεν ζητείται safe pass»

Από την πλευρά του ο ΟΚΥπΥ ξεκαθάρισε πως «για επίσκεψη στα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών (ΤΑΕΠ) δεν απαιτείται και δεν ζητείται safe pass για να τύχει κάποιος ιατρικής εξέτασης.  Όσοι ασθενείς δηλώσουν ότι είναι θετικοί στο covid-19 ή έχουν συμπτώματα που παραπέμπουν σε νόσηση με COVID-19, εξετάζονται σε διαφορετικό χώρο. Οι υπόλοιποι άλλοι ασθενείς, τυγχάνουν ιατρικής εξέτασης και αν κριθεί ότι χρίζουν εισαγωγής, τότε διενεργείται εξέταση ταχείας ανίχνευσης». 

Σύμφωνα με τους θεράποντες Ιατρούς του ΤΑΕΠ του Γ.Ν. Λάρνακας, αναφέρεται περαιτέρω, την ώρα προσέλευσης της ασθενούς, δεν υπήρχε άλλος ασθενής στην αναμονή, έκανε εγγραφή στις 18:45 και αμέσως μετά έχασε τις αισθήσεις της. Υπήρξε άμεση ανταπόκριση από το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό, εξετάσθηκε από Καρδιολόγο, έτυχε διασωλήνωσης και καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, όπου παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλε το προσωπικό, δυστυχώς η ασθενής δεν ανένηψε και κατέληξε.

«Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας στην οικογένεια και διαβεβαιώνουμε ότι, το περιστατικό θα τύχει διερεύνησης», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έσβησε μητέρα έξι παιδιών στην αναμονή των πρώτων βοηθειών

Δειτε Επισης

Υπό έλεγχο φωτιά που ξέσπασε στην κοινότητα Ξυλοφάγου
Διαχειρίσιμη η πυρκαγιά στην Απαισιά-Επιχειρούν για τις τελικές κατασβέσεις οι δυνάμεις πυρόσβεσης
Υπό οκταήμερη κράτηση ο 30χρονος που έφθασε στην Κύπρο φορτωμένος ναρκωτικά
Αυξήθηκαν οι δυνάμεις πυρόσβεσης για την πυρκαγιά στην Απαισιά-Ρίχθηκαν στη μάχη και πέντε πτητικά μέσα (PICS)
Άνδρας εντοπίστηκε νεκρός στην περιοχή των Φοινικούδων
Χειροπέδες σε 39χρονο στην Λεμεσό-Εντοπίστηκε με 60 συσκευασίες κοκαΐνης
Φωτιά σε όχημα νεαρού στη Λεμεσό-Προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές
Έκρηξη σε ισόγειο πολυκατοικίας στη Λεμεσό-Άγνωστοι πυροδότησαν αυτοσχέδιο μηχανισμό
Σε κρίσιμη κατάσταση 36χρονος έπειτα από σοβαρό τροχαίο στη Σωτήρα
Καλείται να σβήσει τις φωτιές που άναψαν οι καθηγητές για τα ΚΙΕ η Μιχαηλίδου-Βλέπει ξανά συντεχνίες