Ανατράπηκαν οχήματα, εγκλωβίστηκαν οδηγοί λόγω κακοκαιρίας (pics)

Λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή Τροόδους, τα μέλη της Αστυνομίας βρίσκονταν επί ποδός από το πρωί για να παράσχουν κάθε αναγκαία βοήθεια στο κοινό.

Η επέμβαση των επί καθήκοντι αστυνομικών του Ειδικού Ουλαμού Μοτοσικλετιστών (ΕΟΜΟ), των Αστυνομικών Σταθμών Πλατρών και Τροόδους, καθώς και άλλων μελών που ήταν υπηρεσία στην περιοχή, χρειάστηκε σε αρκετές περιπτώσεις. Λόγω της έντονης χιονόπτωσης και του παγετού στο οδόστρωμα, πέραν των 10 οδηγών αυτοκινήτων εγκλωβίστηκαν στα χιόνια με τα αυτοκίνητά τους και τα επί καθήκοντι μέλη μας, τους παρείχαν βοήθεια για τη μετακίνησή τους και για απεγκλωβισμό των οχημάτων τους.

Σε κάποιες από τις περιπτώσεις αυτές, οι επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια με περιπολικά της Αστυνομίας, στον Αστυνομικό Σταθμό Τροόδους και στα ξενοδοχεία της περιοχής.

 

 

Συνεχίζει μέχρι την Τρίτη η κακοκαιρία «Φίλιπος».

Σύμφωνα πάντως με την Μετεωρολογική Υπηρεσία η κακοκαιρία «Φίλιππος» να ντύνει στα λευκά την Κύπρο και με το χιόνι να φτάνει μέχρι τη Λευκωσία.

Μιλώντας στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κος. Χριστοδούλου ανέφερε ότι η θερμοκρασία θα είναι χαμηλή μέχρι την Τρίτη, για να σημειώσει ότι από την Τετάρτη και μετά η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει.

Πρόσθεσε ότι απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο, αναμένεται ψυχρή νύχτα, με χαμηλές θερμοκρασίες.

Σύμφωνα με τον Ιάσωνα Χριστοδούλου αν και αύριο ο καιρός θα είναι καλός, εντούτοις, αναμένονται αυξημένες νεφώσεις στα πεδινά και ελαφριά χιονόπτωση στα ορεινά.

Εξάλλου, ανέφερε ότι σήμερα θα υπάρξουν μεμονωμένες βροχές, ενώ δεν αποκλείεται κάποια μεμονωμένη καταιγίδα τις πρώτες ώρες του απογεύματος.

Στους μείον 8 βαθμούς Κελσίου το Τρόοδος

Στο μεταξύ, η  χιονόπτωση συνεχίζεται και σήμερα σε Ορεινά και Ημιορεινά, με το θερμόμετρο να αγγίζει το πρωί της Κυριακής στο Τρόοδος τους μείον 8 βαθμούς Κελσίου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Σταθμάρχης Τροόδους, Ηρόδοτος Παναγίδης.

Κληθείς να περιγράψει το σκηνικό του καιρού στο Τρόοδος, ο κ. Παναγίδης είπε ότι «από το πρωί είναι κακές οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή», σημειώνοντας ότι κατά διαστήματα υπάρχει χιονόπτωση.

Σύμφωνα με τον Σταθμάρχη Τροόδους οι συνεχιζόμενες χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά συνθέτουν το σκηνικό του καιρού, το οποίο προκαλεί προβλήματα κυρίως στο οδικό δίκτυο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μέχρι την Τρίτη μένει ο «Φίλιππος»-Στους -8 η θερμοκρασία στο Τρόοδος

Δειτε Επισης

Κατήγγειλε απειλές στην Αστυνομία ο Φειδίας Παναγιώτου
Η πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ Σολωμού αποχαιρέτησε τον Κωνσταντίνο-«Μάγκας ήρθε και μάγκας έφυγε»
Από εσωτερική αιμορραγία ο θάνατος του 31χρονου που παρασύρθηκε από όχημα ενώ αθλείτο
Ανησυχία για την εξαφάνιση 15χρονου από τον χώρο διαμονής του στη Λευκωσία-Απουσιάζει από τις 5 Οκτωβρίου
Χειροπέδες σε 34χρονο για κλοπή οχήματος-Αστυνομικός εκτός υπηρεσίας εντόπισε το κλοπιμαίο αυτοκίνητο
Χειροπέδες σε 22χρονο στη Λεμεσό-Εντοπίστηκαν στην κατοχή του από χάπια έκσταση μέχρι και κοκαΐνη
Δεν αποφάσισαν για έφεση ακόμη οι μοναχοί-Ανησυχία ακόμη και για αύξηση της ποινής
Ώρες αγωνιάς για τον 31χρονο Μάριο-Δεν έδωσε σημεία ζωή τις τελευταίες τέσσερις ημέρες
Οικογένεια μεταναστών και ένας ασυνόδευτος ανήλικος εντοπίστηκαν στην Αθηένου-Μεταφέρθηκαν στο Πουρνάρα
Σε επικοινωνία με Interpol και Europol η Αστυνομία για τους συλληφθέντες για τρομοκρατία