Τραγικό fake news-«Πέθαναν» δωδεκάχρονο για να δημιουργήσουν εντυπώσεις

Ένα τραγικό fake news κάνει από το πρωί το γύρο του διαδικτύου προκαλώντας αναστάτωση, καθώς ανεγκέφαλοι - το λιγότερο που μπορείς να πεις για αυτούς - διέδωσαν πως πέθανε δωδεκάχρονο παιδί μετά από εμβολιασμό.

Συγκεκριμένα, από το πρωί κυκλοφορεί ψευδής είδηση ότι δωδεκάχρονο παιδί πέθανε μετά από εμβολιασμό,  με αυτούς που διαδίδουν τις ειδήσεις να επικαλούνται μάλιστα πηγές τις οποίες δεν αποκαλύπτουν.

 

Η σελίδα Fast Check Cyprus που ασχολείται με την εντοπισμό των ψευδών ειδήσεων, διαψεύδει το περιστατικό, αφού μετά από επικοινωνία με τις αρμόδιες Αρχές, λέχθηκε πως δεν υπάρχει κανένα τέτοιο περιστατικό.

Όπως αναφέρεται, «πρόκειται για ψευδείς και επικίνδυνες δηλώσεις από ψεύτικο προφίλ στο Facebook, που συνεχίζει την παραπληροφόρηση και τον καταιγισμό τρομολαγνείας σχετικά με τα εμβόλια».

Δειτε Επισης

Με... πλούσιο ποινικό παρελθόν για ναρκωτικά ο Αιγύπτιος που δολοφονήθηκε στην Καλλιθέα
«Δεύτε λάβετε φως»-Λαμπρή η τελετή αφής στον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα
ΒΙΝΤΕΟ: Το σπάσιμο των μπότηδων έφερε την Πρώτη Ανάσταση στην Κέρκυρα
Φτάνει το απόγευμα στην Κύπρο το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα
ΒΙΝΤΕΟ: Έγινε η πρώτη Ανάσταση στην Χίο από τον «ιπτάμενο» ιερέα
Νύχτα επεισοδίων σε ελέγχους για λαμπρατζιές-Μολότοφ, πέτρες και κροτίδες
Πάνω από 50 περιστατικά με λαμπρατζιές σε ένα 24ωρο-Ξέφυγε η κατάσταση στη Λάρνακα
ΒΙΝΤΕΟ: «Ανάστα ο Θεός»-Σείστηκαν οι εκκλησίες με την Πρώτη Ανάσταση
Επεισόδια με είκοσι νεαρούς στη Λάρνακα-Πέταξαν κροτίδες εναντίον περιπολικού, συνελήφθησαν τρεις
ΒΙΝΤΕΟ: Έκανε το... εκατοστάρι του και φέτος ο πάτερ Ηρακλείδιος στο Παραλίμνι