«Στημένο σκηνικό... Ήρθαν έτοιμοι για καυγάδες, λαϊκισμό και αποπροσανατολισμό»

Εξηγήσεις ενώπιον της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, έδωσε η υπουργός Δικαιοσύνης, σε σχέση με το πολυσυζητημένο ένταλμα έρευνας που εξασφαλίστηκε για τον λογαριασμό παρωδία, που σατιρίζει την Έμιλυ Γιόλιτη.

Σε δηλώσεις της η υπουργός ανέφερε πως, «δυστυχώς το επίπεδο συζήτησης στην επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, δεν ήταν αυτό που ανέμενα», προσθέτοντας πως «δεν νομίζω να ήθελαν απαντήσεις από εμένα. Με διέκοψαν πάμπολλες φορές. Επρόκειτο για ένα στημένο σκηνικό. Ήρθαν έτοιμοι για καυγάδες, λαϊκισμό και αποπροσανατολισμό».

Όπως είπε η κ. Γιολίτη, την οποία έστησαν στον τοίχο τα κόμματα, υπέβαλε ένα παράπονο με τον τρόπο που θα το έκανε ο κάθε πολίτης, υποδεικνύοντας πως οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν, είναι αυτές που ακολουθούνται σε όλες τις περιπτώσεις. Μάλιστα, κάλεσα τους βουλευτές να αλλάξουν τις διαδικασίες, εάν το επιθυμούν.

«Το πρωτόδικό Δικαστήριο ικανοποιήθηκε με τη μαρτυρία της Αστυνομίας. Εγώ κατέθεσα ένα παράπονο στην Αστυνομία».

Την ίδια ώρα, η υπουργός ανέφερε πως είναι δέκτης απειλών κατά της ζωής της, ωστόσο όπως ανέφερε, δεν προέβη σε καταγγελία στην Αστυνομία.

«Με προβληματίζει το πολύ τοξικό κλίμα που υπάρχει και που βιώνω καθημερινά», ανέφερε η κ. Γιολίτη.

Κληθείσα να απαντήσει για ποιο λόγο δεν ζήτησε συγνώμη αναφορικά με την έρευνα στην οικία γυναίκας, η οποία τονίζει πως ουδεμία σχέση είχε με τον λογαριασμό, η κ. Γιολίτη είπε, «δεν έχω πρόβλημα να ζητήσω συγνώμη, αλλά για ποιο πράγμα πρέπει να απολογηθώ. Δεν στηρίζω πως ορθά μπήκε στο σπίτι της κυρίας αυτής η Αστυνομία. Δεν νιώθω ότι πρέπει να απολογηθώ για κάτι επειδή αυτό δεν έχει σχέση με μένα».

Από την πλευρά του, ο Αρχηγός της Δύναμης προέβη σε μια παραδοχή ότι η Αστυνομία προέβη σε λανθασμένο χειρισμό του παραπόνου.

«Το αποτέλεσμα είναι εμείς ως Αστυνομία θα είμαστε πιο προσεκτικοί και υιοθετώ πλήρως τα όσα έχει αναφέρει ο (Αχιλλέας) κ. Δημητριάδης», είπε ο κ. Παπαθεοδώρου.

Σε ερώτηση αν η Αστυνομία ζήτησε συμβουλή από τον Γενικό Εισαγγελέα προτού προχωρήσει, ο κ. Παπαθεοδώρου είπε ότι η Αστυνομία δεν ζήτησε την άποψη του Γενικού Εισαγγελέα. «Ίσως θα ήταν καλύτερα να πηγαίναμε. Μακάρι να πηγαίναμε στον Γενικό Εισαγγελέα, μπορεί να ήταν διαφορετικές ο οδηγίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πράσινο Εισαγγελέα για διορισμό ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών για τα επεισόδια

Δειτε Επισης

Έβαλε στόχο στην πλάτη της Κύπρου ο Φιντάν-Προσπάθεια να καταστραφεί η θετική εικόνα
Νέο κεφάλαιο για ΚΙΕ-Στη Βουλή μεταφέρεται η αντιπαράθεση συντεχνιών και ΟΕΛΜΕΚ για στελέχωση
Με νέο δικηγόρο ξανά ενώπιον Δικαστηρίου ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος-Έτοιμη για ένσταση η υπεράσπιση
Στο τελικό στάδιο η αύξηση των ποινών στους εμπρηστές των δασών-Δύσκολη εξίσωση τα πυροτεχνήματα
Έκθεση Στέιτ Ντιπάρτμεντ για εμπορία ανθρώπων-«Η Κυβέρνηση της ΚΔ πληροί στο ακέραιο τα ελάχιστα πρότυπα»
ΒΙΝΤΕΟ: Έβγαλε τον στρατό η Κυβέρνηση της Κένυας-Διεθνή παρέμβαση ζητά ο ηγέτης της αντιπολίτευσης
Από τα 13 της στο δρόμο των ναρκωτικών και στα 34 με διψήφιο αριθμό στο εδώλιο του κατηγορουμένου
Συνελήφθη 45χρονος που καταζητείτο για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης
Απαντά σε Φιντάν ο Πρόεδρος-«Η Κύπρος είναι κέντρο ανθρωπιστικών επιχειρήσεων»
Συνελήφθη 17χρονος που καταζητείτο για σοβαρή υπόθεση